Θα έδινες 850$ για Crocs; Κι όμως αυτά τα σχέδια ξεπούλησαν μέσα σε λίγες ώρες

Αν γυρίσουμε μερικούς μήνες πίσω, θα θυμηθούμε ότι ο οίκος Balenciaga στη συλλογή του για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, λάνσαρε ένα παπούτσι ιδιαίτερα αγαπητό από τους σεφ και τους κηπουρούς, που βέβαια δέχτηκε πολλές αρνητικές κρητικές και χαρακτηρισμούς ως το πιο άσχημο παπούτσι που σχεδιάστηκε ποτέ. Και όχι αδίκως, αφού αναφερόμαστε στα κλασικά παπούτσια Crocs τα οποία “μεταμόρφωσε” ο οίκος και πρόσθεσε διπλό πάτο και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία πάνω.

Ο οίκος βέβαια, δεν πτοήθηκε από αυτά τα σχόλια και πήρε την εκδίκησή του. Πως; Ευθύς αμέσως θα σου εξηγήσω. Αυτά τα παπούτσια από καουτσούκ έγιναν διαθέσιμα για προ-παραγγελία στο site του Barneys, την 1η Φεβρουαρίου 2018, και η τιμή του κάθε ζευγαριού ακουμπούσε τα 850 δολάρια. Και κάπου εδώ θέλω την προσοχή σου! Όλα τα ζευγάρια πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος Balenciaga λανσάρει κάτι τόσο ιδιαίτερο! Πέρσι είχε δημιουργηθεί ολόκληρος σάλος με την πλαστική τσάντα που έμοιαζε σαν αυτή του IKEA, αλλά και τη shopping bag που έφερε την υπογραφή του και ξεπερνούσε τα 1.000 δολάρια.

Τέλος, τις τελευταίες σεζόν, βλέπουμε όλο και πιο ιδιαίτερα παπούτσια να “εισχωρούν” στα catwalks, όπως τα Birkenstock ή τα Teva, προσφέροντας στις πασαρέλες των σχεδιαστών και των οίκων μια εναλλακτική αισθητική.

Read More

And More