Κάπες: Συμβουλές για να φορέσεις αυτό το cosy πανωφόρι σύμφωνα με τους οίκους, τις σταρ και τα it girls

Μπορεί το παλτό να θεωρείται ένα από τα αγαπημένα μας πανωφόρια για τους κρύους μήνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι οι κάπες έχουν κάνει ισχυρό comeback και τα τελευταία χρόνια χρόνια έχουν μπει δυναμικά στο στιλ και στη ζωή μας. Μας αρέσει πολύ αυτή η μυστηριώδης αισθητική που μας προσφέρουν, μας αρέσει που αφήνουν τα χέρια μας ελεύθερα και δεν μας καταπιέζουν, μας αρέσει που ταιριάζουν με πολλά looks και μπορούν να φορεθούν κάθε ώρα της ημέρας. Ναι, κι όμως γίνεται!

Σε αυτό το θέμα θα βρεις ποικίλες συμβουλές για το πως να συνδυάσεις σωστά μια κάπα. Θα ξεκινήσουμε με τα catwalks και πως την είδαμε σεταρισμένη από τους οίκους και θα συνεχίσουμε με τα street styles και πως το φόρεσαν τα it girls και οι διάσημες παγκοσμίως. Έτσι, θα μπορείς να κλέψεις αρκετές ιδέες και να αναδείξεις την κάπα σου με το πιο WOW στιλ τη φετινή σεζόν, όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα κορίτσι της μόδας σαν εσένα.

 

ΟΙ ΚΑΠΕΣ ΣΤΑ CATWALKS

Στον οίκο Alberta Ferretti είδαμε ένα rustic και βουκολικό look με βασικό κομμάτι μια μακριά κάπα, ενώ στον οίκο Dior παρατηρήσαμε μια πιο 70’s προσέγγιση, αφού είδαμε την κάπα να έχει συνδυαστεί με μίνι φόρεμα, μπότες και μπερέ.

Ο οίκος Erdem επέλεξε μια κάπα με floral στοιχεία την οποία ανάδειξε με ένα glam masculine style, ο Fendi την “ενσωμάτωσε” σε ένα φόρεμα και τη σέταρε με ένα logo leggings, ενώ στον Saint Laurent ήρθαμε αντιμέτωπες με ένα πιο γοτθικό και dramatic style.

 

ΟΙ ΚΑΠΕΣ ΦΟΡΕΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΡ

Η Karlie Kloss φόρεσε μια μαύρη κάπα και την ανάδειξε με ένα daily θηλυκό σύνολο. Ένα λευκό τοπ, ένα δερμάτινο κολάν και μπαλαρίνες, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στιλ της. Σε τσάντα διάλεξε μια tote και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

 

Η Alexa Chung φόρεσε μια κοντή σε μήκος κάπα και αποφάσισε να διατηρήσει το minimal και cute στιλ της. Η ίδια σέταρε ένα crop flare jeans και μαύρα μποτάκια, κάνοντας το σώμα της να φαίνεται ακόμα πιο ψηλόλιγνο.

 

Η Gigi Hadid έκανε το σκισμένο της jean να δείχνει chic, αφού το συνδύασε με μια λευκή κάπα. Οι nude πινελιές κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο σοφιστικέ και -εννοείται- ιδανικό για όλες τις ώρες.

 

Η κολλητή φίλη της Gigi, η Kendall Jenner, ανάδειξε την γκρι κάπα της με ένα total grey look. Κομψό, διαχρονικό και πολύ εύκολο να το υιοθετήσουμε στις εμφανίσεις μας.

 

Η Giovanna Battaglia δημιουργεί τις πιο τέλειες street style εμφανίσεις και αυτήν δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αντίθεση με τις άλλες, η Giovanna έκανε τη διαφορά με μια γούνινη κάπα την οποία συνδύασε με ένα τζιν, μπαλαρίνες και super cool metallic bag.

 

Η Caroline de Maigret, διάσημη Γαλλίδα και ambassador του οίκου Chanel, έδωσε στην κάπα της ένα style που μας θύμισε πολύ τον Robin Hood. Καταρχήν επέλεξε να συνδυάσει το κόκκινο παντελόνι της με ένα φούξια τοπ, δημιουργώντας το απόλυτο color block effect, ενώ σε παπούτσια διάλεξε λευκές γόβες όπως προτείνουν οι τάσεις. Το καπέλο που ολοκλήρωσε το στιλ της, έδωσε αυτήν την Robin Hood πινελιά που σου προανέφερα και -ναι- μας άρεσε πολύ.

 

ΟΙ ΚΑΠΕΣ ΣΤΑ STREET STYLES

Μια κάπα, ένα flared jeans, ένα ζιβάγκο κι ένα ζευγάρι snake effect booties. Ο τέλειος συνδυασμός ρούχων και αξεσουάρ κι ένα look που θα θέλαμε να υιοθετήσουμε σε μια από τις επόμενες εμφανίσεις μας.

 

Φυσικά οι κάπες είναι ταιριάζουν τέλεια και με τα φορέματα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το μήκος της να ξεπερνάει το μήκος του φορέματος για να δείχνει πιο “ισορροπημένο” το αποτέλεσμα. Στα plus ανήκει το γεγονός ότι η κάπα είναι το πιο άνετο πανωφόρι για τις εγκυμονούσες.

 

Από τα σημερινά looks δεν θα μπορούσε να λείπει και ο συνδυασμός κάπα + κοτλέ παντελόνι. Αναφέρομαι σε δύο must have κομμάτια της φετινής σεζόν που σεταρίστηκαν με τα αγαπημένα λευκά booties. Επέλεξε το υπόλοιπο σύνολο να κυμαίνεται σε neutral αποχρώσεις για πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα.

Read More

And More