Site icon TLIFE

Πέθανε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κansai Yamamoto

O διάσημος Iάπωνα σχεδιαστής πέθανε μετά από μάχη με την λευχαιμία  σε ηλικία 76 ετών,  όπως ανακοίνωσε η επίσημη σελίδα του στο instagram.

Ο Kansai Yamamoto ήταν γνωστός για τις τολμηρές δημιουργίες του με τα πολύχρωμα μοτίβα και τα έντονα χρώματα. Διακρίθηκε χάρις στις διεθνείς επιδείξεις μόδας του, από την περίοδο του 1970 και έπειτα και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση μετά την συνεργασία του με τον David Bowie με τις δημιουργίες κοστουμιών για τον φανταστικό χαρακτήρα του, τον Ζίγκι Στάρνταστ.

Γεννήθηκε στην Yokohama και έκανε το ντεπούτο του στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του 70, παρουσιάζοντας μία collection με έμφαση στα πολύχρωμα μοτίβα που αψηφούσαν τις συμβάσεις του φύλου στη βιομηχανία της υψηλής ραπτικής.

Μετά από αυτό τα πιο μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας γίνονται πιστοί του πελάτες: ο Elton John, ο Stevie Wonder και κυρίως ο David Bowie με τον οποίο δημιούργησε μία μοναδική σειρά κουστουμιών που τον κατατάσσουν στους κορυφαίους σχεδιαστές εκείνης της δεκαετίας.

Η κόρη του, Mirai στα χέρια της οποίας περνά η αυτοκρατορία του πατέρα της σε ένα συγκινητικό σημείωμα ανέφερε ότι ο Kansai : έφυγε από αυτόν τον κόσμο ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα.

 

© 2024 tlife.gr