Ζιβάγκο: Στιλιστικές συμβουλές για να το φορέσεις σαν fashion expert!

Υπήρξε μια περίοδος που τα ζιβάγκο θεωρούνταν ξεπερασμένα και καθόλου sexy. Τώρα πλέον και βάσει των νέων τάσεων, είναι must have κομμάτι του χειμώνα και το key item για να δημιουργήσεις edgy και cosy looks ή να το χρησιμοποιήσεις σαν το βασικό ρούχο για ένα επιτυχημένο layering. Εξάλλου θα έχεις καταλάβει τη φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί από πέρσι με τα ζιβάγκο, όταν τσεκάρεις τα street styles και τις fashionistas, καθώς και τα catwalks.

Όταν βλέπουμε αυτό το τοπ, μια από τις πρώτες σκέψεις που μας έρχεται στο μυαλό είναι η περιοχή του στήθους. Δεν συμφωνείς; Λόγω του ότι είναι αρκετά “κλειστό” μέχρι το λαιμό, όσες έχουν μεγάλο στήθος θεωρούν ότι δεν τις κολακεύει. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία θα σε διαψεύσω. Καταρχήν, μπορείς να επιλέξεις ένα loose πουλόβερ – ζιβάγκο που δεν θα αγκαλιάζει εκείνο το σημείο (και κατ’ επέκταση δεν θα προσθέτει extra όγκο) ή να επιλέξεις ένα σε στενή γραμμή και να το συνδυάσεις με ένα loose πουκάμισο από πάνω. Ναι, τέτοιου είδους tips θα βρεις προς τα κάτω!

Αν από την άλλη ανήκεις στην κατηγορία “μικρό στήθος”, τότε όλα είναι υπέρ σου, καθώς το στενό ζιβάγκο θα κάνει το στήθος σου να φαίνεται πιο πλούσιο, ενώ το loose ζιβάγκο θα δημιουργήσει την ανάλογη ψευδαίσθηση και κανείς δεν θα καταλάβει… τι κρύβεται από κάτω!

Στο θέμα μας τώρα! Επειδή το ζιβάγκο όπως σου είπα είναι sooo hot (όσο cold κι αν είναι ο καιρός πλέον), συγκέντρωσα προς τα κάτω μερικές από τις fashionista που το φορούν με τον πιο in fashion τρόπο.

Ξεκινάμε με τιπ που σου ψιλό-ανέφερα στην εισαγωγή! Όταν δηλαδή το ζιβάγκο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο layering. Προτίμησε ένα σε στενή γραμμή και πρόσθεσε ένα πουκάμισο από πάνω. Άφησε ανοιχτά τα κουμπιά και ρίξε στους ώμους το πουκάμισο, σαν off shoulder. Από κάτω μπορείς να φορέσεις παντελόνι ή το αγαπημένο σου τζιν.

Το ζιβάγκο είναι ένα αρκετά casual κομμάτι που μπορεί εύκολα να ενταχθεί σε casual εμφανίσεις. Για vintage styles συνδύασέ το με ένα mom jeans και κοτλέ τζάκετ, ενώ για modern looks με vinyl παντελόνι και μαύρο ντένιμ τζάκετ.

Συνεχίζουμε με το ζιβάγκο παύλα πουλόβερ σε loose γραμμή. Οκ, είχαμε συνηθίσει να το φοράμε με τα κολάν μας και τα skinny jeans, αλλά τα κορίτσια του εξωτερικού το συνδυάζουν και με midi φούστες. Οι επιλογές που έχεις είναι σατέν αλλά και sequin. Ολοκληρώνεις με ankle boots ή γόβες.

Επιπλέον, το loose ζιβάγκο – πουλόβερ ταιριάζει τέλεια και με ζιπ κιλότ. Μπορείς να ολοκληρώσεις με slouchy boots ή ακόμα και με sneakers.

Αν έχεις ένα αμάνικο φόρεμα και δεν ξέρεις πως να το φορέσεις όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε φόρεσέ το με το ζιβάγκο σου. Σε συνδυασμό με μπότες έχεις ένα 70s style. Σε συνδυασμό με sock boots έχεις ένα style εμπνευσμένο από τα φετινά trends.

Αυτό το styling tip σου το έχουμε πει άπειρες φορές κι αν δεν το έχεις τολμήσει ακόμα, ίσως είναι ευκαιρία τώρα. Το slip dress ταιριάζει τέλεια με ζιβάγκο. Τώρα αν θέλεις να φτάσεις το στιλ σου σε άλλο επίπεδο πρόσθεσε κι ένα jean pants.

Βλέπεις και μόνη σου ότι το πουλόβερ ταιριάζει τέλεια και με κοστούμι. Απλά στην προκειμένη φάση επέλεξε oxfords και όχι γόβες! Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν, να κάνεις update στο office look σου.

Ένα σκουρόχρωμο ζιβάγκο μπορεί να γίνει το ουδέτερο κομμάτι για να φορέσεις τις τάσεις της σεζόν. Αν λοιπόν, δίσταζες μέχρι τώρα να φορέσεις την κόκκινη vinyl φούστα και τα λευκά ankle boots, ήρθε η ώρα να εντάξεις στο look σου και να ισορροπήσεις το αποτέλεσμα με αυτό το τοπ.

Last but not least, ένα basic outfit που είμαι σίγουρη ότι θα ευχαριστηθείς! Συνδύασε το ζιβάγκο με skinny pants, ένα oversized παλτό, σκούφο και sneakers και voila έχεις ένα urban look.

Read More

And More