Ημέρα της Γυναίκας: Αυτές είναι οι πιο στιλάτες γυναίκες όλων των εποχών

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες εμάς, στο γυναικείο φύλο, στα κατορθώματά μας. Κάθε χρόνο στο Tlife βλέπεις αφιερωματικά θέματα για μεγάλες προσωπικότητες, γυναίκες που έχουν καταφέρει πολλά και έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα σε διάφορους τομείς. Επειδή λοιπόν, εμείς είμαστε κορίτσια της μόδας, σήμερα θα ασχοληθούμε με τις γυναίκες που μας έχουν διδάξει style και αισθητική δεκαετίες τώρα!

Ένα αφιέρωμα στις πιο στιλάτες γυναίκες όλων των εποχών!

Σε αντίθεση με τις τάσεις, η πιο all – time classic αισθητική παραμένει υψηλά, όσες δεκαετίες και αν περάσουν. Έτσι, θαυμάζουμε ακόμη γυναίκες που έζησαν χρόνια πριν, αλλά ακόμη και σήμερα οι επιλογές τους έχουν ποιότητα και άποψη.

Δεν ήταν εύκολο να καταλήξω σε αυτή την λίστα. Διάβασα σχετικά άρθρα, μίλησα με φίλες, τα κορίτσια στο γραφείο και θα έλεγα ότι κατέληξα σε μία επιλογή που νομίζω ότι περιλαμβάνει τις πιο κομψές  γυναικείες παρουσίες όλων των εποχών. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε οι περισσότερες από εσάς!

Enjoy!

Coco Chanel

Προφανώς, η Coco Chanel δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα εισαγωγή. Είναι γνωστό ότι η επιρροή της σήμερα είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ, καθώς ο οίκος που ίδρυσε παραμένει ένα από τα πιο πολυπόθητα και σεβαστά brands στον κόσμο. Η ανατροπή που έκανε η Coco ήταν να εντάξει στα γυναικεία σύνολα, αγαπημένα κομμάτια από την ανδρική ντουλάπα και να έχει πάντα αξεσουάρ στην εμφάνιση της. Πέρλες, ζώνες, καπέλα και μπουτονιέρες σε σχήμα καμέλιας, λεπτομέρειες όπως κουμπιά και φίνα υφάσματα καθορίζουν την κομψότητα για την Coco.

Audrey Hepburn

Ηθοποιός με έμφυτη την elegant αισθητική. Πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο στιλάτες ταινίες όλων των εποχών ”Βreakfast at Tiffany’s” και μας έμαθε ότι μπορούμε να φοράμε black dress, όπου και όποτε θέλουμε! Μούσα του Givenchy, μπορούσε με μία μοναδική ευκολία να φορέσει ένα εντυπωσιακό coktail φόρεμα, αλλά και ένα boyish σύνολο και να δείχνει υπέροχη!

Grace Kelly

Η Patricia Kelly ήταν ένα κορίτσι που από μικρό ξεχώριζε για την κομψότητα και τους καλούς της τρόπους. Μούσα του Alfred Hitchcock βρέθηκε από το Hollywood στο παλάτι του Μονακό και παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Rainier, με τον οποίο και έκανε τρία παιδιά, την Caroline, τη Stephanie και τον Albert. Μπορεί να υποστήριξε μεγάλους οίκους και σχεδιαστές, όπως ο Christian Dior, Chanel, Yves Saint Laurent και Oleg Cassini (πρώην αγόρι της), αλλά με την ίδια ευκολία φορούσε και casual chic επιλογές όπως: κάπρι παντελόνια, μαντήλια στο λαιμό, καπέλα και ίσια μοκασίνια με τρόπο που χρόνια μετά άνετα τα φοράς και εσύ! Λάτρευε τις τσάντες Hermes και ο οίκος της κάνει δώρο το σχέδιο με το όνομα της. Παραμένει μέχρι σήμερα η τσάντα με τη μεγαλύτερη λίστα αναμονής στον κόσμο.

Jackie O

Έχει καταφέρει να έχει την δική της υπογραφή στο χώρο της μόδας και να καταλαβαίνεις απόλυτα τι σημαίνει όταν σου λέει κάποιος: το στυλ της Jackie O’! Μεγάλα γυαλιά, καπέλα Pillbox, tailored παλτό και ταγιέρ Oleg Cassini, statement τσάντες Gucci, φουλάρια Hermes στα μαλλιά. Ενώ δεν υπήρξε ποτέ εκκεντρική, δεν δίσταζε να πειραματιστεί με την γκαρνταρόμπα της πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο των γυναικών και έδινε πάντα μεγάλη σημασία στα αξεσουάρ. Η Jackie ήταν από τις γυναίκες που ήξεραν πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το στυλ και την φινέτσα ενός κομψού συνόλου και δεκαετίες μετά το μοναδικό της style παραμένει διαχρονικά κομψό!

Jane Birkin

Αν και γεννημένη στη Βρετανία, το στυλ της είχε μια γαλλική φινέτσα και απλότητα, κάνοντας το να μοιάζει απόλυτα φυσικό παρά τις τολμηρές επιλογές της. Ήταν το απόλυτο fashion icon των 70’s, σύντροφος και μούσα του θρυλικού Serge Gainsbourg. Η πιο διάσημη Hermès τσάντα έχει το όνομα της, έκανε τάση το λευκό T-shirt με boyfriend jeans σε μια δεκαετία πολύ πριν τα ’90s, ακόμα και σήμερα βλέπουμε τις διάσημες αφέλειες της να επιστρέφουν στη μόδα, ενώ εδώ και κάποια καλοκαίρια δεν πάμε πουθενά χωρίς το καλάθι που αυτή κράτησε για πρώτη φορά!

