7 μεγάλες ανοιξιάτικες τάσεις που μπορείς να φορέσεις από σήμερα!

Κάθε νέα σεζόν εμφανίζονται νέες τάσεις στα ρούχα στα παπούτσια και στα αξεσουάρ που καθορίζουν την γενικότερη εικόνα της παγκόσμιας  μόδας που όλες εμείς παρατηρούμε και σιγά σιγά ακολουθούμε πάντα με βάση το προσωπικό μας style.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η μόδα προστάζει να φοράμε περισσότερο και να αγοράζουμε λιγότερο ώστε να ακολουθούμε όλοι  την μια eco friendly στροφή τόσο από τους οίκους  και τους σχεδιαστές ακόμη και από τις διάσημες!

Έτσι, πια τα trend που έρχονται και φεύγουν μέσα σε μία σεζόν μοιάζει τεράστιο passe!

Θέλουμε αγορές για να δημιουργούν μία capsule γκαρνταρόμπα ώστε να έχουμε κομμάτια που αντέχουν και να μπορούμε να τα φοράμε ξανά και ξανά! Αυτό έχει γίνει σαφές και οι μεγάλοι designers έχουν αλλάξει τον τρόπο που δημιουργούν νέες τάσεις έχοντας στο μυαλό τους την διαχρονικότητα!

Οι τάσεις για την άνοιξη 2020 ήταν πιο εμπορικές από ποτέ με έμφαση στα κλασικά σχέδια παρά σε δημιουργίες που θα αποθηκεύσεις κάπου μόλις περάσει η σεζόν!

Έτσι δίνουν την δυνατότητα να τις υιοθετήσεις από νωρίς χωρίς να κάνεις γενικό update στην ντουλάπα σου.

Οι λέξη που χρησιμοποίησαν οι fashion buyers μετά τις εβδομάδες μόδας για τις Spring Summer 2020 συλλογές ήταν  ‘’realistic’’  και ‘’wearable’’ που σημαίνει ρούχα για όλες και για παντού χωρίς όμως έκπτωση στο design και στο style!

Πάμε να δούμε πρακτικά πως γίνεται αυτό με το σημερινό αφιέρωμα σε 7 ανοιξιάτικες τάσεις που μπορείς άνετα να φορέσεις από …αύριο!

Το γιλέκο κάνει δυναμικό comeback φέτος. Μεγάλοι οίκοι όπως Max Mara, Louis Vuitton και Gucci μας το έδειξαν σαν κομμάτι κουστουμιού, αλλά ο Heidi Slimane το συνδύασε για την Celine με jean, με φούστες και φορέματα σε ένα πιο seventies ύφος! Τώρα εσύ μπορείς να φορέσεις αυτό το fashion κομμάτι με όποιον τρόπο θες από τους παραπάνω: το γιλέκο σου μπορεί να είναι ανδρικό ή πιο άνετο, όπως αυτό της φωτογραφίας! Με ένα χρωματιστό άνετο παντελόνι και ένα nude top είναι μία ”στολή” για την πόλη που αλλάζει αμέσως ύφος, αν προσθέσεις τώρα ένα γιλέκο.Τώρα είναι η εποχή που σιγά – σιγά δεν χρειάζεσαι πανωφόρι και μπορείς να φορέσεις αυτό το new trend.

πουά είναι το print που ”αντέχει” στις τάσεις και στις εποχές! Πέρα από τον χρόνο μπορείς να τα φορέσεις άνετα οποιαδήποτε στιγμή θέλεις και να έχεις ένα κομψό ύφος. Ο οίκος Balenciaga μας έδειξε το πουά φόρεμα, ενώ ο οίκος Gucci το κουστούμι. Eσύ μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το trend άμεσα συνδυάζοντας ένα φόρεμα σε maxi γραμμή με chunky shoes: αρβυλάκια ή track booties και να δώσεις μία new punk αίσθηση σε αυτό το κομμάτι. Στα θετικά είναι ότι ένα πουά κομμάτι το έχουμε ήδη όλες στην ντουλάπα μας και μετά το περυσινό ντελίριο με το Zara φόρεμα τότε σίγουρα όλες έχουμε ένα τέτοιο φόρεμα και μπορούμε από αύριο να το φορέσουμε ξανά!

