Ποιός ήταν ο Μιχάλης Aσλάνης!

Ένας σχεδιαστής που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ελληνική μόδα. Ένας δημιουργός που φορέθηκε από αμέτρητες Ελληνίδες celebrities και υπήρξε και πολύ καλός φίλος τους. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε σε μια χώρα όπως η Ελλάδα το ακατόρθωτο: να τον γνωρίζουν και να τον αναγνωρίζουν όλοι και όλες!

Λαμπερές επιδείξεις, κορυφαία μοντέλα, εντυπωσιακές δημιουργίες σε μια εποχή που η χώρα μας δεν θύμιζε σε τίποτα τη σημερινή κατάσταση. Τηλεοπτικές υπερπαραγωγές και μια Ρούλα Κορομηλά να μεσουρανεί, να απογειώνει την τηλεθέαση και να φοράει δημιουργίες του. Νυφικά, βραδινές τουαλέτες, collections γεμάτες χρώμα.

Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σε ηλικία 17 ετών έφυγε από το σπίτι του, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Σπούδασε στην Αθήνα σχέδιο και διακόσμηση και ήταν από τους πρώτους Έλληνες σχεδιαστές που έφτιαξαν ατελιέ στο Κολωνάκι, το οποίο αργότερα μετέφερε στην Πλάκα.

Παράλληλα με τις σπουδές του, το 1974 ο Μιχάλης Ασλάνης ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της μόδας. Οι δημιουργίες του υπήρχαν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές, χάρη στις πετυχημένες και έθνικ επιρροές του.

Από τότε η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στη Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Ο σχεδιαστής μόδας αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Παρίσι, σε ένα μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret à Porter.

Ακόμη, ο πασίγνωστος σχεδιαστής, που βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 63 ετών στο ατελιέ του στο Κολωνάκι, σχεδίασε στο παρελθόν τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το 2010 μετακόμισε στη Βραζιλία προκειμένου να κάνει καινούρια επιχειρηματική αρχή και να αποφύγει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά το εγχείρημά του αυτό δε στέφθηκε με επιτυχία και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Εκτός από το χώρο της μόδας, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε και με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό στα είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, εσώρουχα και ρούχα με την υπογραφή του.

Read More

And More