Μοβ: Το χρώμα που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στα ρούχα σου

Λίγο πριν υποδεχτούμε το 2018 (ναι τότε που ασχολούμασταν με τις παγιέτες και τα γιορτινά σύνολα) η πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία χρωμάτων, Pantone, ανακοίνωσε ότι το χρώμα που θα μας απασχολήσει περισσότερο, είναι το ultra violet. Ναι, αυτό το huge trend υπόσχεται να “ταρακουνήσει” τη χρωματική παλέτα της μόδας και όχι μόνο, κι εμείς φυσικά είμαστε έτοιμες να το φορέσουμε.

Το θετικό είναι ότι ενώ το είδαμε στα catwalks της ερχόμενης άνοιξης, μπορούμε να το φορέσουμε ακόμα και τώρα (στην καρδιά του χειμώνα), είτε στην πιο παστέλ είτε στην πιο σκούρα εκδοχή του. Οπότε, είπα να κάνουμε μια μικρή έρευνα σχετικά με το πως το φορούν ήδη τα κορίτσια στο εξωτερικό, ώστε να έχουμε τον κατάλληλο οδηγό και να πράξουμε αναλόγως. Για ακόμα μια φορά τα street styles γίνονται πηγή έμπνευσης κι εμείς τα ακολουθούμε με κλειστά τα μάτια.

Πριν περάσουμε στο κεντρικό θέμα, θέλω να σου αναφέρω το εξής: μπορεί η Pantone να ανακοίνωσε ότι το ultra violet είναι το must χρώμα, αλλά και οι αποχρώσεις του είναι ήδη ιδιαίτερα αγαπητές. Εξάλλου, είναι πολύ δύσκολο να βρεις ρούχα και αξεσουάρ ακριβώς μα ακριβώς στην ίδια απόχρωση. Και αν θέλεις να γυρίσουμε και το χρόνο λίγο πιο πίσω, θα σου αναφέρω και κάτι ακόμα. Για παράδειγμα, το 2017 η Pantone είχε αναφέρει ότι το χρώμα της χρονιάς είναι το greenery. Και σε ρωτώ: Ποια από εμάς φόρεσε greenery (aka λαχανί); Καμία. Σε αντίθεση, όμως, με το πράσινο που το τιμήσαμε δεόντως!

Οπότε, ας μετακινηθούμε προς τα κάτω και ας δούμε πως φορούν το συγκεκριμένο χρώμα και τις αποχρώσεις του τα κορίτσια στους δρόμους του εξωτερικού και ποιοι οίκοι δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές!

 

Ξεκινάμε με τα βασικά! Το μοβ εντάχθηκε στις συλλογές των οίκων για την Άνοιξη – Καλοκαίρι του 2018, και αυτοί που το υποστήριξαν έντονα ήταν ο οίκος Gucci και ο Versace. Οι ίδιοι εμπλούτισαν τα σύνολά τους με το συγκεκριμένο χρώμα, επιλέγοντας total purple looks, και όχι μια απλή μοβ πινελιά στα outfits.

 

Αυτή είναι μια πολύ καλή περίοδος να επενδύσεις σε ένα μοβ πανωφόρι, μιας και σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να το φορέσεις. Άσε που θα το βρεις και σε σούπερ τιμή λόγω εκπτώσεων. Μην το φοβηθείς και παίξε μαζί του. Μπορείς να το συνδυάσεις με μαύρο παντελόνι και ένα yellow egg τοπ, ή ακόμα και με ένα snake effect παντελόνι και λευκά sneakers.

 

Συνεχίζουμε με το παλτό, αλλά σε ένα πιο ρομαντικό look. Μιας και το floral είναι τάση, μπορείς να συνδυάσεις άνετα το purple coat σου με μια floral φούστα και να “παντρέψεις” χρώματα όπως το ροζ και το μπλε. Ταιριάζουν τέλεια! Από την άλλη, η Gigi Hadid που έχει δείξει την αδυναμία της σε αυτό το χρώμα, επέλεξε να το αναδείξει με ένα jeans, ένα λευκό πουλόβερ και snake effect παπούτσια.

 

Το μοβ ταιριάζει τέλεια με το μαύρο, ειδικά όταν πρόκειται για χειμερινά looks. Μπορείς να συνδυάσεις, για παράδειγμα, ένα μοβ φόρεμα με το biker jacket σου και μαύρα παπούτσια. Επίσης, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι sock boots και οι over-the-knee boots έχουν επηρεαστεί από αυτήν την απόχρωση. Αν είσαι στιλιστικά τολμηρή και σου αρέσουν τα ιδιαίτερα αξεσουάρ, τότε σε παροτρύνω να τις αποκτήσεις.

 

Συνεχίζουμε και πάλι με το πανωφόρι, μόνο που αυτήν τη φορά θα μιλήσουμε για το χοντρό σακάκι. Αυτό το σακάκι μπορεί να χαρακτηρίζεται από το μοβ (ένα lux χρώμα), μπορείς να το εντάξεις όμως και σε πιο urban looks, σε συνδυασμό με logo t-shirts ή vinyl κομμάτια.

 

Αν βρίσκεται στην ντουλάπα σου ή στα άμεσα σχέδιά σου η απόκτηση μιας μοβ φούστας, τότε συνδύασέ την με ένα παστέλ πανωφόρι και είσαι σούπερ. Εναλλακτικά μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα λευκό πουκάμισο κι ένα ζευγάρι egg yellow μπότες (αγαπημένος μου συνδυασμός) και να είσαι στιλάτη στο γραφείο, στη βόλτα, στον καφέ.

 

Συνεχίσουμε με τα styling tips περί φούστας! Η fashion editor Giovanna Battaglia επέλεξε να συνδυάσει ένα σκούρο μοβ τοπ με μια μαύρη pencil φούστα και μαύρα πέδιλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαύρες γόβες. Επιπλέον, βλέπουμε πόσο WOW συνδυασμός είναι η μοβ φούστα με ένα millennial pink top. Δύο must χρώματα σε ένα σύνολο.

 

Τέλος, αν αναζητάς ένα πιο χαλαρό και casual styling, τότε συνδύασε ένα μοβ πουλόβερ με ένα trackpants σε αντίστοιχη απόχρωση, και να είσαι σίγουρη ότι θα πετύχεις στιλιστικό τζακ ποτ!

Read More

And More