8 must αγορές για να απογειώσεις τα party looks των γιορτών από τη master του είδους, Ταϋγέτη Λάζου

Η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Χριστούγεννα! Είναι πολλοί οι λόγοι που περιμένω πάντα με τέτοια ανυπομονησία την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Είναι που συγκεντρώνεται ξανά η οικογένεια –όπου και αν βρίσκεται ο καθένας. Είναι που οι δρόμοι φορούν τα γιορτινά τους. Είναι που η πόλη μυρίζει μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Είναι που έχουμε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να κοιμηθούμε, να χουχουλιάσουμε, να απολαύσουμε βόλτες. Είναι που τα πάντα ακτινοβολούν, λάμπουν, μοιάζουν πασπαλισμένα με χρυσόσκονη.

Από αυτόν τον κανόνα δεν μπορεί να ξεστρατίσει το styling των ημερών. Για έναν περίπου μήνα μπορείς να φοράς, πλήρως απενοχοποιημένα –και θα το τονίσω αυτό– και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, άφθονο glitter, παγιέτες, στρας, βελούδο, παιχνιδιάρικα κρόσσια, πελώριους φιόγκους, μεταλλιζέ αποχρώσεις και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια, υφή, χρώμα, τάση «κομποζάρει» με τους κανόνες του party dressing. 

Εγώ πάντα προετοιμάζομαι από νωρίς. Θέλω να έχω χρόνο να σκεφτώ, να προγραμματίσω, να σετάρω, να δοκιμάσω. Ο προορισμός είναι ένας! Δεν θα σας τα λέω αυτά κάθε φορά. Το The Mall Athens στο Μαρούσι. Εκεί θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα τέλεια glam looks: από το ιδανικό σύνολο μέχρι τα πιο λαμπερά αξεσουάρ, τα must-have items για γιορτινά μακιγιάζ, τα κοσμήματα που θα απογειώσουν την προσπάθεια. Τα πάντα! Και θα μπεις και απευθείας σε Xmas mood, γιατί είναι μοναδικά στολισμένο σε κάθε του γωνία. Ξεκινάμε τη βόλτα μας;

Mini φόρεμα με παγιέτες και άνοιγμα στην πλάτη, Simple Caracters.

Ξεκινάμε από το φόρεμα. Η πιο safe επιλογή είναι ένα super chic, little black dress. Η αμέσως επόμενη; Ένα mini φόρεμα με ασημένιες παγιέτες. Το συγκεκριμένο έχει άνοιγμα στην πλάτη –για αυτό και είναι τόσο κλειστό μπροστά– και βάτες, που δημιουργούν το τέλειο shape. Συνδύασέ το με μαύρο καλσόν, ψηλοτάκουνα σανδάλια, και μια oversized μαύρη faux fur. Αν, από την άλλη, είσαι σαν εμένα και δυσκολεύεσαι πολύ να αφήσεις την άνεση στην άκρη, συνδύασέ το με ένα ζευγάρι ψηλές αρβύλες και δερμάτινο σακάκι. Η επιλογή είναι δική σου!

Co-ord με παγιέτες, Bill Cost.

Μπορεί, βέβαια, να μη θέλεις να φορέσεις φόρεμα και είναι απόλυτα κατανοητό αυτό. Πόνταρε σε ένα λαμπερό co-ord με παγιέτες. Μαύρες αυτή τη φορά, για όσους αγαπούν την «ησυχία». Εγώ, επέλεξα ένα σύνολο που αποτελείται από ψηλόμεσο παντελόνι καμπάνα και top. Μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις ένα co-ord που αποτελείται από mini φούστα και σακάκι, φούστα και γιλέκο, παντελόνι και γιλέκο, φούστα και top. Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές… 

Βελούδινο κοστούμι, ‘ALE.

Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα να μη θες να φορέσεις παγιέτες. Ναι, καθόλου! Υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που δεν αποφεύγουν τις παγιέτες, τα glitter και τα στρας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να κινηθείς προς το βελούδο, ένα ύφασμα συνυφασμένο με αυτή την εποχή του χρόνου. Εγώ λέω “ναι” σε ένα βελούδινο κοστούμι –huge τάση φέτος– και μάλιστα όχι σε μαύρο αλλά σε βουργουνδί χρώμα, που επίσης είναι μεγάλο trend αυτή την εποχή.

To beauty corner της MAC.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, η λύση είναι μονόδρομος. MAC! Για το all time classic κατακόκκινο ματ κραγιόν της, το  Ruby Woo, που φωνάζει Χριστούγεννα. Αλλά και για τις σκιές της που είναι αξεπέραστες. Για τη M·A·CStack Mascara, που κάνει τις βλεφαρίδες μας τριπλάσιες, χαρίζοντάς μας bold βλέμμα. Γενικώς, έχω μια αδυναμία στη MAC και πιστεύω πως εκεί θα βρεις τα value for money καλλυντικά για να δημιουργήσεις τα μακιγιάζ των γιορτών. Και αν τυχόν βαριέσαι να βαφτείς μόνη σου –όπως ακριβώς εγώ, που ξέρω πως δεν πιάνουν τα χέρια μου– μπορείς να επισκεφτείς το κατάστημα της MAC στο The Mall Athens και να σε βάψουν οι ταλαντούχες makeup artists του brand στο ειδικά διαμορφωμένο beauty corner. Εγώ αυτό κάνω κάθε φορά που έχω πρόσκληση σε κάποιο party και με βγάζει ασπροπρόσωπη. Always!

