Ποιο jean ταιριάζει το σωματότυπό σου; Τι να αποφύγεις; Όσα πρέπει να ξέρεις πριν βγεις για ψώνια…

Είναι αυτό που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν δεν έχεις τι να βάλεις, είναι αυτό που είναι μαζί σου σε κάθε εξόρμηση, βόλτα στην εξοχή, σαββατοκύριακο στη θάλασσα, για χαλαρό ποτό το βράδυ, για dinner με τις φίλες σου, από casual day στη δουλειά μέχρι στο γήπεδο με το αγόρι σου. Σε κάθε εποχή είναι εκεί, έτοιμο να φορεθεί ανά πάσα στιγμή ακόμα κι όταν θέλεις να πεταχτείς να πάρεις κάτι από το περίπτερο μέσα στη νύχτα. Είναι αυτό που εσύ υποτιμάς και λες το jean δεν είναι στιλ αλλά τι να κάνω πάλι το jean θα βάλω!

Έχουμε όλες μας τουλάχιστον δύο, σε διαφορετικές αποχρώσεις, με έντονα εμμονική διάθεση σε ένα από αυτά σε σημείο που πρέπει να ανοίξουν τρύπες για να το αντικαταστήσεις -το κόβεις φυσικά και το κάνεις σορτς αφού ο αποχωρισμός είναι ανυπόφορος!

Το σημείο αυτό της αντικατάστασης είναι πολύ κρίσιμο
Τρόμος σε κατακυριεύει στην αρχή. Καθησυχάζεσαι λέγοντας πως θα πας από εκεί από όπου αγόρασες το παλιό και θα πάρεις ακριβώς το ίδιο, την επόμενη κιόλας μέρα! Έλα όμως που το μοντέλο έχει καταργηθεί. Η απόγνωση κατακλύζει τη ψυχή σου και όλες οι στιγμές που ζήσατε μαζί περνάνε μπροστά από τα μάτια σου. Παίρνεις βαθιά ανάσα, λες ψυχραιμία και αποφασίζεις την εξόρμηση στα μαγαζιά.

Προηγουμένως όμως και γνωρίζοντας τη σημαντικότητα αυτής της αγοράς το tlife.gr σου δίνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει μια υποψήφια αγοράστρια jean. Πριν μπούμε στις λεπτομέρειες θέλω να επισημάνω πως το jean είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση και η σωστή επιλογή στιλ ανάλογα με το σωματότυπο μας μπορεί να φανεί σωτήρια.


Τα jean χωρίζονται σε 4 κατηγορίες
Στα χαμηλοκάβαλα, στα λεγόμενα boyfriend jeans, στα ψηλοκάβαλα και τέλος στα skinny jeans. Θα συμβούλευα στην περίπτωση του jean να αποφεύγεται η αγορά μέσω internet αφού είναι βασική προυπόθεση να έχει δοκιμαστεί

Πάμε όμως να δούμε ποια από τις 4 κατηγορίες είναι ιδανική για τη σιλουέτα σου!

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ SKINNY ΚΑΙ ΨΗΛΗ
Τι ταιριάζει σε σένα: τα χαμηλοκάβαλα jean σωλήνες με στενή εφαρμογή είναι φτιαγμένα ειδικά για σένα.

Τι να αποφύγεις: τα πολύ φαρδιά jean. Αφαιρούν από τη θηλυκότητα.

Μην ξεχνάς: είσαι από τις πιο τυχερές γιατί τα skinny jeans είναι ιδανικά για κάθε περίσταση οπότε επέλεξε για την αγορά σου μια πιο κλασική γραμμή ώστε να σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση.

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ SKINNY ΚΑΙ ΚΟΝΤΗ
Τι ταιριάζει σε σένα: η κλασική ίσια γραμμή jean, φυσιολογικού κοψίματος στη μέση (στο κόκαλο της λεκάνης).

Τι να αποφύγεις: τα χαμηλοκάβαλα γιατί αυτόματα αφαιρούν μήκος από τα πόδια σου, τα πολύ ανοιχτά -τύπου καμπάνα στο τελείωμα, τα jean ¾ αλλά και το γύρισμα των ρεβέρ. Όλα τα παραπάνω τείνουν να αφαιρούν πόντους ύψους.

