Ποιος σχεδιαστής μας έδειξε ρούχα από…γρασίδι!

Στην Εβδομάδα Μόδας των ανδρικών συλλογών που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο οίκος Loewe  μας έβαλε για τα καλά σε οικολογική σκέψη εφόσον για πρώτη φορά σε catwalk ειδαμε ρούχα και αξεσουάρ με κομμάτια από… γρασίδι.

 

Splash/Ideal Images

Splash/Ideal Images

Ο Jonathan Anderson ο σχεδιαστής του οίκου κάνει πάντα ανατροπές στα show του, τώρα λοιπόν μας έδειξε ρούχα με αληθινό γρασίδι και αυτό έγινε μέσα από ιδιαίτερη τεχνοτροπία χρειάστηκαν 20 ημέρες για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ανάπτυξης σε μια ειδικά κατασκευασμένη πολυσήραγγα στα περίχωρα του Παρισιού.

Τα ρούχα απαιτούν, μάλιστα, τακτικό πότισμα και συντήρηση, για να διασφαλιστεί μια σωστή εμφάνιση!

Getty images

«Θα παίξουμε με την ιδέα ότι μπορεί κανείς να αγοράσει σπόρους μαζί με τα ρούχα και να πειραματιστεί με αυτούς στο σπίτι σαν παιδί. Θα κάνουμε διαφορετικά πράγματα για όσα items θα μεγαλώνουν στα καταστήματα αυτή η συλλογή έχει να κάνει με την πρόοδο. Η τεχνολογία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και η μόδα δουλεύει ολοένα και περισσότερο με το metaverse, και ίσως θα έπρεπε να μιλάμε περισσότερο για τη φυσιολογία και το τι υπάρχει στο διάστημα» δήλωσε ο Anderson.

Το show είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό διότι η μόδα, ως μία από τις πλέον ρυπογόνες και καταστροφικές βιομηχανίες του πλανήτη καλείται να πάρει πλέον ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής!

Read More

And More