Στην Αθήνα η θρυλική Anna Wintour! Όσα πρέπει να ξέρεις για την ιέρεια της μόδας

Σήμερα γίνεται το πρώτο συνέδριο της Vogue Greece “Change Makers” και βασική καλεσμένη είναι η θρυλική Editor-in-Chief της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour.

Η Anna Wintour editor in chief στην αμερικάνικη Vogue από το 1988, artistic director για την Condé Nast από το 2013,  και Global Content Advisor της Condé Nast τον Αύγουστο, μαζί με την διευθύντρια της  ελληνικής Vogue Θάλεια Καραφυλλίδου, διεθνείς προσωπικότητες του χώρου και Έλληνες σχεδιαστές μόδας, θα συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το χώρο σήμερα: την ηθική μόδα, την ευσυνείδητη κατανάλωση, την διαφορετικότητα (diversity), αλλά και την συμβολή της γυναίκας στο μέλλον της μόδας.

Η συμμετοχή του κοινού θα είναι μεγάλη, αφού θα μπορεί να έχει ένα διαδραστικό ρόλο απευθύνοντας ερωτήσεις!

Ποια είναι η θρυλική Anna Wintour;

Από πολύ μικρή ανακάλυψε την αγάπη της για την δημοσιογραφία, αφού και ο μπαμπάς της ήταν πολιτικός συντάκτης. Στα 15 της έμενε μόνη σε υπόγειο στο Kensington και ένα χρόνο αργότερα (με τη βοήθεια του μπαμπά της) άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Γρήγορα ανακάλυψε τον κόσμο της μόδας, ξεκινώντας να δουλεύει σε κάποια περιοδικά σαν fashion editor.

Το 1976 έφυγε στην Αμερική για να δουλέψει σε πολλά μεγάλα γυναικεία περιοδικά της ηπείρου. Επέστρεψε στην Αγγλία, δέκα χρόνια αργότερα, ως αρχισυντάκτρια της βρετανικής “Vogue” κι ένα χρόνο μετά έγινε διευθύντρια του περιοδικού διακόσμησης “House & Garden”.

Ωστόσο, το 1987 οι εκδότες εντυπωσιασμένοι από την απίθανη ικανότητά της να ανακαλύπτει και να δημιουργεί νέα στερεότυπα, της πρόσφεραν μια σημαντική θέση στην αμερικανική Vogue.

Πολλά απ’ όσα σήμερα θεωρούνται αυτονόητα για κάθε περιοδικό μόδας ξεκίνησαν από τις σελίδες της Vogue ως παρεμβάσεις της Wintour. Καταρχάς, ξεκίνησε από την πολύ απλή παραδοχή ότι ένα περιοδικό μόδας πρέπει να περιέχει κυρίως μόδα. Έτσι, η μόδα πήρε περισσότερες σελίδες και τα editorial έγιναν ο λόγος, για να αγοράσεις πλέον ένα περιοδικό.

Στο πρώτο εξώφυλλο της Wintour για τη Vogue, τον Νοέμβριο του 1988, το μοντέλο ποζάρει για τον φακό του Peter Lindbergh, φορώντας ένα σακάκι Christian Lacroix με έναν σταυρό από πολύτιμες πέτρες, αξίας 10.000 δολαρίων και ένα τζιν παντελόνι αξίας 50 δολαρίων. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει. Κάτι νέο έκανε, μόλις, την εμφάνιση του. Αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης της κυριαρχίας!

Χάρη σε αυτή άρχισαν να εμφανίζονται celebrities στα περιοδικά και να βλέπουμε σε φωτογραφίσεις μόδας stars, όπως η Μadonna, την Μelania Trump, (ακόμα) και την Kim Kardaashian σήμερα!

Προσωπικό style

Χαρακτηριστική μορφή με τα μεγάλα γυαλιά, το statement καρέ κούρεμα και τα floral φορέματα, η Wintour έκλεισε πρόσφατα τα 70 της χρόνια, αλλά εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας ακόμα και σήμερα.

Δεδομένου ότι αγαπάει τα χρώματα και τα prints, σπάνια φοράει μονόχρωμα σύνολα και πάντα (μα πάντα) επιλέγει γυαλιά ηλίου στις εμφανίσεις της. Σε μία συνέντευξη της στο παρελθόν, είχε πει ότι δεν βλέπει ποτέ κανείς πόσο κουρασμένη ή…βαριεστημένη είναι!

Αγαπάει τις μπότες, αλλά και τα Manolo Blahnik, ενώ πάντα συνοδεύει τα look της με υπέροχα διακριτικά κοσμήματα!

Παρά το ότι κρατάει την ιδιωτική της ζωή μακρυά από τα φώτα και απέχει από τα social media, οι φήμες για την προσωπικότητα της οργιάζουν. Μάλιστα, έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ, όπως το September Issue και το The First Monday in May που αφορούν το έργο της, αλλά και η ταινία The Devil Wears Prada που παρουσίαζε την ζωή της κυρίως μέσα στο χώρο της δουλειάς!

Η Anna Wintour είναι μία γυναίκα που συνεχίζει να τολμά ακόμη και τόσα χρόνια μετά και αυτός είναι ένα λόγος για να είναι παγκόσμιο πρότυπο!

Φωτογραφίες- Getty Images

Read More

And More