Πέθανε ο σχεδιαστής Virgil Abloh

Ο ιδρυτής της Off-White και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ανδρικής σειράς του οίκου Louis Vuitton, Virgil Abloh έχασε την μάχη με τον καρκίνο. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής αντιμετώπισε μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Off-White™ (@off____white)

O Abloh, ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο το 2009 στον Οίκο Fendi όπου έκανε πρακτική μαζί με τον Kanye West. Στη συνέχεια ο Abloh ίδρυσε το brand, Off-White, ενός από τα πιο αγαπημένα labels της Gen Z, μια μάρκα πολυτελών ρούχων δρόμου που άλλαξε τους κανόνες στο street style. Στην συνέχεια  έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής στις ανδρικές συλλογές του οίκου Louis Vuitton, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον Kim Jones. To 2018 το περιοδικό Times τον συμπεριέλαβε στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ το 2017 είχε κερδίσει το βραβείο του «Σχεδιαστή της Χρονιάς» στα βραβεία GQ.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο instagram, έδινε για περισσότερα από δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο, παρόλα αυτά επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά από τη διάγνωσή του το 2019, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, όλες ενώ δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με όλα αυτά που αγαπούσε,  τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα», έγραψε ο πρόεδρος του γκρουπ Bernard Arnault σε ένα δελτίο τύπου, «ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία».

 

 

 

 

 

Read More

And More