Πώς θα πλύνεις και θα φροντίσεις τα ρούχα σου σωστά

Σε φροντίζουν, σε κρατούν ζεστή, απογειώνουν την εμφάνισή σου, μπουστάρουν την αυτοπεποίθησή σου, σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη και εσύ αισθάνεσαι υπέροχα όσα τα φοράς. Ναι, η σχέση με τα ρούχα σου είναι μία σχέση αγάπης και στοργής. Όπως, όμως, αυτά σε φροντίζουν, έτσι πρέπει κι εσύ να τα φροντίζεις σωστά. Να προσέχεις το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμά τους. Για αυτό σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές χρήσιμες συμβουλές για σωστό πλύσιμο ρούχων. Γιατί, πόσο σίγουρη είσαι ότι πλένεις και καθαρίζεις καλά τα ρούχα σου;

Πρόσεξε τα υφάσματα
Η πρώτη ύλη των ρούχων σου θέλει και αυτή την προσοχή της. Δεν πλένονται όλα τα ρούχα στο ίδιο πρόγραμμα και -προφανώς- υπάρχει λόγος για αυτό. Είναι συνεπώς σημαντικό να τα ελέγξεις πριν την πλύση. Για παράδειγμα, τα μάλλινα και τα μεταξωτά είναι περισσότερο ευαίσθητα. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να δώσεις βάση στο πώς θα τα πλύνεις και σε ποια θερμοκρασία.

Την προσοχή σου στα χρωματιστά
Μία από τις πρώτες συμβουλές που σου έδωσε η μαμά σου πριν βάλεις το πρώτο πλυντήριο είναι σίγουρα να ξεχωρίσεις τα σκουρόχρωμα από τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, προτού τα προσθέσεις στον κάδο πλύσης. Και είχε δίκιο! Με τον τρόπο αυτό τα ρούχα σου δεν θα ξεθωριάσουν και θα διατηρήσουν τα έντονα χρώματά τους. Φρόντισε να προμηθευτείς και ένα απορρυπαντικό χωρίς λευκαντικές ουσίες και… καθάρισες!

Μην υπερφορτώνεις το πλυντήριό σου
Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως η υπερφόρτωση του πλυντηρίου μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από προβλήματα, τόσο στην ίδια τη συσκευή όσο και στα ρούχα σου. Καλό είναι, λοιπόν, να μη γεμίζεις τον κάδο, μέχρι να μην αντέχει άλλο. Ξέρω! Δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα πότε το πλυντήριο ρούχων είναι γεμάτο. Είμαι εδώ για εσένα. Εγώ και ο κανόνας της παλάμης, σύμφωνα με τον οποίο, αν το πλάτος της παλάμης σου δεν χωρά κάθετα ανάμεσα στα ρούχα και την κορυφή του κάδου, τότε κάτι δεν πάει και πολύ καλά…

Διάλεξε το σωστό πρόγραμμα πλύσης
Το πρόγραμμα που θα επιλέξεις να πλύνεις τα ρούχα σου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάνε λοιπόν έναν διαχωρισμό, αφού ελέγξεις τις ετικέτες των ρούχων σου και διάλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα. Τα ανθεκτικά ρούχα χρειάζεται να πλένονται συνήθως σε προγράμματα μεγαλύτερης διάρκειας με δυνατή ανάδευση. Στα νέα πλυντήρια της Electrolux θα βρεις σίγουρα εκείνο το πρόγραμμα που θα προσέξει τα ρούχα σου όπως τους αρμόζει. 

Διάβασε τις ετικέτες
Όπως κάνεις με τις τροφές, έτσι και πριν από το πλύσιμο των ρούχων καλό είναι να ρίξεις μία προσεκτική ματιά στις ετικέτες τους. Το να γνωρίζεις αν ένα ρούχο πρέπει να πλυθεί στο χέρι ή στο πλυντήριο, ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για την πλύση, αν επιτρέπεται ή όχι να χρησιμοποιήσεις λευκαντικό, αν μπορείς να το βάλεις στο στεγνωτήριο ή αν μπορείς να το σιδερώσεις και σε ποια θερμοκρασία επιτρέπεται να το κάνεις, είναι σημαντικά. Τα βασικά. Και μπορεί οι πληροφορίες να σου φαίνονται πολλές, όμως, αν τις ακολουθήσεις, θα διατηρήσεις τα ρούχα σου σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. 

Μην αμελείς το στέγνωμα
Διαδραματίζει και αυτό τον πολύ σημαντικό του ρόλο. Τώρα που ο καιρός είναι βροχερός και γενικότερα άστατος, θέλεις να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις τα ρούχα σου έτοιμα τη στιγμή που θες. Το Στεγνωτήριο Electrolux myPRO Smart Professiοnal θα χαρίσει στα ρούχα σου την επαγγελματική φροντίδα που τους αξίζει.