Πριν ψωνίσεις, μάθε ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου…

Πριν ψωνίσεις, μάθε ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου… | tlife.gr

Κάθε καλοκαίρι οι προθήκες των καταστημάτων με οπτικά γεμίζουν με χιλιάδες διαφορετικά σχέδια και χρώματα! Πολλά κομμάτια συμπληρώνουν αρμονικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου ενώ άλλα δεν σου ταιριάζουν καθόλου! Ποια είναι τα μυστικά για να επιλέξεις το σωστό τύπο οπτικών για το πρόσωπο σου;


Το σχήμα του προσώπου

Ο βασικός κανόνας έχει να κάνει με το σχήμα του προσώπου σου. Όταν έχεις στρογγυλό πρόσωπο δεν πας ποτέ σε στρογγυλές φόρμες και το αντίθετο, όταν έχεις τετραγωνισμένο πρόσωπο δεν πας σε τετραγωνισμένα γυαλιά γιατί τονίζουν τις καμπύλες. Στόχος σου είναι να κάνεις την αντίθεση.

Στρογγυλό πρόσωπο
Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο προτίμησε τα γυαλιά που έχουν τετραγωνισμένο σκελετό μιας και πλαισιώνουν με καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά σου και δεν τονίζουν τις καμπύλες που υπάρχουν στα μάγουλα! Επιχείρησε να δώσεις την εντύπωση μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου με σκελετούς σε γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες και μικρό ύψος για να απαλύνεις τη στρογγυλάδα.

Οβάλ ή Τριγωνικό πρόσωπο
Στην περίπτωση που έχεις οβάλ πρόσωπο τότε είσαι πολύ τυχερή μιας και σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα γυαλιά! Πειραματίσου με διάφορα σχέδια και δοκίμασε σίγουρα aviators.
Εάν έχεις κάπως τριγωνικό πρόσωπο δηλαδή έχεις στενό σαγόνι και κάπως πλατύ μέτωπο προτίμησε το «λεπτό» σκελετό μιας και τα υπερμεγέθη γυαλιά τo μόνο που θα κάνουν είναι να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο το μέτωπό σου. Τα κοκάλινα είναι της μόδας αλλά τα μεταλλικά θα σε κάνουν πιο εντυπωσιακή. Το οριζόντιο πλάτος του γυαλιού δεν πρέπει να ξεπερνάει το παραλληλόγραμμο του προσώπου. Με πιο απλά λόγια δεν πρέπει να προεξέχει από το ύψος του αυτιού.

Τετράγωνο πρόσωπο
Στην περίπτωση που έχεις τετράγωνο πρόσωπο επέλεξε στρογγυλούς σκελετούς ή γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος για να μετριάσεις το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Οι βραχίονες με έντονα ντεκόρ καθώς και οι δυνατές χρωματικές αντιθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Τα nylor (γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος) είναι επίσης κατάλληλα γιατί μειώνουν την αίσθηση του μήκους.
Τα πολύ μεγάλα γυαλιά δεν ταιριάζουν στα πιο παχουλά πρόσωπα. Σε αυτή την περίπτωση προτιμάς γυαλιά που δεν ξεπερνούν τη γραμμή των φρυδιών και δεν φτάνουν μέχρι τα μήλα του προσώπου.

Το χρώμα των γυαλιών

Το χρώμα των γυαλιών ηλίου συνδυάζεται κι εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών κι όχι από τις στιλιστικές επιλογές στο ντύσιμο.
Οι κοκκινομάλλες πρέπει να επιλέγουν γυαλιά σε αποχρώσεις του γκρι, του πάγου αλλά και μαύρα.
Οι ξανθές τονίζουν τα χρώματά τους όταν φοράνε μαύρα γυαλιά ενώ τα κόκκινα γυαλιά εγγυώνται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Οι μελαχρινές φαίνονται καλύτερα με καφετιά γυαλιά, ρόδινα, κόκκινα και στο χρώμα του κεχριμπαριού.
Όταν έχεις πολύ ανοιχτό τόνο στο δέρμα, λευκή επιδερμίδα, δεν επιλέγεις σκουρόχρωμα γυαλιά γιατί χλωμιάζουν το πρόσωπο.

READ more