Τα καπέλα για το show του Dior που έγινε στο Καλλιμάρμαρο φτιάχτηκαν σε εργαστήριο στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ανέβασε ένα post που λέει ότι με ιδιαίτερη χαρά συνεργάστηκε με τον οίκο Dior στο πλαίσιο της συλλογής Cruise 2022.
Συγκεκριμένα η Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) που από το 2012 λειτουργεί ως παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη με σκοπό τη διάσωση, προβολή και αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνικών της μεταξουργίας, ανέλαβε την παραγωγή́ των διακοσμητικών στοιχειών για τα καπελά της επίδειξης που μάγεψε το κοινό στις 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο. Συγκεκριμένα, την παραγωγή́ του στριφτού́ χειροποίητου κορδονιού́ για το γείσο της παραδοσιακής ναυτικής τραγιάσκας της συλλογής Cruise 2022.

@thebenakimuseum

@thebenakimuseum

Η ίδια η Μaria Grazia Chiuri επισκέφτηκε λοιπόν την παραδοσιακή υφαντουργία στα Πετράλωνα και της ανέθεσε την παραγωγή του στριφτού χειροποίητου κορδονιού για το γείσο της παραδοσιακής ναυτικής τραγιάσκας της συλλογής Cruise 2022. Έτσι η οικογενειακή επιχείρηση Εργαστήριο Τσαλαβούτας, που ειδικεύεται στα ναυτικά καπέλα ανέλαβε την δημιουργία τους.

@thebenakimuseum

Η σειρά των αξεσουάρ για τα καπέλα δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της νηματουργίας ΝΗ.Μ.Α., εθνολόγου Βιργινίας Ματσέλη, υπό την επίβλεψη του Βρετανού Stephen Jones που είναι ο  καλλιτεχνικός διευθυντής καπέλων στον οίκο Dior εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

Δες το σχετικο video:

 

 

Ετικέτες

Read More

And More