Πως να διατηρήσεις τα παπούτσια σου σαν καινούρια!

Το να διατηρήσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου σαν καινούρια είναι κάτι που γίνεται εύκολα αρκεί να ακολουθήσεις κάποιες πολύ απλές οδηγίες.

Πρώτο πράγμα που πρέπει να συγκρατήσεις στο μυαλό σου είναι πως αν καταφέρεις μέσα στο χρόνο να αποφύγεις τη φθορά από το δέρμα τότε τα παπούτσια σου θα μοιάζουν με καινούρια. Άρα κύριο μέλημα μας είναι να προστατέψουμε το δέρμα του παπουτσιού χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα καλοπόδια.

Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι είναι πολύ απλό να σκουπίζουμε τους πάτους των παπουτσιών για λόγους υγιεινής και να τοποθετούμε στο εσωτερικό τα καλοπόδια μας. Τα καλοπόδια που έχουν το σχήμα του παπουτσιού μας καταφέρνει να τα διατηρεί σκληρά και σταθερά ώστε να μην λυγίζουν και να μην σπάει το δέρμα. Να θυμάσαι πως για κάθε παπούτσι χρειάζονται διαφορετικά καλοπόδια ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς.

Εάν δεν μπορείς να βρεις για τις γόβες σου ή δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χαρτιά ή τα πλαστικά που είχαν τα παπούτσια σου μέσα στην συσκευασία όταν τα αγόρασες.

Εάν παρόλα αυτά το δέρμα στις μύτες του παπουτσιού σου έχουν φθαρεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές βαφές παπουτσιών σε σωληνάριο. Με το σφουγγαράκι σου αλήφεις μία μικρή ποσότητα από την κρέμα σε όλη την δερμάτινη επιφάνεια του παπουτσιού σου κι αφού το αφήσεις να στεγνώσει με ένα απαλό πανάκι το τρίβεις.

Τις κρέμες μπορείς να τις βρεις στον τσαγκάρη της γειτονιάς σου είτε σε μαγαζιά που πωλούν παπούτσια.

Προσοχή! Επιλέγουμε πάντα την κρέμα σύμφωνα με το χρώμα του παπουτσιού μας και τον τύπο δέρματος των παπουτσιών μας.

Read More

And More