Η Phoebe Philo αποχωρεί από τον οίκο Celine έπειτα από 10 χρόνια

Η Phoebe Philo αποχωρεί από τον γαλλικό οίκο Céline μετά από 10 χρόνια, σύμφωνα με το WWD. Η συλλογή που δημιούργησε για την Άνοιξη του 2018 θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα το Μάρτιο και θα είναι η τελευταία της που θα δει στα Celine shops. Η Philo επίσης, δεν θα δουλέψει για άλλο οίκο ή brand και ο διάδοχός της αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες. Εντωμεταξύ, η ομάδα της Céline θα σχεδιάσει τις επόμενες συλλογές, παρόλο που ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Celine.

To WWD δημοσίευσε τη δήλωση που έστειλε η Philo στην ομάδα της, η οποία περιελάμβανε ένα ευγνώμων αποσπασματικό μήνυμα. “Η συνεργασία με την Céline ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα αυτά τα τελευταία 10 χρόνια”, αναφέρει. “Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα με μια απίστευτα ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στις συνεργασίες… ήταν εκπληκτικό”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, επαίνεσε την σχεδιάστρια που συνέβαλε στην ιστορία του οίκου και πρόσθεσε ότι μια νέα εποχή ανάπτυξης για την Céline θα ξεκινήσει τώρα, σύμφωνα με το WWD.

 

 

Η Philo εντάχθηκε στην ομάδα της Céline το 2008, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στον οίκο Chloe ως δημιουργικός διευθυντής,, την οποία θέση κληρονόμησε από τον Karl Lagerfeld το 1997. Πρόσφατα έδειξε τη συλλογή της την άνοιξη του 2018 στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, και περιλάμβανε μια “παιχνιδιάρικη” αλλά κομψή σειρά κοστουμιών, καπέλων και printed φορεμάτων.

Read More

And More