Πως καθαρίζεις σωστά τα γυαλιά ηλίου σου

Tα γυαλιά ηλίου σας χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, μιας και λερώνονται σε καθημερινή βάση. Μια κοινή τακτική, η οποία θεωρείται και ως λανθασμένη είναι ο καθαρισμός των γυαλιών ηλίου με το ρούχο που φοράμε ή μία πετσέτα τρόποι οι οποίοι θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς φθείρουν τους φακούς.

@aninebing

Για να καθαρίσετε σωστά τους φακούς των γυαλιών ηλίου, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πρακάτω βήματα:

Φακοί

Συχνό ξέπλυμα των φακών με ζεστό νερό και μια σταγόνα υγρό σαπουνιού. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και στα μαξιλαράκια της μύτης, τους μεντεσέδες και τις βίδες, έτσι ώστε να καθαριστούν σωστά και αυτές οι «περιοχές».

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό πιάτων για να πλύνετε την επιφάνεια των φακών. Πως θα το κάνετε αυτό; Βρέξτε τους φακούς και τον σκελετό με ζεστό νερό και εν συνεχεία με το καθαριστικό, τρίψτε κάθε σημείο των γυαλιών ηλίου σας. Ξεπλύνετε με αρκετό, χλιαρό νερό.

Για να στεγνώσετε το φακό, κάντε χρήση ενός πανιού χωρίς χνούδι. Συνήθως, το συγκεκριμένο πανί παρέχεται με την αγορά των γυαλιών ηλίου.

@camillecharierre

Σκελετός

Όπως συμβαίνει με τους φακούς, έτσι και ο σκελετός αποτελεί σημείο συγκέντρωσης της σκόνης. Για αυτό, θα πρέπει να καθαρίζεται ακριβώς με την ίδια προσοχή, όπως και οι φακοί. Διαβάστε πως μπορείτε να καθαρίσετε σωστά τον σκελετό, των γυαλιών ηλίου σας.

Πλύντε τον σκελετό με ζεστό νερό.

Εάν υπάρχει σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.

Ξεπλύνετε καλά, ώστε να φύγει κάθε ίχνος σαπουνιού.

Στεγνώστε τον σκελετό, κάνοντας χρήση ενός στεγνού και καθαρού πανιού.

Εxtra συμβουλές:

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε το ειδικό πανί καθαρισμού και όχι χαρτοπετσέτα ή υγρά μαντιλάκια για να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου.

Μην πλένετε το ειδικό καθαριστικό πανί με μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό μπορεί να θολώσει τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας.

Εάν τα γυαλιά ηλίου σας έχουν αρκετή ποσότητα σκόνης και ένα απλό ξέπλυμα με νερό δεν αρκεί, τότε χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι.

Οι επικαλύψεις των φακών, μπορούν να καταστραφούν εφόσον πέσουν πάνω τους χημικές ουσίες όπως είναι η λακ και τα καθαριστικά τζαμιών.

Μην πιάνετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας με τα δάχτυλα σας, καθώς μπορούν να αφήσουν ίχνη λιπαρότητας και σημάδια. Εάν παρατηρείτε κάποιο σημάδι στο φακό, μη χρησιμοποιήσετε το νύχι σας, ώστε να το αφαιρέσετε

Read More

And More