Στο Καλλιμάρμαρο θέλει να παρουσιάσει το καλοκαίρι ο οίκος Dior την Cruise συλλογή του

Όπως έχουμε ήδη γράψει είναι επίσημο ότι  η Cruise Collection 2022 που σχεδίασε η Maria Grazia Chiuri θα παρουσιαστεί με ένα λαμπερό σόου στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου.

Maria Grazia Chiuri

Mία φωτογραφία του Jean-Pierre Pedrazzini, την οποία είχε τραβήξει 70 χρόνια πριν στην Ακρόπολη με δημιουργίες του οίκου, για την haute couture συλλογή του Christian Dior, αυτός ήταν ο λόγος που η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου και η ομάδα της, αποφάσισαν να παρουσιάσουν την Cruise 2021 συλλογή για τον οίκο Dior στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου. Την δεκαετία που 50 ο Christian Dior είχε επιλέξει την Ακρόπολη για να φωτογραφήσει τα φορέματα της couture συλλογής του. Τα μοντέλα του Dior είχαν παρουσιαστεί μπροστά από τις Καρυάτιδες, σε έναν διάλογο ανάμεσα στην απαράμιλλη ομορφιά των γλυπτών και την μοναδική αισθητική των ρούχων που είχε σχεδιάσει ο 46χρονος τότε Dior.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το φαντασμαγορικό event του Ιουνίου θα αναδείξει τη δουλειά Ελλήνων τεχνιτών και καλλιτεχνών, εφόσον η καλλιτεχνική διευθύντρια συνεργάζεται πάντα με τοπικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς για την δημιουργία των Cruise συλλογών της, αναδεικνύοντας έτσι και το τοπικό στοιχείο της κάθε χώρας που φιλοξενεί την οργάνωση της. Η συλλογή Resort 2022 λοιπον θα  είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ευρύτερα στην Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού.

Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Οίκος θα ραφτούν στην Ελλάδα, με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, με στόχο να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν.

Ο οίκος Dior ιδανικά θα ήθελε να παρουσιάσει αυτή την παγκόσμιας διασημότητας εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην καρδιά της Αθήνας και να μεταδοθεί live σε ολόκληρο τον κόσμο!Έτσι κατατέθηκε αίτημα, το οποίο θα εξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων και σύντομα θα γνωρίζουμε αν όντως θα γίνει εκεί.

 

 

 

 

Ετικέτες

Read More

And More