Πλεξίδες: ο απόλυτος οδηγός! Οι 7 βασικές και πώς να τις κάνεις βήμα- βήμα!

Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2016 και έχουμε βάλει όλες κάποια projects για το 2017 στο νου μας, αυτά που κάνουν καριέρα και ως resolutions. Για τη νέα χρονιά, λοιπόν, ένα από τα beauty resolutions μου είναι να κάνω περισσότερες πλεξίδες (ή/και πλεξούδες αν και προτιμώ την πρώτη εκδοχή). Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να δείξεις ότι ασχολήθηκες λίγο παραπάνω με τον εαυτό σου, plus σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του δικού μου beauty resolution και για να παρασύρω κι εσένα στις πλεξίδες προέκυψε αυτό το θέμα με τις 7 βασικές που θα βρεις εκεί έξω και πώς να τις κάνεις βήμα- βήμα!
PS: Μην σου φαίνεται η πλεξίδα βουνό! Με εντατικό practice θα έχεις super τέλειο look και θα τις βγάζεις και πολύ εύκολα! Go for ’em!

Κλασική πλεξίδα
Είναι η πιο κλασική και η πιο εύκολη πλεξίδα. Τόσο εύκολη που το να την κάνεις μοιάζει περασμένο στο DNA μας! Απλώς χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τρία ίσα μέρη και μπλέκεις τη μια τούφα μέσα στην άλλη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μικρές παραλλαγές όπως να την κάνεις πιο σφιχτή και sleek όπως βλέπεις παραπάνω ή πιο χαλαρή, πιασμένη στο πλάι, ψηλά ή χαμηλά στον αυχένα. Τέλος, ένα tip πολύ χρήσιμο αν έχεις ντεγκρανταρίσματα στα μαλλιά σου είναι να κάνεις την πλεξίδα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά ή να περάσεις λακ από πάνω για να τα ενοποιήσεις.
Γαλλική πλεξίδα
Η γαλλική πλεξίδα είναι πιθανότατα η πρώτη πλεξίδα που έκανες στα μαλλιά σου αμέσως μετά την κλασική. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη να την πετύχεις αλλά αφού κάνεις practice θα μπορείς να την κάνεις ακόμη και με κλειστά μάτια. Μπορείς να την κάνεις είτε σε όλα τα μαλλιά σου ξεκινώντας από τις τούφες στο μέτωπο ή από χαμηλά στον αυχένα.
How to: δες εδώ βήμα- βήμα πώς να κάνεις μια γαλλική πλεξίδα!
Dutch braid ή ανάποδη γαλλική
Η dutch braid λέγεται και ανάποδη γαλλική καθώς η μοναδική διαφοροποίησή της είναι αντί να περνά την κάθε τούφα από πάνω, την περνάς από κάτω και εξασφαλίζεις αυτό το αποτέλεσμα. Μάλιστα, στην dutch braid στηρίχθηκε και μια από τις μεγαλύτερες τάσεις σε χτενίσματα από πέρυσι, οι boxer braids. Οι τελευταίες είναι ουσιαστικά δύο ανάποδες γαλλικές πλεξίδες με χωρίστρα στη μέση.
How to: δες εδώ βήμα- βήμα πώς να κάνεις την dutch braid!
Πλεξίδα ψαροκόκκαλο
Μπορεί να σου φαίνεται βουνό αλλά η πλεξίδα ψαροκόκαλο είναι η δεύτερη αμέσως πιο εύκολη πλεξίδα που μπορείς να κάνεις μετά την κλασική. Ουσιαστικά χωρίζεις τα μαλλιά σου σε δύο ίσα μέρη και έπειτα παίρνεις λεπτές τούφες από το εξωτερικό μέρος της μιας και τις ενσωματώνεις στην άλλη.
How to: δες εδώ βήμα- βήμα πώς να κάνεις μια πλεξίδα ψαροκόκαλο!
Milkmaid braid
Είναι bohemian και ultra stylish! Ταριάζει τέλεια με τα printed φορέματά σου και δίνει στιλ στις total black εμφανίσεις σου. Για να την πετύχεις επίσης θα πρέπει να εξασκηθείς αλλά αξίζει τον κόπο!
How to: δες εδώ πώς θα πετύχεις την milkmaid πλεξίδα κάνε κλικ εδώ!
Ανάποδη
Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη πλεξίδα του pinterest και περπάτησε στο catwalk του οίκου Dior για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2017 που σημαίνει ότι θα την βλέπουμε ολοένα και συχνότερα μπροστά μας.
How to: για να δεις πώς θα πετύχεις την ανάποδη πλεξίδα βήμα- βήμα κάνε κλικ εδώ!
Τετραπλή
Αυτή η πλεξίδα που θυμίζει αλυσίδα έχει super εντυπωσιακό εφέ. Η βασική της διαφοροποίηση από την κλασική πλεξίδα είναι ότι χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τέσσερα αντί σε τρία ίσα μέρη και πλέκεις το ένα μέσα στο άλλο με διαφορετικό τρόπο.
How to: για να δεις πώς θα κάνεις αυτή την πλεξίδα βήμα- βήμα κάνε κλικ εδώ!

Read More

And More