Το δέρμα ήταν από τις μεγαλύτερες τάσεις τον χειμώνα και συνεχίζει και την άνοιξη, απλά οι οίκοι λάνσαραν άλλα χρώματα όπως γαλάζιο camel πράσινο κόκκινο και έδωσαν επίσης έμφαση σε κομμάτια -πέρα απο τα κλασικά jacket- όπως βερμούδες από δέρμα και σακάκια!Εσύ μπορείς να συνδυάσεις ένα λευκό σύνολο με το χρωματιστό σακάκι δερμάτινο σακάκι σου, ιδανικά σε ανοιχτή απόχρωση και να δημιουργήσεις εύκολα ένα στιλάτο σύνολο που φοράς όλη μέρα στην πόλη αλλά και το βράδυ για το ποτό σου.

Πουκάμισο! Το είδαμε σε πολλές εκδοχές στα catwalks, πέρα από την κλασική μορφή. Φέτος, υπάρχει και σαν φόρεμα, αλλά για πιο καλοκαιρινό styling. Τώρα θα το χαρείς άνετα με ένα ελαφρύ πλεκτό από μέσα όσο κρυώνεις ή με ένα t shirt! Το πουκάμισο σου γίνεται βασικό top για φέτος και αντικαθιστά όλα τα υπόλοιπα.Με prints ή μονόχρωμο είναι τώρα η ώρα για να το φορέσεις με τζιν, με basic παντελόνια, ή με φούστες και να ανανεώσεις το καθημερινό σου styling.

Βερμούδα! Μεγάλη τάση και από τις λίγες που μπορείς να φορέσεις από τώρα. Συνδύασε την με ελαφριά παλτό με σακάκια ή με ελαφριά πλεκτά και βάλε ένα αναπάντεχο κομμάτι στο σύνολο σου. Τα it girls την σετάρουν με loafers και κάλτσες, ενώ αντικαθιστούν τα κλασικά top με ένα ρετρό και απογειώνουν το βερμούδα look! Διάλεξε μία άνετη και με χρώμα αποφεύγοντας την κλασική μαύρη, καθώς το καλοκαίρι θέλει πιο λαμπερά σύνολα.

Νeon! Mία τάση που πάντα σου τραβάει την προσοχή, αλλά δύσκολα φοράς. Έντονα χρώματα, σχεδόν εκτυφλωτικά που δεν τολμάς εύκολα. Πάρε styling tip απο την φωτογραφία και φόρεσε το σε μικρές… δόσεις. Ένα top αρκεί! Δες το τέλειο styling της φωτογραφίας και πάρε ιδέες. Ένα neon πουκάμισο δίνει ένταση στο σύνολο είναι μία στιλάτη λεπτομέρεια και σίγουρα μπορείς και εσύ να το φορέσεις με διάφορα καθημερινά σου σύνολα. Ένα τζιν και μία καμπαρντίνα θα αλλάξουν ύφος, αν αντι για το καθιερωμένο λευκό πουκάμισο προσθέσεις ένα neon.

Sunny colors! Φέτος το πορτοκαλί είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις και αν τώρα σου φαίνεται μακρινό το πορτοκαλί σύνολο, ένα αξεσουάρ σε αυτή την απόχρωση μπορείς να το υιοθετήσεις! Τσάντες σε αυτό το χρώμα θα απογειώσουν τα beige σύνολα που αγαπάμε να φοράμε αυτή την εποχή. Έτσι, θα κρατήσεις ένα super spring trend από τώρα με τον καλύτερο τρόπο.

 

Read More

And More