Πως να διαλέξεις παλτό στο σωστό νούμερο..

To παλτό είναι ένα κομμάτι απαραίτητο για τον χειμώνα. Αν δεν έχεις ακόμη αποκτήσει ένα μπορείς να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά και να βρεις μεγάλη ποικιλία ακόμη και σε μαγαζιά με πιο οικονομικές τιμές. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις ώστε να σου εξασφαλίσει ζεστές βολτές;

Nα δείς την ενίσχυση που μπορεί να έχει από μέσα ώστε να κρίνεις αν είναι αρκετά ζεστό ή όχι. Τα παλτό με μόνη τους ενίσχυση την λεπτή φόδρα δεν είναι αυτά που πρέπει να επιλέξεις για αυτή την εποχή.

Το παλτό πάντα το δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν είναι το σωστό νούμερο για μας. Πολλές φορές είναι καλό να επιλέγουμε λίγο μεγαλύτερα νούμερα ώστε να δίνουμε τον απαραίτητο αέρα. Τον χειμώνα ντυνόμαστε πιο χοντρά και δεν είναι κομψό να τεντώνουν τα κουμπιά. 

Όταν το δοκιμάζεις πρόσεξε το σωστό μήκος στα μανίκια είναι να έχει δύο δάχτυλα απόσταση από τον καρπό. Φρόντισε να εφαρμόζει σωστά στους ώμους σου. Για να καταλάβεις ότι εφαρμόζει σωστά δες τη ραφή από το μανίκι που πρέπει να είναι σε ευθεία με το τελείωμα του ώμου σου. Για να είσαι σίγουρη πως το παλτό σου εφαρμόζει σωστά, σήκωσε τα χέρια σου σε ευθεία με τους ώμους (ανοιχτά προς τα έξω, σαν να κάνεις αεροπλανάκι) για να δεις αν νιώθεις άνετα. Αν όταν σηκώνεις τα χέρια σου σηκώνεται αυτόματα μαζί κι όλο το παλτό και σου δημιουργεί μια “δυσκολία” τότε χρειάζεσαι ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Read More

And More