Lauren Hutton

«Αν φοράτε οτιδήποτε προσπαθούν να σας πουλήσουν, θα είστε για πάντα εκτός μόδας. Αυτό είναι το παιχνίδι», αυτή την συμβουλή μας δίνει το fasion icon που συνεχίζει να εμπνέει ακόμη και σήμερα που είναι 70 χρονών με τις εμφανίσεις της. Με ένα ιδιαίτερα κομψό androgyne, κυρίως, ύφος κατάφερνε πάντα να έχει απόλυτη θηλυκότητα στην εμφάνιση της, κουστούμια, safari jackets, bucket hats, άνετα παντελόνια με λευκά t-shirts, αλλά και φορέματα που έκοβαν την ανάσα στο Studio 54, η Hutton είναι για την μόδα μία περίπτωση all time classic που αξίζει να επιστρέφεις και να την παρατηρείς ξανά και ξανά!

Πριγκίπισσα Diana

«Η πριγκίπισσα έμαθε να λέει μέσω της γκαρνταρόμπας της ό,τι δεν μπορούσε να πει με λόγια», λέει η διευθύντρια μόδας του βρετανικού περιοδικού Tatler. Η Νταϊάνα δεν δίστασε να παρακάμψει το βασιλικό πρωτόκολλο πολλές φορές και να κάνει αξιομνημόνευτες εμφανίσεις που άφησαν ιστορία: macculine σύνολα, ώμοι έξω, ποτέ γάντια,  μαύρο χρώμα σε επίσημες εμφανίσεις και πολλά ακόμη την έκαναν να ξεχωρίζει από την Royal Family. Μετά το διαζύγιο, η μεταμόρφωση της Νταϊάνα επιταχύνεται. Εγκαταλείπει τους Βρετανούς μόδιστρους και στρέφεται προς διεθνείς οίκους: Lacroix, Dior, Chanel και απογειώνει το προσωπικό της style!

Μadonna

Ανήκει σε αυτές που άλλαξαν τα δεδομένα στην μόδα και ιδιαίτερα την δεκαετία του 80 που πρωτοεμφανίστηκε έφερε ένα παγκόσμιο νέο κύμα styling με δαντέλες, τούλι, σταυρούς, τζιν, και εσώρουχα φορεμένα σαν ρούχα!Ήταν, για τα 80s, μία μορφή του style και κάθε εμφάνιση της, είτε σε video clip, είτε σε συνέντευξη, μπορούσε να είναι ένα νέο style class. Ακολούθησαν πολλές διαφορετικές της φάσεις με goth στοιχεία, με γαλλικό ύφος αλλά και brit preppy όταν ήταν παντρεμένη με τον Guy Ritchie που όλα είχαν την δική της προσωπική σφραγίδα.

Gracey Jones

Εμφανίστηκε στα seventies σαν κομήτης. Mουσικός, μοντέλο και ηθοποιός, από τα πιο ανατρεπτικά πρόσωπα της δεκαετίας έγινε γρήγορα η μούσα του Άντι Γουόρχολ και έγινε το πρώτο αφρο-αμερικανικό Bond Girl. Εκπληκτικά κοστούμια και μοναδική κίνηση ήταν τα στοιχεία που την χαρακτήριζαν. Οι πολλαπλές ικανότητες της ξεχωριστής performer ξεχείλιζαν από αισθησιασμό και την καθιέρωσαν πολύ γρήγορα σαν fashion icon. Έδωσε στο ανδρόγυνο στυλ μία τέλεια εικόνα εντελώς δική της: αντρικό κοστούμι Αρμάνι, γόβα στιλέτο και κοντοκουρεμένο μαλλί!

Diane Keaton

 

Με το δικό της μοναδικό style, η Annie Hall της καρδιάς μας φοράει τα ανδρικά κομμάτια και δείχνει τόσο κομψή που θες να την μιμηθείς! Γιλέκα, γραβάτες, tuxedo σακάκια, φλατ παπούτσια, πουκάμισα με μανσέτες και κολλαριστούς σηκωμένους γιακάδες είναι τα βασικά στοιχεία των εμφανίσεων της που κάνουν την Diane Keaton να ξεχωρίζει και να εμπνέει! Κάθε φορά που θες να πετύχεις το σωστό ανδρόγυνο σύνολο, δες δικές της εμφανίσεις και σίγουρα θα το κάνεις σωστά και κυρίως με φινέτσα!

Kate Moss

Είναι μία κατηγορία από μόνη της! Από τότε που κυριαρχούσε στη σκηνή του μόντελινγκ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα, η αισθητική της έχει αλλάξει ελάχιστα, παραμένοντας, όμως, πάντα σύγχρονη! Βoem denim σύνολα, skinny jeans με γιλέκα, shorts με μπότες, λέοπαρ παλτό και δερμάτινα jacket με φουλάρια. Η αγάπη της για το ροκ band styling ήταν από την αρχή ξεκάθαρη, αν και οι εμφανίσεις της δίπλα στον Johnny Depp την δεκαετία των 90s αποτελούν ακόμη και σήμερα style class!

Read More

And More