Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής Sergio Rossi

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής Sergio Rossi!

O Rossi που έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της Ιταλίας, πέθανε από επιπλοκές του κορωνoϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Στην επίσημη σελίδα του brand στο instagram ο Ceo της εταιρείας Riccardo Sciutto γράφει ένα συγκινητικό μήνυμα για τον σχεδιαστή που αγάπησε όσο κανείς α΄άλλος τις γυναίκες και έδωσε με τα σχέδια του απόλυτη θηλυκότητα στις εμφανίσεις τους!

 

Ο Sergio Rossi γεννήθηκε το 1935 στην πόλη San Mauro Pascoli, στην περιοχή Romagna της Ιταλίας. Κληρονόμησε από τον πατέρα του, έναν υποδηματοποιό,  τις παραδόσεις ενός τεχνίτη και άρχισε από πολύ νέος να ασχολείται με την κατασκευή παπουτσιών.

Ο Rossi έχτισε το εργοστάσιό του στο San Mauro Pascoli το 1951.  Στα πρώτα χρόνια, έφτιαχνε χειροποίητα σανδάλια που αργότερα πωλούσε στις παραλίες του Ρίμινι και στις μπουτίκ στη Μπολόνια. Ένα τέτοιο μοντέλο, το Opanca ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή, ένα απλό και τολμηρό σανδάλι που του έδωσε μεγάλη δημοτικότητα. 

Μετά από μερικά χρόνια, άρχισε να δημιουργεί και άλλα σχέδια, που έφεραν την υπογραφή του και έφτασε σύμφωνα με  τη Vogue, κατά τη δεκαετία του 1960, η εταιρεία του να γίνει συνώνυμο με την ιταλική ποιότητα και κομψότητα!

Τη δεκαετία του ’80, το brand Rossi συνεργάστηκε με τους οίκους Dolce & Gabbana και Versace, έγινε ένα από τα βασικά ονόματα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου και άρχισε να ανοίγει μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.

Tα σχέδια του τα λάτρεψαν όχι μόνο οι διάσημες αλλά και γυναίκες σε όλο τον κόσμο αφού τους έδινε την δυνατότητα για μία εξαιρετική επιλογή με υπογραφή και ιταλικό design!

 

 

 

Read More

And More