Πώς να κάνεις layering σαν να είσαι στιλίστας!

Το layering αποτελεί μια τάση που ταιριάζει γάντι σε πιο casual και χαλαρές περιστάσεις. Στην αρχή το κάναμε λίγο διστακτικά: φορούσαμε ένα κοντό top με ένα πιο μακρύ. Πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και σίγουρα έχει γίνει λίγο πιο δημιουργικό. Σκοπός του layering είναι να δημιουργήσεις ένα outfit που από τη μια να είναι ζεστό και άνετο και από την άλλη να δείχνει φίνο και προσεγμένο. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, επίλεξε κομμάτια που έχουν σωστή εφαρμογή και το κατάλληλο μέγεθος.

Τώρα τον χειμώνα μπορείς να χτίσεις ένα σύνολο με πολλούς τρόπους layering ξεκινώντας από ένα ζιβάγκο, μετά ένα πουκάμισο, ίσως ένα σακάκι και τέλος το πανωφόρι σου. Πολλοί τρόποι και πολλά… κομμάτια συνδυασμένα μαζί. Ενα εξίσου βασικό στοιχείο για το σωστό layering είναι τα χρώματα να ταιριάζουν μεταξύ τους. Σκέψου το κόκκινο με το καφέ ή το μπλε με το γκρι, παίξε με τις αντιθέσεις και συνδύασε τα με τόλμη.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, πως θα το πετύχεις, πως θα το δημιουργήσεις μόνη σου σωστά, τότε μετακινήσου προς τα κάτω. Τα street styles που σου έχουμε διαλέξει, σου έχουν την απάντηση. Οι στιλάτες γυναίκες φοράνε το layering σαν να έχουν στιλίστα και εσύ θα πάρεις ιδέες και tips για να το φορέσεις σωστά.

@carodaur

To αγαπημένο ενδιάμεσο κομμάτι στο layering είναι το σακάκι και αν δυσκολεύεσαι να το συνδυάσεις με το πανωφόρι σου η πιο safe επιλογή είναι να βάλεις ένα κουστούμι και από πάνω να σετάρεις το κλασικό σου χειμερινό πανωφόρι.

Pinterest

H γούνα επειδή είναι βαρύ πανωφόρι δεν χρειάζεται πολλά ζεστά κομμάτια από μέσα. Ένα τζιν jacket και μία λεπτή ζακέτα αρκούν για να δώσουν το layering που χρειάζεται.

@mercer7official

Δώσε νέο χειμερινό ύφος στην ολόσωμη φόρμα σου, φορώντας την με ζιβάγκο από μέσα και γκρι ζεστό παλτό, κάνοντας την το τέλειο winter city look.

@naaomiross

Αυτή είναι η τελευταία τάση στο layering φέτος, ένα πουλόβερ πάνω απο το jacket σου. Χοντρό ή πιο λεπτό θα ολοκληρώσει με στιλ το σύνολο σου είτε πρόκειται για φόρεμα και παλτό είτε για ένα σετ με παντελόνι. Διάλεξε ένα χρώμα που έχει το πιο μέσα κομμάτι κάνοντας σωστό layering.

@naaomiross

To τέλειο στο layering είναι ότι κομμάτια που από μόνα τους δεν έχουν δυναμική -όπως ένα fleece πουκάμισο- μέσα σε ένα σύνολο με ζιβάγκο και παλτό γίνονται το plus που χρειάζεσαι για το layering σου.

@naaomiross

To κλασικό σου κουστούμι μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον και στιλάτο αν από πάνω βάλεις ένα biker jacket κάνοντας ένα cool layering.

@naaomiross

To έντονο χρώμα είναι βασικό στοιχείο για το layering. Συνήθως το κρατάμε για το μέσα κομμάτι -το μπλουζάκι ή το πουκάμισο- και από πάνω χτίζουμε το layering με πιο ήπια χρώματα όπως τα camel και τα λευκά, αν ακόμη είμαστε πρωτάρηδες.

 

Pinterest

To layering που έχει δύο πανωφόρια είναι αρκετά δύσκολο και συνήθως γίνεται σωστά αν και τα δύο έχουν το ίδιο μήκος και κάπως σχετικά χρώματα όπως στην φωτογραφία. Διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν έχει ισορροπία και δεν είναι όμορφο.

@naaomiross

H καζάκα που φέτος κάνει δυναμικό comeback μπορεί να γίνει το ενδιάμεσο κομμάτι αντί για το jacket ή τη ζακέτα και να δώσει σοφιστικέ αποτέλεσμα στο Layering που θα ολοκληρώσεις με ένα σακάκι ή ένα ζεστό παλτό σου.

 

Read More

And More