Ποια γυαλιά ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου;

Ποια γυαλιά ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου; | tlife.gr

Βρες εδώ με τη βοήθεια του οπτικού Δημήτρη Πέτρου τις βασικές αρχές που θα σε βοηθήσουν να βρεις τα κατάλληλα γυαλιά για το πρόσωπό σου για να πας για ψώνια υποψιασμένη!

Οι βασικοί κανόνες έχουν να κάνουν με το σχήμα του προσώπου. Όταν έχεις στρογγυλό πρόσωπο δεν πας ποτέ σε στρογγυλές φόρμες και το αντίθετο, όταν έχεις τετραγωνισμένο πρόσωπο δεν πας σε τετραγωνισμένα γυαλιά γιατί τονίζουν. Πρέπει πάντα να κάνεις την αντίθεση.

Το know how…

  • Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε τα γυαλιά που έχουν τετραγωνισμένο σκελετό μιας και πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά σου και δεν τονίζουν τις καμπύλες του προσώπου! Επιχείρησε να δώσεις την εντύπωση μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου με σκελετούς σε γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες και μικρό ύψος για να απαλύνεις τη στρογγυλάδα.
  • Στην περίπτωση που έχεις οβάλ πρόσωπο τότε είσαι πολύ τυχερή μιας και σχεδόν όλα τα γυαλιά σου ταιριάζουν γάντι! Πειραματίσου με τα γυαλιά και δοκίμασε σίγουρα τα aviators.
  • Εάν έχεις κάπως τριγωνικό πρόσωπο δηλαδή έχεις στενό σαγόνι και κάπως πλατύ μέτωπο προτίμησε το «λεπτό» σκελετό μιας και τα υπερμεγέθη γυαλιά τo μόνο που θα κάνουν είναι να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο το μέτωπό σου. Τα κοκάλινα είναι της μόδας αλλά τα μεταλλικά θα σε κάνουν πιο εντυπωσιακή.
  • Στην περίπτωση που έχεις τετράγωνο πρόσωπο επέλεξε στρογγυλούς σκελετούς ή γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος για να μετριάσεις το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Οι βραχίονες με έντονα ντεκόρ καθώς και οι δυνατές χρωματικές αντιθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Τα nylor (γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος) είναι επίσης κατάλληλα γιατί μειώνουν την αίσθηση του μήκους.

Το χρώμα των γυαλιών ηλίου συνδυάζεται κι εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών κι όχι από τις στιλιστικές επιλογές στο ντύσιμο.

  • Οι κοκκινομάλλες πρέπει να επιλέγουν γυαλιά σε αποχρώσεις του γκρι, του πάγου αλλά και μαύρα.
  • Οι ξανθές τονίζουν τα χρώματά τους όταν φοράνε μαύρα γυαλιά. Τα κόκκινα γυαλιά εγγυώνται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  • Οι μελαχρινές φαίνονται καλύτερα με καφετιά γυαλιά, ρόδινα, κόκκινα και στο χρώμα του κεχριμπαριού.

ΕXTRA TIPS:

– Φέτος είναι της μόδας τα μεγάλα γυαλιά, πρέπει όμως να προσέξεις. Δεν πρέπει να ξεφεύγουν από τη γραμμή των φρυδιών και να καλύπτουν το μέτωπο.

– Το οριζόντιο πλάτος του γυαλιού δεν πρέπει να ξεπερνάει το παραλληλόγραμμο του προσώπου. Με πιο απλά λόγια δεν πρέπει να προεξέχει από το ύψος του αυτιού. – Τα πολύ μεγάλα γυαλιά δεν ταιριάζουν στα πιο παχουλά πρόσωπα. Σε αυτή την περίπτωση προτιμάς γυαλιά που δεν ξεπερνούν τη γραμμή των φρυδιών και δεν φτάνουν μέχρι τα μήλα του προσώπου.

– Όταν έχεις πολύ ανοιχτό τόνο στο δέρμα, λευκή επιδερμίδα, δεν επιλέγεις σκουρόχρωμα γυαλιά γιατί χλωμιάζουν το πρόσωπο.

Ευχαριστούμε τον οπτικό Δημήτρη Πέτρου από το κατάστημα Centro OTTICI

READ more