Τα πιο ασυνήθιστα μέρη που έχουν γίνει fashion show!

Τα fashion show ξεκίνησαν ως μια μάλλον απλή μέθοδος για τους σχεδιαστές να παρουσιάσουν το δημιουργικό τους όραμα και τη δεξιοτεχνία τους σε ζωντανά μοντέλα στις αρχές του περασμένου αιώνα, τις περισσότερες φορές στο ατελιέ του σχεδιαστή και οι καλεσμένοι ήταν κυρίως πελάτισσες.

Πλέον αυτό το πρακτικό project έχει μετατραπεί σε ένα huge γεγονός που κάθε σεζόν σχεδιαστές, μοντέλα, art directors, σκηνοθέτες και πλήθος ατόμων ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να ξεχωρίσουν και να παρουσιάσουν κάτι μοναδικό! Τώρα πια λόγω πανδημίας, τα show έχουν περιοριστεί ή γίνονται digital, ενώ οι οίκοι πολλές φορές βρίσκουν νέους διαδραστικούς τρόπους να παρουσιάσουν τις συλλογές τους χρησιμοποιώντας πολύ τα social media!

Σήμερα λοιπόν θα θυμηθούμε μερικά μοναδικά fashion show που έγιναν σε τοποθεσίες που πραγματικά ήταν μοναδικές και έμειναν στην ιστορία της μόδας!

Fendi Spring /Summer 2008 : Σινικό τείχος 2008

Ο ιταλικός οίκος μόδας Fendi κάνει ένα μοναδικό show το 2008 για την Spring/Summer συλλογή του στο Σινικό τείχος στην Κίνα κι αφήνει τον κόσμο της μόδας άφωνο! Οι δημιουργικοί σκηνοθέτες Karl Lagerfeld και Silvia Venturini Fendi σχεδίασαν την τολμηρή εκδήλωση, η οποία κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς άδεια, καθώς ποτέ δεν είχαν εφαρμοστεί διαδικασίες για ένα τέτοιο θέαμα. Σε μια ψυχρή νύχτα του Οκτωβρίου, μέρος της αρχαίας πέτρινης δομής, το Juyongguan Pass, έγινε η πασαρέλα του πολυτελούς οίκου και τα μοντέλα περπάτησαν σε ένα ιστορικό σημείο αφήνοντας εποχή!

 

 Pierre Cardin Spring/Summer 2008: ‘Eρημος Cobi Kίνα

Ο οίκος Pierre Cardin χάρισε στο fashion κοινό μία κοσμική εμπειρία με το show για την Cardin Spring/Summer 2008 συλλογή του στην έρημο Cobi στην Κίνα! Τα μοντέλα περπατούσαν στις κορυφές του Whistling Sand Mountain, με τις αιθέριες δημιουργίες του Pierre Cardin. Η συλλογή παρουσιάστηκε με ύφος καραβανιού στην έρημο Gobi, έξω από το Dunhuang, στην βορειοδυτική επαρχία Gansu της Κίνας. Το αμμώδες περιβάλλον και ο γαλάζιος ουρανός παρείχαν μια μοναδική στιγμή που έγραψε ιστορία!

 

Gamme Bleu Menswear Spring/Summer 2011: Ποδηλατοδρόμιο Μιλάνου

Ο Thom Browne -δημιουργικός διευθυντής της Moncler- αξιοποίησε το knowhow από τον οίκο που ειδικεύεται σε lux extreme σειρές, προσαρμόζοντας τις ιδεολογία της στην παρουσίαση της συλλογή Gamme Bleu Menswear Spring/Summer 2011 στο Μιλάνο σε ένα μοναδικό location: τo ποδηλατοδρόμιο Vigorelli Velodrome. Η collection είχε τον τίτλο “Tour de France and Giro d’Italia” και παρουσιάστηκε στην ποδηλατική αρένα ενώ τα μοντέλα έκαναν ποδήλατο φορώντας τις δημιουργίες!

 

Jacquemus Spring/Summer 2021 : Λιβάδι με στάχυα έξω από το Παρίσι

Το φοβερό παιδί της γαλλικής μόδας έκανε και φέτος το θαύμα του, για να παρουσιάσει την συλλογή  “L’amour”. Το μοναδικό show πραγματοποιήθηκε σε ένα λιβάδι με στάχυα, μία ώρα έξω από το Παρίσι. Οι καλεσμένοι κάθισαν σε απόσταση και τα μοντέλα περπάτησαν στο ονειρικό σκηνικό με τα υπέροχα νέα σχέδια του ταλαντούχου σχεδιαστή! Ανάμεσα στα στάχυα οι καλεσμένοι κάθισαν στο λιβάδι σε ξύλινες vintage καρέκλες και όπως είπε και ο σχεδιαστής Simone Porte Jacquemus λίγο πριν την έναρξη του show : «ήταν μια μαγική στιγμή που όλοι χρειαζόμαστε», αφού ήταν από τα πρώτα show μετά την καραντίνα της Άνοιξης σε όλο τον κόσμο!

 

Dior Cruise 2016 : Στο Palais Bulle το φουτουριστικό σπίτι του Pierre Cardin στιν Κάννες

 

Το Palais Bulles είναι ένα μεγάλο σπίτι στο Théoule-sur-Mer, κοντά στις Κάννες της Γαλλίας, το οποίο σχεδιάστηκε από τον ουγγρικό αρχιτέκτονα Antti Lovag, και χτίστηκε μεταξύ 1975 και 1989. Χτίστηκε για έναν Γάλλο βιομηχανικό και αργότερα αγοράστηκε από τον σχεδιαστή  Pierre Cardin ως εξοχική κατοικία. Εκεί λοιπόν έγινε ένα φαντασμαγορικό show για την Cruise συλλογή του Dior το 2016! Το γνωστό σπίτι που έχει χρώμα τερακότα με την φουτουριστικά ρετρό αισθητική ήταν το τέλειο σκηνικό για τα μοντέλα τα οποία περπάτησαν τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω στον κήπο και στην πισίνα δίνοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα!

 

Ralph Lauren Fall/Winter 2017: Στο γκαράζ με τα συλλεκτικά αυτοκίνητα του σχεδιαστή

Ο Ralph Lauren εκτός από επιτυχημένος σχεδιαστής είναι και συλλέκτης ακριβών αυτοκινήτων, έτσι για το show του το 2017 κάλεσε τους καλεσμένους του στο γκαράζ της οικίας του στο στο Μπέντφορντ Μιλς της Νέας Υόρκης. Τα μοντέλα περπάτησαν ανάμεσα σε epic αυτοκίνητα της συλλογής του -Porsches, Ferraris και Bugatti, φορώντας κλασικά, κομψά κομμάτια του σχεδιαστή σε ένα show αξέχαστο.

 

Τommy Hilfiger Tommy x Gigi show 2016: Προβλήτα στην Νέα Υόρκη που μετέτρεψε σε… λούνα παρκ!

Για το ντεμπούτο της συλλογής Tommy x Gigi ο σχεδιαστής Tommy Hilfiger επέλεξε μία προβλήτα της Νέας Υόρκης που μετέτρεψε σε Λούνα Παρκ, με ρόδα, παιχνίδια, λιχουδιές. Έστησε το τέλειο location για την παρουσίαση της συλλογής που είχε πολλά circus στοιχεία και άφησε εποχή με την ιδέα του.

Read More

And More