Μην ξεχνάς: οι πιο σκούρες αποχρώσεις κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά.

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΑΧΛΑΔΙ
Τι ταιριάζει σε σένα: τα jean σε ίσια γραμμή με το κόψιμο στη μέση να έρχεται στο ύψος της λεκάνης.

Τι να αποφύγεις: τα super skinny jeans τονίζουν οποιαδήποτε ατέλεια. Τα ψηλοκάβαλα jeans γιατί τονίζουν την περιφέρεια αλλά και τα πολύ ανοιχτά στο τελείωμα του παντελονιού τύπου καμπάνα.

Μην ξεχνάς: να αποφύγεις την αγορά jean με μικρές τσέπες στο πίσω μέρος του σώματος γιατί έχουν ως αποτέλεσμα να χαρίζουν extra πόντους. Προτίμησε τα πιο ελαστικά υφάσματα.

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΜΗΛΟ
Τι ταιριάζει σε σένα: τα jean σε ίσια γραμμή με το κόψιμο στη μέση να έρχεται στο ύψος της λεκάνης -να προτιμηθούν τα jean με ελαστικότητα. Επίσης επειδή πολλές γυναίκες με σωματότυπο μήλο έχουν πολύ αδύνατα πόδια θα έλεγα ναι και στα skinny jeans με ελαστικότητα ώστε να μην πιέζουν την περιοχή της κοιλιάς.

Τι να αποφύγεις: τα πολύ χαμηλοκάβαλα jean όπως και τα jean χωρίς ελαστικότητα. Τα σκληρά υφάσματα ζορίζουν το σημείο της κοιλιάς με αποτέλεσμα να τονίζεται έντονα.

Μην ξεχνάς: εάν τα πόδια σου είναι πολύ αδύνατα αλλά η μέση σου όχι, πάρε το μοντέλο που σου αρέσει ένα νούμερο μεγαλύτερο και δώστο στο ράφτη να κάνει τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Μερικά tips για το πώς να φορέσεις τα 4 διαφορετικά είδη jean

-Ένα στιλ που προτείνω για το χαμηλοκάβαλο skinny jean είναι να φορεθεί με φανέλα μπεζ -χυτή επάνω στο σώμα ή t-shirt που να αγκαλιάζει το σώμα συνδυασμένο με λεοπάρ γόβες, χρυσά αξεσουάρ (δυο βέργες βραχιόλια και clutch). Εάν το επιτρέπει ο καιρός θα πρότεινα να προστεθεί και boyfriend jacket.

-Για το boyfriend jean προτείνω να φορεθεί με γυρισμένα ρεβέρ και πλατφόρμες, το t-shirt να είναι σε αποχρώσεις γκρι, μπεζ, άσπρο και μαύρο (μπορεί να γυριστεί και το μανίκι του μία φορά) και να προστεθεί και μια ζώνη ανάλογη χρωματικά με τις πλατφόρμες -θα πρότεινα ξανθό καφέ. Και τσάντα μεγάλη που μπορεί να φορεθεί χιαστή.

-Τα ψηλοκάβαλα skinny jeans θα τα συνδύαζα με κορμάκι και λεπτή ζώνη στη μέση. Ανάλογα το μέρος και την ώρα μπορεί να συνδυαστεί και με γόβες, με πλατφόρμες αλλά και με μπαλαρίνες φλατ που του δίνουν μια πιο retro girly αίσθηση.

-Τα ψηλοκάβαλα αλλά ανοιχτά στο τελείωμα jeans μπορούν να φορεθούν κι αυτά με κορμάκι, η στενό t-shirt αλλά φοριούνται πολύ ωραία και με πουκάμισο από μέσα, λεπτή ζώνη στη μέση σε ύφος είτε animal print είτε σε καμηλό και πλατφόρμες. Στο συγκεκριμένο jean είναι καλό να αποφεύγονται οι γόβες και τα φλατ παπούτσια.
Της Χριστίνας Κατσαούνη

Read More

And More