Παγιέτες: Πως να τις φορέσεις στις βραδινές εξόδους των Χριστουγέννων

Η «πάρτι season» ξεκινάει κι εσύ ήδη έχεις κανονίσει – σκεφτεί τι θα κάνεις, που θα πας και πως θα περάσεις τα περισσότερα βράδια των Χριστουγέννων. Το ερώτημα όμως είναι αν έχεις σκεφτεί τι θα φορέσεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι για όλες αυτές τις festive περιστάσεις χρειάζεσαι και το ανάλογο look που θα σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή και μοναδική.

Για πολλούς λόγους οι παγιέτες έχουν την πρώτη θέση στην καρδιά μας και στο στιλ μας όταν ξεκινάει η γιορτινή περίοδος. Αυτό που ήδη γνωρίζεις είναι ότι το sequin texture είναι μια ισχυρή τάση του φετινού χειμώνα που μπορείς να φορέσεις ακόμα και όταν οι γιορτές τελειώσουν. Για να είσαι στιλιστικά άψογη όμως, να το φορέσεις Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, σε βραδινές βόλτες και για clubbing, τσέκαρε μερικές stylish ιδέες που θα “χτίσουν” την εμφάνισή σου με τον πιο όμορφο τρόπο.

 

Sequin top

Μπορεί να προσφέρει λάμψη σε ένα απλό bottom και να μεταμορφώσει με μια κίνηση ολόκληρο το σύνολο. Μπορείς εύκολα να το φορέσεις με μαύρα παντελόνια και ζιπ κιλότ αν είσαι ένα fashion girl που υποστηρίζει το effortless και minimal style, και να προσθέσεις high heels σε έντονο χρώμα. Επιπλέον, μια έξυπνη ιδέα είναι να το φορέσεις μέσα από ένα φόρεμα που έχει τιράντες, όπως για παράδειγμα ένα slip dress, σε τσάντα να φορέσεις μια chain bag και σε παπούτσια πέδιλα. Τέλος, αν θέλεις ένα απόλυτα x-mas σύνολο, τότε σέταρέ το με μια βελούδινη φούστα και ετοιμάσου για μια super glam εμφάνιση.

 

Sequin παντελόνι

Το παντελόνι με τις παγιέτες είναι ένα δύσκολο κομμάτι που πολλές φορές αποφεύγεις γιατί πιστεύεις ότι σε παχαίνει, ότι δεν ταιριάζει κάτι για να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα. Για αρχή θέλω να σου πω ότι όσο πιο απλά κινηθείς, τόσο πιο safe και stylish θα νιώθεις. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα μαύρο sequin παντελόνι με μαύρο τοπ και μαύρα ή μεταλλικά αξεσουάρ για να μην πέσεις σε στιλιστικές παγίδες. Αν θέλεις κάτι πιο “σύνθετο” μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα της Alessandra Ambrosio και να αναδείξεις ένα τέτοιο παντελόνι με ’80s style που θα απαρτίζεται από ένα ένα leather jacket και μποτάκια. Εναλλακτικά, επέλεξε total black look με ένα sequin κοστούμι, φόρεσε ένα sexy top και θηλυκές γόβες και είσαι πολύ οκ για μια festive εμφάνιση.

 

Sequin jumpsuit

Βασικό κομμάτι των γιορτών που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Αν έχεις (ή αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις) μια σε loose γραμμή φόρεσέ την με κομψά πέδιλα, μεταλλικό clutch και layer στο λαιμό με λεπτά κολιέ. Αν από την άλλη θέλεις ένα πιο edgy και μοντέρνο αποτέλεσμα, τότε φόρεσε μια skinny ολόσωμη φόρμα με παγιέτες με λευκά μποτάκια κι ένα velvet clutch.

 

Sequin jacket

Το πανωφόρι με τις παγιέτες έχει την ίδια ικανότητα με το τοπ που σου προανέφερα πιο πάνω, δηλαδή stylish αποτέλεσμα με μια μόνο κίνηση. Ένας εύκολος τρόπος είναι να το φορέσεις με total black look, όπως για παράδειγμα ένα μαύρο φόρεμα ή playsyut. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να το φορέσεις με ένα mom jeans, t-shirt, γόβες σε χρώμα που ταιριάζουν με το σύνολο και μια chain bag που θα δώσει extra στιλιστικούς πόντους στο αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο όμως, θα δώσω μια ακόμα ιδέα σε όσες έχουν μικρό στήθος. Τα κομμάτια που θα χρειαστείς για να υλοποιήσεις αυτήν την ιδέα είναι ένα ψηλόμεσο τζιν κι ένα σακάκι με παγιέτες. Φοράς αυτά τα δύο κομμάτια, κλείνεις τα κουμπιά από το σακάκι και δεν φοράς κάτι σε τοπ (ίσως κάποιο bralette). Προσθέτεις εντυπωσιακά σκουλαρίκια και είσαι απόλυτα σωστή και εντυπωσιακή.

 

Sequin φόρεμα

Τα midi φορέματα έχουν την τιμητική τους, όπως και οι παγιέτες! Αυτές οι δύο τάσεις ενώθηκαν και δημιούργησαν φανταστικά κομμάτια που εντάχθηκαν στα street styles. Ένα από τα αγαπημένα μου looks είναι αυτό της Giovanna Battaglia γιατί φόρεσε ένα φόρεμα με ασημί παγιέτες και το συνδύασε με αξεσουάρ σε light blue χρώμα που του πάνε πολύ. Αν θέλεις όμως να δώσεις έναν πιο ανδρικό χαρακτήρα σε αυτό το κομμάτι, το φοράς με ένα masculine σακάκι, platform ankle boots και καθόλου κοσμήματα. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις την κλασική εκδοχή αυτού του φορέματος που είναι το mini dress και να το αναδείξεις με θηλυκά πέδιλα, όπως η Olivia Culpo.

 

Sequin φούστα

Τη φοράς με ένα πουκάμισο και δείχνει super cool και effortless. Τη φοράς με ένα leather jacket, μαύρα μποτάκια και μαύρα τοπ και αναδεικνύεται αμέσως η party διάθεση που κρύβει. Τη φοράς με ένα πουκάμισο και θηλυκές γόβες και αμέσως έχεις ένα κομψό σύνολο που θα σε ανταμείψει στιλιστικά.

 

Sequin σορτς

Οκ, είναι ένα πολύ τολμηρό κομμάτι που θέλει προσοχή. Ξεχνάς τα διάφανα τοπ, τα sexy κορμάκια και τέτοιου είδους κομμάτια που θα κάνουν πολύ υπερβολική (και ίσως αποτυχημένη) την εμφάνισή σου. Ένα πουκάμισο ή ένα μεταξωτό τοπ είναι μια τέλεια ιδέα για να κάνεις αυτό το κομμάτι να φαίνεται μοναδικό και elegant.

Read More

And More