Πλέον τα sneakers του οίκου Gucci θα φτιάχνονται από ρομπότ!

Πλέον τα sneakers του οίκου Gucci θα φτιάχνονται από ρομπότ! | tlife.gr

O οίκος Gucci χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ρομπότ για να δημιουργήσει την τελευταία του συλλογή με sneakers! H συγκεκριμένη μηχανή (το ρομπότ δηλαδή) έχει το όνομα “Reingenious” και βρίσκεται στο εργοστάσιο του οίκου έξω από την Φλωρεντία.

Το brand ευελπιστεί πως το 30% με 35% της παραγωγής του τα επόμενα χρόνια θα γίνεται έτσι, και ο CΕΟ του οίκου Marco Bizzarri δηλώνει ότι αυτή η απόφαση θα φέρει μόνο οφέλη στον οίκο! Ο Ιταλικός οίκος θέλει να υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο παραγωγής, και στα δερμάτινα προϊόντα του σιγά-σιγά, και να σταματήσει να χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες. Παρόλα αυτά, δεν συμφωνούν όλοι με αυτή τη νέα προοπτική του να χρησιμοποιούνται ρομπότ, και ειδικά οι εργαζόμενοι.

O οίκος Prada που επίσης έχει μακρά παράδοση στα δερμάτινα lux προϊόντα, υπογραμμίζει ότι στα luxury items η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά και αυτό δεν μπορεί να γίνει από ένα robot.

Yπάρχει ένα δίλημμα λοιπόν, ανάμεσα στην ταχύτητα και την λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει ένα leather προϊόν. O χρόνος θα δείξει πoιο από τα δύο είναι τελικά πιο σημαντικό για τον κόσμο της μόδας!

READ more