Προϊόντα μακιγιάζ, KORRES.

Από την άλλη, αν θέλεις να δημιουργήσεις το μακιγιάζ των γιορτών μόνη σου στο σπίτι, μια εξίσου έξυπνη και αποτελεσματική επιλογή είναι το κατάστημα της KORRES. Αυτό που μου αρέσει πολύ στα προϊόντα μακιγιάζ του brand είναι πως είναι εμπλουτισμένα, στο μεγαλύτερο μέρος τους, με υλικά φυσικής προέλευσης και αυτό τα κάνει πιο ανάλαφρα, βελούδινα και σίγουρα πιο ωφέλιμα για την επιδερμίδα. Όσο τα δοκιμάζω τόσο πιο σίγουρη είμαι πως αυτά τα καλλυντικά έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μας προσφέρουν τα πιο κομψά, τα πιο σοφιστικέ, τα πιο θηλυκά μακιγιάζ.

Βελούδινα kitten heels με στρας, Tsakiris Mallas. 

Και περνάμε στα αξεσουάρ. Παπούτσια! Το αγαπημένο μου! Δεν είμαι πολύ fan των ψηλοτάκουνων. Όμως εκείνες τις ημέρες, τις Χριστουγεννιάτικες, είναι ίσως η μόνη στιγμή μέσα στον χρόνο που κάνω την υπέρβαση και τα φοράω. Θέλω όμως να είναι κάτι εξαιρετικά κομψό, όσο γίνεται άνετο, και φυσικά stylish. Μόνο έτσι δέχομαι να αποχωριστώ τις αγαπημένες μου αρβύλες. Όταν είδα το παραπάνω σχέδιο, ήξερα πως έπρεπε να τα κάνω δικά μου. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάτι λαμπερό μεν άνετο δε, που να σου επιτρέπει να το φορέσεις και σε άλλες περιστάσεις και να μη σε περιορίζει.

Σκουλαρίκια με στρας, Gregio. 

Όση παγιέτα και αν φορέσουμε, τα κοσμήματα είναι πάντα must. Μην τα ξεχνάς! Όχι μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά και όλη τη χρονιά. Εγώ θα σου πρότεινα να ποντάρεις σε κάτι κλασικό, που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και που θα μπορείς να χαίρεσαι για χρόνια, ακόμα και αν το στιλ σου αλλάξει. Όπως ακριβώς αυτό το ζευγάρι σκουλαρίκια!

Μεταλλιζέ clutch, Axel.

Last but not least, η τσάντα. Κανένα look –είτε είναι γιορτινό είτε όχι– δεν θεωρείται ολοκληρωμένο, χωρίς την κατάλληλη τσάντα να το συμπληρώνει. Και γιατί να παίξεις στις γιορτές με κάτι basic, όταν μπορείς να επιλέξεις κάτι statement; Έχοντας αυτή τη σκέψη στο μυαλό, κινήθηκα σε κάτι μικρό μεταλλιζέ, που μπορεί να ταιριάξει φανταστικά και με ένα minimal σύνολο αλλά και με ένα πιο extra. Φαντασία και καλή διάθεση να υπάρχει. Το συγκεκριμένο το φοράς όλη τη χρονιά, ακόμα και με το τζιν σου και ένα λευκό πουκάμισο, αν θέλεις να δώσεις έναν πιο fancy χαρακτήρα στο outfit σου.

Φέτος, όλη η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στo The Mall Athens, με ξεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια, καθώς στο Χριστουγεννιάτικο Παγοδρόμιο Santa’s Ice Rink, οι επίδοξοι πατινέρ μοιράζονται μοναδικές στιγμές με τα παιδιά ή τους φίλους.

Φορέστε τα παγοπέδιλά σας, κλείστε τη θέση σας σήμερα σκανάρωντας τον QR κωδικό ή μπαίνοντας στο ακόλουθο link (https://www.eventora.com/el/Events/the-mall-athens-santas-icerink?c=wipκαι ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Επιπλέον, στο Christmas Escape Room στο επίπεδο 3 του εμπορικού κέντρου το παιχνίδι ξεκινάει και οι παίχτες θα κληθούν μαζί με το ξωτικό, να ανακαλύψουν όλα τα στοιχεία για να βρουν και να σώσουν τον Άι Βασίλη. Περισσότερες Πληροφορίες στο themallathens.gr.