Q&A: Styling tips από την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη!

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ τις στιλιστικές απορίες σου στην Αλεξάνδρα κάνε κλικ στην ειδική φόρμα που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου…

Ερώτηση
Αλεξάνδρα καλησπέρα! Θέλω να κάνω το look της Βανδή στον περσινό ημιτελικό του Voice, αυτό με τη διάφανη φούστα (σε λίγο πιο απλή εκδοχή). Πού θα βρω παρόμοια φούστα; Και με τι θα μπορούσε να φορεθεί από μέσα;
Κορίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Κορίνα,
αν θέλεις το συγκεκριμένο είναι του young & talended σχεδιαστή Gregory Morfi. Αν θέλεις κάτι παρόμοιο νομίζω θα βρεις στις γνωστές αλυσίδες: Zara, H&M, Stradivarius, Massimo Dutti κλπ.
Εξαρτάται τι χρώμα θα είναι και φοριέται με ένα σορτ από μέσα!!
Φιλιάαα


Ερώτηση

Καλησπέρα! Καμπαρντίνα γαλάζιο-άσπρο με τι παπούτσια-τσάντα συνδυάζεται;
Ευχαριστώ πολύ,
Chrisa

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χρύσα! Με άσπρο, με όλα τα παλ χρώματα, με μπεζ/nude & grey είναι τα ιδανικά!


Ερώτηση

Αλεξάνδρα μου υπέροχη, γεια σου!
Έχω ανάγκη τις πολύτιμες συμβουλές σου. Έχω αγοράσει metallic oxfords σε silver απόχρωση από τις εκπτώσεις. Πως να τα συνδυάσω εκτός από μαύρο και άσπρο;
Επίσης, έχω πάρει ένα άσπρο μακρυμάνικο φόρεμα από γνωστή οικονομική αλυσίδα με τρουκς και πέτρες στους ώμους και μαύρη λεπτομέρεια στο πάνω μέρος. Φτάνει μέχρι λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Ταιριάζει με μπότες κάτω από το γόνατο και γυμνό πόδι ή να φορέσω καλύτερα οπάκ κασλόν; Είμαι 1,65μ. κι έχω λεπτά πόδια.
Φιλιά πολλά και συγγνώμη αν σε κούρασα…
Χριστίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χριστίνα μου!
Είμαι όλη δική σου! Τα metallic oxfords θα τα βάλεις …με τα πάντα, μην προσπαθείς να τα συνδυάσεις, είναι statement και πάνε με όλα! Όσο για το φόρεμά σου, βεβαίως και ταιριάζει με μπότες για την εποχή, αλλά για πιο μετά, με γυμνό πόδι και γόβα ή πέδιλο! Ό,τι άλλο σκεφτείς, εδώ είμαι!!!
Φιλιάααα

Ερώτηση
Καλησπέρα Αλεξάνδρα!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες προτάσεις σου που πάντα μας βγάζουν κούκλες!!! Θέλω κι εγώ βοήθεια…
Μένω Αγγλία και με τον άντρα μου θα κατέβουμε Ελλάδα για Πάσχα. Αγόρασα αυτό το φόρεμα για την Ανάσταση:

/

Και σκέφτομαι να το αλλάξω με αυτό:

/

Το ροζ το έχει και σε σκούρο μπλε.
Ποια είναι η άποψή σου για να επιλέξω από τα δυο, τι να βάλω από πάνω, παπούτσια, μακιγιάζ.
Φιλικά,Τζίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τζίνα, χαιρετισμούς στην Μεγ. Βρετανία! Δεν ξέρω πού θα βρίσκεστε το Πάσχα αλλά είναι αρκετά νωρίς και θα κάνει δροσούλα!!! Το εμπριμέ είναι εντυπωσιακό και κάνει πιο formal και το μονόχρωμο είναι πιο ευκολοφόρετο και καλοκαιρινό.
Η γνώμη μου είναι να διαλέξεις αυτό που θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο και θα σε βολέψει καλύτερα. Για το Πάσχα θα χρειαστείς και για τα δύο κάτι ζεστό από πάνω σαν ζακέτα, εσάρπα, etc Πάντως σαν επιλογή για την Ανάσταση δεν θα σε συμβούλευα να βάλεις μακρύ και από παπούτσια, σίγουρα όχι πέδιλα με τα βεγγαλικά που σκάνε και το κρύο!! Καλύτερα κάτι πιο κοντό και όχι πολύ αέρινο για να μην σηκώνεται αν φυσάει. Αν παρόλα αυτά εκεί που θα βρίσκεστε είναι “ελεγχόμενοι οι εορτασμοί… βάλε με το μακρύ φόρεμα μπότα ή μποτίνι σε χρώμα beige/nude. Όσο για make up: light, fresh & clean με ένα ωραίο φωτεινό lipstick!
Ό,τι άλλο θέλεις, let me know!


