Ποιος τύπος γυναίκας είναι της μόδας; Είσαι εσύ;

Επιτέλους έφτασαν… Οι νέοι τύποι γυναικών του 2010 είναι εδώ. Χαλαρές, στιλάτες, κομψές όλη τη μέρα, εντυπωσιακές όλες τις ώρες, ξεχωρίζουν όχι μόνο γιατί κρατούν στα χέρια τους τη μόδα αλλά κυρίως γιατί έχουν την προσωπικότητα που σου επιτρέπει να τις διακρίνεις από το πλήθος.
Οι γυναίκες που βλέπουμε στις νέες ταινίες, στα catwalks, στους δρόμους, στο red carpet είναι γυναίκες που αγκαλιάζουν τη ζωή, επενδύουν σε υπογραφές σχεδιαστών ή βρίσκουν vintage ευκαιρίες σε συνοικιακές αγορές, είναι περήφανες για το στιλ τους και απεχθάνονται τις αποτυχημένες κόπιες…
Είναι θηλυκές, σέξι, αφοσιωμένες στην καριέρα και έχουν προτεραιότητα την προσωπική ζωή.

Εσύ ποια είσαι; Δες εδώ τις κατηγορίες και διάλεξε ποια σε εκπροσωπεί!

Minimal Insticts

Εάν η λέξη κομψότητα σου δημιουργεί συνειρμούς ασπρόμαυρων συνόλων και σου φέρνει στο μυαλό εικόνες από τις συλλογές της Coco Chanel ανήκεις και εσύ στην κάστα των γυναικών που σπάνια πειραματίζονται στιλιστικά ενώ επιμένουν στα διαχρονικά σχέδια, τους λιτούς όγκους και τα δωρικά μοτίβα. Η παλέτα σου είναι σίγουρα περιορισμένη και δίνει έμφαση στο άσπρο, το μαύρο και λιγότερο συχνά στα γήινα χρώματα. Η λέξη “ηρεμίᔨπεριγράφει αναμφίβολα τις επιλογές σου και εκτίμας γυναίκες όπως η Angelina Jolie γιατί και αυτές όπως και εσύ προτιμούν να κάνουν αίσθηση με όσα έχουν να πουν και όχι όσα έχουν να φορέσουν. Οι οίκοι Armani και Fendi είναι γνωστοί για την δωρικότητά τους αλλά φέτος θα βρεις καλές αφορμές για shopping spree και στις συλλογές των Stella McCartney, Dries Van Noten και Chloe.

Desperate Housewifes

Μπορεί να υπάρξει fashionista νοικοκυρά; Ναι! Φέτος, ναι! Η έμπνευση έρχεται από περασμένες δεκαετίες αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι διαχρονικά κομψό. Με φούστες στο ύψος κάτω από το γόνατο, χαμηλά τακούνια και κλασικά cardigans η νέα κομψή νοικοκυρά δεν είναι καθόλου desperate ως προς τις κατευθυντήριες που πρέπει να ακολουθήσει. Στο Παρίσι ο οίκος Louis Vuitton και στο Μιλάνο ο οίκος Prada ξεκινούν από τα ’50s και τερματίζουν στα ’70s φέρνοντάς μας την πιο φρέσκια πρόταση. Και αν νομίζεις ότι αυτή η φιλοσοφία της μόδας θα σου προσθέσει χρόνια και θα σου αφαιρέσει σεξαπίλ… δες απλώς τη Δέσποινα Καμπούρη στην εμφάνισή της στο κατάστημα της Prada την περασμένη Πέμπτη.

Action Hero

Μην κλείνεις την πόρτα στην περιπέτεια… Ο σχεδιαστής Raf Simons του οίκου Jil Sander εμπνέεται από το video game Lara Croft για να δημιουργήσει μια συλλογή που κόβει την ανάσα… Τα playsuits δηλαδή οι ολόσωμες φόρμες με σορτσάκια, τα animal print, τα τρουκς εντοπίζονται σε πολλές συλλογές και δημιουργούν action hero συνειρμούς. Δεν χρειάζεται βέβαια να είσαι η Jane για να φορέσεις στοιχεία από animal print. Μπορείς απλώς να βάλεις κάποιες πινελιές στις καθημερινές σου εμφανίσεις για να δείξεις τα άγρια… ένστικτα σου.

fashioNERD

Δεν κολλάς πουθενά! Θέλεις να βάλεις όλα τα είδη καρό που έχεις στην ντουλάπα σου; Σου αρέσουν οι υπερμεγέθεις φιόγκοι; Φοράς φούστες (καρό, πένσιλ, δερμάτινες με πιέτες) με το αγαπημένο σου πουλόβερ; Συνδυάζεις vintage φορέματα με Prada μπαλαρίνες; Είσαι το Next Big Thing της μόδας… Η διάσημη fashion blogger Tavi και η Alexa Chung θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς και άλλους πιο πολύπλοκους και πιο πρωτότυπους τρόπους για να εξελίξεις τη μόδα.

Ποια είσαι εσύ; Έχεις εντοπίσεις κάποια άλλη κατηγορία γυναικών; Άσε το σχόλιό σου εδώ.

Read More

And More