Τα πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ της Franca Sozzani πωλούνται για καλό σκοπό

Τα πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ της Franca Sozzani πωλούνται για καλό σκοπό | tlife.gr

Η Franca Sozzani ήταν μια από τις πιο stylish και ευαίσθητες υπάρξεις στο χώρο της μόδας και παρόλο που έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια, επηρεάζει ακόμα και τώρα τα δρώμενα! Σύμφωνα με όσα αναφέρει το WWD, η διάσημη ντουλάπα της πρώην editor-in-chief της Vogue Italia θα πωλείται στο Yoox.

Η γκαρνταρόμπα της περιλαμβάνει 397 ready-to-wear και haute couture κομμάτια, και 190 αξεσουάρ που φέρουν την υπογραφή διάσημων οίκων, όπως Giambattista Valli, Miu Miu και πολλών ακόμα.

Όλο αυτό βέβαια, κρύβει κι έναν καλό σκοπό, κάτι το οποίο θα επιθυμούσε και η ίδια Franca. Μέρος των εσόδων θα πάνε στην ιατρική σχολή του Harvard. Πίσω από αυτήν την κίνηση βρίσκεται ο γιος της Francesco Carrozzini ο οποίος πήρε αυτήν την απόφαση αφού το συζήτησε με τον φίλο του και ιδρυτή του Yoox, Federico Marchetti.

Η επιλογή των ρούχων θα χωριστεί σε πέντε κατηγορίες που η καθεμία θα σηματοδοτεί τη σταδιοδρομία και το στιλ της Franca Sozzani για πάνω από 30 χρόνια. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: The Eclectic, The Black Tale, The Londoner, The Unconventional και The Dream Dimension

READ more