Ψάχνεις γυαλιά ηλίου; Δες τι προτείνουν φέτος οι μεγάλοι οίκοι

Οι τάσεις για το φετινό καλοκαίρι εκτός από τα ρούχα περιλαμβάνουν σίγουρα και αξεσουάρ -σε αυτήν την μεγάλη κατηγορία ανήκουν και τα γυαλιά ηλίου.

Τα γυαλιά ηλίου, πέρα από απαραίτητα, είναι ένα αξεσουάρ που φοράμε στο πρόσωπο και θέλουμε να έχει την καλύτερη εφαρμογή, αλλά και να δείχνει και την πιο όμορφη εκδοχή μας. Το βασικό σημείο εδώ είναι να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μας και να μας κολακεύουν.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι οι  φετινές τάσεις των γυναικείων γυαλιών ηλίου ευνοούν τα ισχυρά γεωμετρικά σχήματα, αλλά και το στυλ της δεκαετίας του ’90. Ενώ στη μόδα θα είναι και κλασικά μοντέλα όπως τα Aviator στις σύγχρονες παραλλαγές τους.

Πριν δούμε συνοπτικά τις  τις επικρατέστερες τάσεις, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την σημαντικότητα του να φοράμε γυαλιά ηλίου καθ’ όλη την διάρκεια τους χρόνου. Η έκθεση στις ηλιακές ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν οφθαλμικές βλάβες στο ανθρώπινο μάτι. Μερικές από αυτές μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα έντονες. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι ηλιακές ακτίνες παραμένουν εξίσου επιβλαβείς και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επειδή όμως εκτός από την προστασία, τα γυαλιά ηλίου αποτελούν και ένα αξεσουάρ το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας, ας δούμε τις μεγάλες τάσεις για φέτος, από του ισχυρότερους οίκους,  πριν αποφασίσουμε τα γυαλιά που θα αναδείξουν την προσωπικότητα μας αυτό το καλοκαίρι.

Chanel

Φίνα σχέδια, όπως και οι συλλογές τις Chanel, για τα γυαλιά αυτής της σεζόν, ξεχωρίζουν τα μεταλλικά σχέδια με πολυγωνικό σχήμα και διάφανο φακό, ενώ ο οίκος βάζει την δική του πινελιά με μία pearl αλυσίδα για να τα κρατάει και να τα κάνει ακόμη πιο stylish.

Bottega Veneta

Cut eye, κοκάλινα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι για τον οίκο Bottega Veneta. To σχήμα σχεδόν βγαίνει έξω από το περίγραμμα του κεφαλιού και δίνει ένα δυναμικό style στην εμφάνιση σου, αν θες μία εικόνα divas τότε το σχέδιο αυτό θα σε αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Burberry

Μαύρα κοκάλινα γυαλιά, σε lux sporty ύφος είναι η πρόταση από τον βρετανικό οίκο. Ιδανικό για λεπτά χαρακτηριστικά και minimal style στα ρούχα με αγάπη στο athleisure στοιχείο. Είναι unisex κομμάτι και φοριέται και από εσένα και από τον φίλο σου.

Chloe

Seventies vibes απο τον οίκο Chloe για αυτή την σεζόν με γυαλιά μεγάλα κοκάλινα σε σχήμα…καρδιάς. Απαιτεί χαλαρό styling, καθόλου αυστηρές γραμμές, αγάπη στα boho κομμάτια και ανάλαφρα μαλλιά. Αν κάνεις check in στα παραπάνω, τότε αυτό είναι το ζευγάρι που πρέπει να αγοράσεις φέτος.

Celine

Διαχρονική κομψότητα ψηφίζει ο οίκος Celine για αυτό το καλοκαίρι και μας δίνει τα aviator γυαλιά για τα καλοκαιρινά μας σύνολα. Μεταλλικά και πάντα so cool, είναι μία επιλογή πέρα από τάσεις που σίγουρα θα χαρείς πολλές σεζόν μετά την φετινή.

Fendi

Καφέ αποχρώσεις και κοκάλινοι σκελετοί κυριαρχούν στην συλλογή γυαλιών του οίκου Fendi για φέτος.Γυαλιά μεγάλα με lady like ύφος που θυμίζουν πρωταγωνίστριες σε ταινίες του Ηollywood, οι αλυσίδες με τα γράμματα του οίκου είναι τα extra styling tip που θα απογειώσουν το look σου.

Gucci

Μαύρα κοκάλινα γυαλιά, με πορτοκαλί φακό και exra large αλυσίδα για να τα κρατάνε είναι πρόταση του οίκου Gucci και σίγουρα αν τα επιλέξεις θα…ξεχωρίζεις! Μεγάλα σχήματα και ύφος seventies δίνουν στα φετινά μοντέλα μία δυναμική που ταιριάζει με τo wired lux style του ιταλικού οίκου, με το δικό σου;

Louis Vuitton

Aviator ψηφίζει και ο οίκος Louis Vuitton και τα συνδυάζει με street style σύνολα δίνοντας τους μία πιο easy to style εικόνα. Με χρυσό σκελετό που δίνει ακόμη πιο cool ύφος θα τα φορέσεις με όλα σου τα summer look, αλλά κυρίως θα τα φορέσεις και του χρόνου.

Marc Jacobs

Λευκό χρώμα και 90s styling μας έδειξε ο Marc Jacobs για το καλοκαίρι αυτό. Αν σου αρέσει να τραβάς τα βλέμματα, τότε δεν έχεις παρά να αποκτήσεις ένα τέτοιο κομμάτι με ή χωρίς τα logo του οίκου, θα σε κάνουν να φαίνεσαι από …μακριά!

Saint Laurent

Κοκάλινα και men’s style γυαλιά για τον οίκο Saint Laurent. Mε αυστηρές γωνίες και υψηλής ποιότητα φακό θα δώσει στο style σου ενα dark sexy στοιχείο όπως και οι συλλογές του οίκου.,Συνδυάζονται τέλεια με masculine σύνολα, είσαι έτοιμη να τα τολμήσεις;

Valentino

Στρογγυλά γυαλιά, με μεταλλικό φακό και φίνο σχήμα από τον ιταλικό οίκο. Αν η γκαρνταρόμπα σου αποτελείται από αέρινα κομψά ρούχα και γραμμές θηλυκές τότε αυτά είναι τα γυαλιά σου για αυτό το καλοκαίρι. Σε bronze απόχρωση που κολακεύει και τις μελαχρινές και τις ξανθιές!

 

Read More

And More