Πως να φορέσεις καπέλο στην πόλη

To καπέλο δεν είναι απλώς θέμα στιλ. Είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για έναν μεσημεριανό περίπατο στην πόλη προκειμένου να προστατευθείς από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ποια είναι η σίγουρη λύση;

Η πλέον ασφαλής επιλογή είναι το καπέλο παναμά. Καλό θα ήταν να το προτιμήσεις σε άσπρο ή μαύρο! Το χαρακτηριστικό τους που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός πως είναι υδρόφιλα και δεν παραμορφώνονται όταν βραχούνε.


Καπέλο από ψάθα παναμά OndadeMar, SHOP & TRADE


Lacoste Άνοιξη / Καλοκαίρι 2010

To καπέλο που θα διαλέξεις για την πόλη δεν πρέπει να θυμίζει ούτε παραλία, ούτε νύχτα! Απέφυγε τα στρας, τις παγιέτες και ό, τι γυαλιστερό.

Πως να τα συνδυάσεις με το υπόλοιπο ντύσιμο;

-Είναι πάντα υπέροχο όταν ταιριάζεις τα άκρα μεταξύ τους δηλαδή το καπέλο με τα παπούτσια. Είναι ωραίο να φορέσεις ένα καπέλο από ψάθα με πλατφόρμες που έχουν ψάθινες λεπτομέρειες.
-Επίσης μπορείς να διαλέξεις ένα καπέλο που να έχει μια λωρίδα υφάσματος και να συνδυάσεις αυτό το ύφασμα με το ντύσιμο σου ή με μια λεπτομέρεια του συνολικού outfit. Για παράδειγμα ένα φλοράλ φόρεμα με ένα καπέλο που έχει φλοράλ λωρίδα υφάσματος θα σε έδειχνε υπέροχη.


Καπέλο Accessorise Straw Trilby 26,50 ευρώ, ACCESSORISE

Πως να το φορέσω;

Το καπέλο τραβάει την προσοχή αλλά υπερτονίζει και τα στοιχεία του προσώπου. Αν καλύψεις το μέτωπό σου τότε θα “υπογραμμίσεις” τα μάγουλα και το πηγούνι σου. Είναι καλύτερο αν αφήνεις 2-3 εκατοστά από τα μαλλιά σου ακάλυπτα ή το φοράς ακριβώς στις ρίζες των μαλλιών σου.

Τι χρώμα να επιλέξω;

Φέτος φοράμε ουδέτερα χρώματα όπως το εκρού, το βανίλα, το off white και το ζαχαρί.

EXTRA TIPS

-Λέμε όχι στα τζόκει.
-Λέμε ναι στα μαντήλια.
-Δεν φοράμε τεράστια καπέλα αν δεν πηγαίνουμε στις ιπποδρομίες του Άσκοτ.


Read More

And More