Ημέρα της γυναίκας: αυτές είναι οι γυναίκες που ορίζουν την ομορφιά τώρα και οφείλεις να τις ξέρεις

Στις 8 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Και υπάρχει μια τάση τον τελευταίο καιρό οι γυναίκες να παίρνουν το προβάδισμα και να βγαίνουν μπροστά. Και τα social media έχουν βοθήσει σε αυτό. Αν είσαι social media addict θα έχεις προσέξει ότι το hashtag #girlgang παίζει πολύ συχνά τελευταία. Όπως επίσης αυτή η τάση που θέλει εμείς οι γυναίκες να στηρίζουμε η μια την άλλη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και αυτό το φεμινιστικό κίνημα- trend είναι εκτός από τα social media παντού: στον χώρο της μόδας όπου η Maria Grazia Chiuri, η νέα creative director του οίκου Dior, έντυσε τα κορίτσια στην πρώτη της συλλογή με το T-shirt του We should all be feminist που παίζει παντού τώρα…

Από την άλλη, στον κόσμο της ομορφιάς, τα girl bosses ή αλλιώς οι γυναίκες επιχειρηματίες αυξάνονται και πληθύνονται. Ξέρεις την Estee Lauder, γνωρίζεις πολλά για την Elizabeth Arden ή την Coco Chanel γι’αυτό και δεν θα σταθώ σε αυτές τις αιώνιες μούσες που ενέπνεαν και εμπνέουν τον κόσμο της ομορφιάς ή/και τον κόσμο γενικά. Θα σταθώ στα σύγχρονα girl bosses, τις γυναίκες που τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει δραστικά τον κόσμο της ομορφιάς και ορίζουν όχι μόνο το τι κραγιόν θα βάλουμε ή τι κρέμα θα αγοράσουμε, αλλά παραδίδουν μαθήματα αυτοπεποίθησης και δυναμισμού. Να ποιες είναι οι γυναίκες αυτές ΤΩΡΑ!

Bobbi Brown

Ξεκίνησε σχεδιάζοντας δικά της προϊόντα μακιγιάζ τα οποία πουλούσε door to door. Το 1991 δημιούργησε την εταιρία Bobbi Brown η οποία αγοράστηκε από την Estee Lauder Companies. Ναι, στο brand που φέρει την υπογραφή της θα βρεις το τελειότερο καλοκαιρινό άρωμα που μύρισες ποτέ (Beach) και το concealer που σου καλύπτει απόλυτα τους μαύρους κύκλους. Αλλά πέρα από τα καλλυντικά στα οποία μας μύησε την λατρεύουμε για την φιλοσοφία της: “Be who you are” είναι το μάντρα της! “Έμαθα στις γυναίκες να δημιουργούν όμορφες επιδερμίδες και το foundation να μην τις καλύπτει αλλά να γίνεται ένα με το πρόσωπό τους. Αντί για έντονα ρουζ και κοψίματα τους έμαθα πόσο σημαντικό είναι να φοράνε ένα ροζ χρώμα στα μάγουλά τους που μαρτυρά υγεία και φυσικότητα. Δεν δίδαξα τις γυναίκες απλώς μακιγιάζ! Ξεκίνησα ένα κίνημα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης!”, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Refinery29. Σήμερα, η Bobbi Brown έχει αποχωρίσει από την… Bobbi Brown αλλά η φιλοσοφία της είναι πάντα εκεί. Και φυσικά ανυπομονούμε για το επόμενό της βήμα!
Για περισσότερα μηνύματα αυτοπεποίθησης και δυναμισμού αξίζει την να την ακολουθήσεις εδώ στο instagram της!
Emily Weiss

Είναι η αγαπημένη μου όλων! Το story της έχει ως εξής: ήταν assistant στην Vogue και στο internet δεν έβρισκε ένα site να την καλύπτει απόλυτα. Μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί και να δημιουργήσει το δικό της site ομορφιάς, το into the gloss το 2010. Μερικά χρόνια αργότερα δημιούργησε και το δικό της brand ομορφιάς το Glossier που είναι πολλά περισσότερα από μερικά κραγιόν ή προϊόντα skincare. Αν θέλεις να είσαι it girl- cool κορίτσι- ό,τι θα πρέπει να έχεις ένα Glossier προϊόν στην τσάντα σου. Η Emily Weiss μπήκε στη λίστα με τους 30 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου κάτω των 30 και, όπως έγραψε στο instagram της, δεν θα σταματήσει μέχρι να δει περισσότερα κορίτσια με ροζ φούτερ στην business class.


Huda Kattan

H Huda Kattan ξεκίνησε ως beauty blogger που έβαλε στον χάρτη της ομορφιάς το Ντουμπάι. Σήμερα, έχει στο instagram της 12 εκατομμύρια followers και άλλους τόσους subscribers στο youtube. Επίσης, έχει και την δική της εταιρία καλλυντικών, την Huda Beauty με no1 κωδικό τις τεχνητές βλεφαρίδες που λατρεύει η Kim Kardashian και που εδώ και έναν χρόνο έχουν μπει και στα Sephora του εξωτερικού.
Pat McGrath

“Most influential makeup artist in the world” είναι ο τίτλος που της έδωσε η γαλλική Vogue πριν λίγο καιρό. Πράγματι, η Pat McGrath κάνει τα μαγικά της για περισσότερο από δύο δεκαετίες στο catwalk ενώ παράλληλα είναι official makeup artist της Max Factor και της Dolce & Gabbana. Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει δημιούργησει και την δική της εταιρία, ή καλύτερα, lab καλλυντικών, και είναι και ο λόγος που όλες πέρυσι κυκλοφορούσαν με glitter στα χείλη (δες εδώ το how to). Εν ολίγοις, το πώς εσύ θα κάνεις το μακιγιάζ σου το ορίζει εκείνη!
Eva Chen

H Eva Chen ξεκίνησε ως beauty editor της Teen Vogue, αργότερα έγινε editor in chief του αμερικάνικου Lucky και σήμερα είναι από τις πρώτες social media influencers που πλέον εργάζεται στο instagram ως “Head of Partnerships”.


Στο instagram της ανεβάζει με κάθε λεπτομέρεια την καθημερινότητά της ενώ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να φωτογραφίζει το μανικιούρ της με το αντίστοιχο βερνίκι που χρησιμοποιεί κάθε φορά αλλά και καλλυντικά που μόλις έχει τελειώσει.


Last but not least: για την fashionista υπάρχει αυτή η Eva Chen pose που δείχνει την τσάντα και τα παπούτσια που φοράει καθημερινά με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο.

Linda Rodin

H Linda Rodin είναι η beauty influencer που αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένα νούμερο. Στα 66 της έχει κάνει το απόλυτο restart στην καριέρα της αφού μιλάμε για πρώην στιλίστρια (έντυνε κυρίως την Madonna) και νυν μοντέλο αλλά και επιχειρηματίας. Το 2007 δημιούργησε την δική της εταιρία καλλυντικών, την Rodin, με προϊόντα skincare και μακιγιάζ. Στην σειρά της θα βρεις πολλά λάδια στα οποία η ίδια έχει ιδιαίτερη αδυναμία καθώς πήρε την απόφαση να δημιουργήσει αυτό το brand όταν διαπίστωσε ότι αναμείγνυε με μεγάλη επιτυχία έλαια στο μπάνιο της. Τα καλλυντικά της τα βρίσκεις online εδώ.

Read More

And More