Ερώτηση

Γεια! Πώς μπορώ να αντικαταστήσω το γκρι oversized sweater μου; Είμαι “μηλο”. Θέλω να το φορέσω με μίνι φούστα (μαύρη).
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με ένα ανδρόγυνο σακκάκι oversized!

Ερώτηση
Kαλησπέρα Αλεξάνδρα!
Αγόρασα ένα κόκκινο φόρεμα από τη νέα καλοκαιρινή συλλογή BSB, που είναι μακρύ το πίσω μέρος και λίγο πιο κοντό το μπροστινό μέρος. Για να σε διευκολύνω μάλλον, αν θυμάμαι καλά το φορούσε η Έλενα Παπαβασιλείου σε άσπρο στην εκδήλωση για το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Θα ήθελα να μου πεις με τί παπούτσια και τσάντα να το συνδυάσω για να το φορέσω σε γάμο και εναλλακτικά σε μια βραδινή έξοδο για να δείχνει μοντέρνο και όχι κλασικό.
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου,
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ελένη!
Να το φορέσεις με χρυσά πέδιλα και αξεσουάρ ή με κάτι πιο boho & ethnic σε κοσμήματα και πέδιλα καστόρινα μπλε ρουά, ταμπά ή ανοιχτά γκρι.

Ερώτηση
Hello Αλεξάνδρα. Η ζιπ κιλότ φοριέται πολύ τελευταία. Θέλω να μου πεις αν πηγαίνει και σε πιο μεσογειακά σώματα, δηλαδή σε γυναίκες χωρίς ιδιαίτερο ύψος και με “πιασίματα”, π.χ. περιφέρεια.
Ευχαριστώ!!!
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαρία,
ναι, μπράβο σου που το παρατήρησες!! Είναι τάση!! Και βέβαια φοριέται αν σταματάει στο σωστό σημείο της γάμπας -όχι πολύ χαμηλά, να είναι ψηλόμεση σε ανδρική γραμμή και το ύφασμα να μην στέκεται, να πέφτει.
Φιλιά πολλά

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!
Ορκίζομαι τον Απρίλη και θα ήθελα να βάλω κάτι σε χρώμα, όπως απαλό ροζ! Γενικά τι θα μου πρότεινες;
Pen

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ηello & congrats!
Κάτι σε στιλ αρχαιοελληνικό ή 60s θα είναι πολύ ωραίο σε αυτό το χρώμα!


Ερώτηση

Αλεξάνδρα γειααα!
Θέλω να σε ρωτήσω πως θα μπορούσα να φορέσω πρωινές-απογευματινές ώρες δερμάτινο παντελόνι μαύρο με καμπάνα για να μην φαίνεται υπερβολικό. Θα μπορούσε να συνδυαστεί για μια πιο safe εμφάνιση με αθλητικό δίπατο τύπου λευκό jeffrey;
Ευχαριστώ!
Ντέμη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Ντέμη!
Αν έχεις το ύψος να το υποστηρίξεις, χωρίς να σέρνεται, ναι! Αλλιώς υποχρεωτικά με wedges ή booties με ψηλά τακούνια χοντρά.

Ερώτηση
Έραψα για Πάσχα μια κόκκινη παντελόνα (palazzo pants) και σκέφτομαι να τη φορέσω με λευκό κορμάκι με πλάτη έξω και από πάνω μπλε ηλεκτρίκ σακάκι συνδυάζοντάς τα με μπλε ηλεκτρίκ γόβες. Τι χρώμα τσαντάκι μου προτείνετε να κρατήσω;
Μαριλένα

ΑΠΑΝΤΗΣH
Γεια σου Μαριλένα!
Όλα καλά μέχρι τις γόβες!!! Δεν είμαι υπέρ του “σεταρίσματος”. Ειδικά όταν κάτι όπως η παντελόνα δεν χαρίζει ύψος λόγω της γραμμής της, μην την βάλεις με παπούτσι που να κάνει τόσο έντονη αντίθεση.
Βάλτην με κάποιο που να σκεπάζεται από το ύφασμα, σε nude/beige. Τσαντάκι θα έβαζα κάποιο metallic clutch ή κάτι κεντημένο ή ένα ethnic πουγκί για να σπάσω λίγο την αυστηρότητα και τη μονοχρωμία και να γίνει πιο fashion & fresh!

Ερώτηση
Kαλησπέρα! Χρειάζομαι τη βοήθειά σου… Το Πάσχα γίνομαι νονά (μεσημέρι) κι έχω παραγγείλει ήδη φόρεμα σε ίσια γραμμή μέχρι το γόνατο, μπέζ-καφέ δαντέλα. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: τι μπορώ να βάλω από πάνω, ο καιρός είναι απρόβλεπτος… Κάθε συμβουλή, καλοδεχούμενη.
Όλγα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ολγα, Πάντα Άξια!
Από πάνω ή ένα ζακετάκι/μπολερό να ράψεις ή ένα μαντώ -τύπου vintage- βάλε που να συνδυάζεται με το φόρεμά σου, ή μια ωραία έσάρπα ή πασμίνα.
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Read More

And More