Πέθανε ο σχεδιαστής Ντέιβιντ Ντέλφιν στα 46 του χρόνια

Έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο ο Ισπανός σχεδιαστής μόδας Ντέιβιντ Ντέλφιν σε ηλικία μόλις 46 χρόνων. Ο ίδιος γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1970, ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του την Κυριακή.

Ο Ραχόι δήλωσε στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς την οικογένεια του σχεδιαστή, το οποίο και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ισπανικής κυβέρνησης, ότι ο Ντέλφιν “ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς και δημιουργικούς σχεδιαστές μόδας στην Ισπανία ο οποίος αφήνει μια ασύγκριτη κληρονομιά”.

Γεννημένος στη Μάλαγα, ο Ντέλφιν ίδρυσε ένα ατελιέ στη Μαδρίτη το 2001. Ένα χρόνο αργότερα, έδωσε το δικό του στίγμα στη βιομηχανία της μόδας ως ένας από τους πιο προκλητικούς σχεδιαστές της Ισπανίας, καθώς επέλεξε να παρουσιάσει την κολεξιόν του Pasarela Cibeles καλύπτοντας τα πρόσωπα των μοντέλων με κουκούλες και βάζοντας τσέπες γύρω από τους λαιμούς τους.

Κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Ισπανίας για τον σχεδιασμό μόδας τo 2016 για την “ανάπτυξη του δικού του πρωτοποριακού κόσμου”, ενώ έχει κερδίσει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία.

Read More

And More