“Εύκολα” χειμερινά σύνολα που δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ στιλιστικά

Χειμώνας μπαίνει, χειμώνας βγαίνει! Νέα trends έρχονται, ενώ άλλα μας αποχαιρετούν. Κάπως έτσι είναι ο κύκλος της μόδας και φυσικά εμείς τον ακολουθούμε. Κάθε νέα σεζόν ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας, αγοράζουμε τα must have items που θα “χτίσουν” τα σύνολά μας και τα συνδυάζουμε βάση των τάσεων που μας υποδεικνύουν τα catwalks και τα street styles. Υπάρχουν όμως και μερικά ρούχα που η αισθητική τους μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Δηλαδή αυτά που ποτέ δεν είναι εκτός! Είναι basic κομμάτια και ειδικά αν τα συνδυάσεις μεταξύ τους μπορείς να δημιουργήσεις διαχρονικά σύνολα που θα είναι πάντα in. Ξέρεις, είναι από αυτά τα looks που τα τραβάς φωτό και μετά από πέντε χρόνια καμαρώνεις. Δεν κάνεις δηλαδή, την εξής ερώτηση στο εαυτό σου: “Έλεος! Τι φορούσα τότε;”

Προς τα κάτω λοιπόν, θα βρεις τα διαχρονικά ρούχα που σου αναφέρω τόση ώρα και που κατά πάσα πιθανότητα έχεις στην ντουλάπα σου (κατά 80% δηλαδή). Δες πως να τα συνδυάσεις μεταξύ τους ώστε να πετύχεις τη διαχρονικότητα και το στιλ που δεν θα σε απογοητεύσει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.


Παλτό + skinny jeans + γόβες

Ένας διαχρονικός συνδυασμός που κατά πάσα πιθανότητα έχεις φορέσει πολλές φορές. Βάζεις το αγαπημένο σου παλτό, το στενό τζιν σου και γόβες και μπορείς να πας στο γραφείο, για καφέ ή για shopping. Είναι τόσο μίνιμαλ και στιλάτο, αλλά όχι ξεπερασμένο ούτε βαρετό. Εν ολίγοις, είναι το look για το οποίο δεν θα νιώσεις ποτέ μετανιωμένη.


Πλεκτό φόρεμα + biker boots

Έχεις ένα πλεκτό oversized φόρεμα που συνήθως φοράς με κολάν. Ε αυτό το φόρεμα ταιριάζει τέλεια και με biker boots σε casual εμφανίσεις. Ένα διαχρονικό και μίνιμαλ σύνολο που μπορείς να του δώσεις ιδιαίτερο twist με ένα μπερέ ή ένα fishnet καλσόν. Διαφορετικά το κρατάς όπως έχει και αν κρυώνεις προσθέτεις ένα οπάκ καλσόν.


Σακάκι + crop παντελόνι + statement boots

Σίγουρα έχεις ένα μαύρο σακάκι κι ένα μαύρο crop παντελόνι. Μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ζευγάρι statement boots και να δώσεις στο στιλ σου μια ιδιαίτερη πινελιά. Κάθε χρόνο επίσης, έχουμε ξεχωριστά statement boots. Φέτος για παράδειγμα έχουν την τιμητική τους τα glitterati. Συνδύασε αυτά τα τρία στοιχεία μεταξύ τους και θα βγεις κερδισμένη.


Πόντσο + flared jeans

Ένα look που αγαπάμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Καταρχήν κολακεύει πάρα πολύ τη σιλουέτα, μιας και την κάνει να φαίνεται πιο ψηλή και αδύνατη. Επιπλέον, το πόντσο έχει την ικανότητα να κρύβει ατέλειες στο πάνω μέρος του σώματος και να δημιουργεί μια πιο αιθέρια αίσθηση. Φόρεσέ τα και φέτος με block heel ankle boots ή για τις τολμηρές προτείνω πέδιλα με χοντρό τακούνι.


Σακάκι + παντελόνι (κοστούμι)

Μπορεί το κοστούμι να έκλεψε την παράσταση στα φετινά catwalks, όμως δεν θεωρείται trend μόνο για το φετινό χειμώνα. Το κοστούμι έκανε την εμφάνισή του στις γυναικείες εμφανίσεις περίπου τη δεκαετία του 40′ και από τότε ορκίστηκε πως θα μείνει. Φέτος μπορείς να το συνδυάσεις με γόβες ή και sneakers και να είσαι σούπερ στιλιστικά, μόνο με δύο απλές κινήσεις.


Δερμάτινο jacket + γιλέκο

Το δερμάτινο jacket είναι σίγουρα πιο “ελαφρύ” από το παλτό και για αυτό το λόγο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη. Το αγαπάμε όμως και το θέλουμε και στα χειμερινά μας σύνολα. No problem, υπάρχει λύση και είναι τόσο διαχρονική που μπορείς να τη δοκιμάσεις και σε πέντε χρόνια από τώρα. Πρόσθεσε ένα γιλέκο από πάνω και κάνε το look σου πιο ζεστό και σίγουρα πιο ενδιαφέρον.


Πουκάμισο + bomber

Το bomber είναι μια τάση που ξεπήδησε από τα 90s και μας άρεσε πολύ. Μπορεί λοιπόν να έρχεται και να φεύγει από τα δυνατά trends, ποτέ όμως δεν θεωρείται εντελώς out. Ειδικά αν το συνδυάσεις με ένα πουκάμισο αναδεικνύεις το ρόλο του ως “σακάκι” και το κάνεις αυτόματα διαχρονικό και chic, παρόλο που έχει athleisure χαρακτήρα.

Read More

And More