Τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της μόδας το 2021

Ακόμα κι αν το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλούς μήνες σε καραντίνα παρόλα αυτά μας έδωσε πολλούς λόγους να νιώσουμε ξανά ενθουσιασμένοι με τη μόδα.

Είδαμε ξανά τις Εβδομάδες Μόδας με κοινό, το Met Gala να βρίσκει την αίγλη του και βεβαίως το red carpet να παίρνει ξανά υπόσταση με glam εμφανίσεις. Δεν έλειψαν οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν αλλά και η νέες εμφανίσεις στο «χάρτη» του στιλ που μας γέμισαν αισιοδοξία. Ας θυμηθούμε μαζί τα πιο σημαντικά fashion γεγονότα του 2021 και ας ευχηθούμε ότι το 2022 θα είναι πολύ πιο καλό!

Πέθανε ο Alber Elbaz

SPLASH/Ideal Images

Το Πάσχα του 2021, έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής Albez Elbaz σε ηλικία 59 ετών από Covid-19. Ο Elbaz, γνωστός για την  αναβίωση του οίκου Lanvin, είχε μόλις ξεκινήσει το fashion project AZ Factory. Σαν φόρο τιμής προς το έργο του στην διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, τον Οκτώβριο, το brand πραγματοποίησε στη μνήμη του ιδρυτή του ένα μοναδικό στο είδος του fashion show με τη συμμετοχή 44 σχεδιαστών και οίκων μόδας σε ένα φαντασμαγορικο fashion show.

 

Gucci και Balenciaga συνεργάζονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους

 Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli / Getty Images for Gucci

 

Ο οίκος Gucci στα πλαίσια των εορταστικών project για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συνεργάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία  και το όνομα της epic συλλογής είναι «Ηacking Project». Τα item της συλλογής γίνονται sold out ενώ μία νέα αρχή γίνεται με μεγάλους οίκους να ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ο οίκος Dior στην Αθήνα

SPLASH/Ideal Images

Αυτό το γεγονός είναι σίγουρα το πιο σπουδαίο για την χώρα μας εφόσον ένα μεγάλος οίκος σαν τον Dior κάνει ένα φαντασμαγορικό show στο Καλλιμάρμαρο ενώ δημιουργεί μία σειρα΄από project και φωτογραφήσεις στην χώρα μας μεταφέροντας την ομορφια της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου.

 

Πεθαίνει ο Virgil Abloh

O θάνατος του ταλαντούχου Virgil Abloh, σε ηλικία 41 ετών ήταν ένα μεγάλο σοκ για τον κόσμο της μόδας. Δημιουργός του super street style brand Οff_White και υπεύθυνος για τις menswear συλλογές του Louis Vuitton ο Abloh έφυγε νωρίς και ο οίκος τον χαιρέτησε με ένα tribute fashion show στο Μαϊάμι πολύ συγκινητικό.

 

Το Met Gala επιστρέφει

Photo by Taylor Hill/WireImage

Ένα από τα πιο σημαντικά fashion events το Met Gala επέστρεψε με την αίγλη που το θυμόμαστε και με την Kim Kardashian να γράφει ιστορία φορώντας ένα total black Balenciaga σύνολο στο red carpet.

O oίκος Schiaparelli φέρνει την Υψηλή Ραπτική ξανά στο κόκκινο χαλί

SPLASH/Ideal Images

Με σουρεαλιστικέ δημιουργίες που κόβουν την ανάσα ο οίκος Schiaparelli φέτος έκανε την διαφορά και πολλές celebrities φόρεσαν δημιουργίες του από την Lady Gaga στον Λευκό Οίκο μέχρι την Chiara Ferragni στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Παρόλα αυτά δεν θα  ξεχάσουμε το φόρεμα της Bella Hadid στις Κάννες με το jewelry σχέδιο που απλά έγραψε ιστορία.

Η Zednaya είναι το απόλυτο fashion icon

SPLASH/Ideal Images

Mε εμφανίσεις μοναδικές και Couture σύνολα που την έκαναν να ξεχωρίσει η Zendaya είναι το απόλυτο fashion icon της χρονιάς και πήρε επάξια το βραβείο για φέτος. Θα μείνω στην εμφάνιση των Oscar όπου με το κίτρινο Couture Valentino φόρεμα και τα μαλλιά της ατημέλητα εμφανίστηκε στο red carpet με ένα look που θα θυμόμαστε για πάντα.

 

 

 

 

 

Read More

And More