Πως θα περιποιηθείς το μάλλινο πουλόβερ τώρα που το αποσύρεις από την γκαρνταρόμπα σου

Τα μάλλινα πουλόβερ είναι βασικά κομμάτια της χειμερινής γκαρνταρόμπας και συνήθως και ακριβά. Για να τα έχεις λοιπόν και του χρόνου πρέπει να τα περιποιηθείς σωστά. Το βασικό μέλημα σου είναι το σωστό πλύσιμο. Δεν είναι απλό, δεν είναι όμως και πολύ δύσκολο. Πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα ώστε να το κάνεις σωστά. Ο ιδανικός τρόπος είναι το πλύσιμο στο χέρι, όχι ότι δεν μπορείς και στο πλυντήριο, αλλά συνήθως στο χέρι γράφουν οι περισσότερε ετικέτες.

1.Γύρισε το πουλόβερ σου ανάποδα.

2. Γέμισε μια λεκάνη με κρύο νερό και πρόσθεσε λίγο απορρυπαντικό, προσοχή το απορρυπαντικό πρέπει να είναι ειδικό για μάλλινα και πλύσιμο στο χέρι. Στην αγορά κυκλοφορεί μία μεγάλη ποικιλία απορρυπαντικών που είναι ειδικά σχεδιασμένη για το πλύσιμο των πλεκτών. Προτίμησε τα και να θυμάσαι το εξής: πάντα να χρησιμοποιείς υγρό απορρυπαντικό που είναι πιο απαλό, όχι σκόνη.

3. Βάλε το πουλόβερ μέσα και άφησε το να μουλιάσει για 10-15 λεπτά. Έπειτα, άδειασε το νερό με το απορρυπαντικό και επανέλαβε τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμη.

4. Μην στύβεις, το στύψιμο ενδέχεται να χαλαρώσει τις ίνες του.

5. Μην κρεμάσεις στην απλώστρα το πουλόβερ σου για να στεγνώσει καθώς θα ξεχειλώσει. Βάλε μία πετσέτα στο πάτωμα ή σε κάποιο πάγκο και ξάπλωσέ το εκεί για να στεγνώσει. 

Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα τότε θα διατηρήσεις το πουλόβερ σου σαν καινούργια για πολύ καιρό ακόμη.

Φωτογραφίες iStock

Read More

And More