Τι λάθη κάνεις στο ντύσιμό σου; Οι ειδικοί απαντούν…

Σχεδιαστής σημαίνει γνώση… του στιλ, της σωστής εφαρμογής, της αισθητικής ισορροπίας. Εμείς τους ζητήσαμε να διορθώσουν τα λάθη μας ώστε να γίνουμε όλες όσο το δυνατόν πιο μοδάτες και κομψές, χωρίς στιλιστικά ατοπήματα και λανθασμένες επιλογές. Δηλαδή θεές!!!

Έχουν άποψη, τη λένε… έχοντας την καλή πρόθεση να μας βοηθήσουν να διορθωθούμε. Είπαμε, είναι οι επαγγελματίες του στιλ. Ξέρουν καλύτερα και σίγουρα περισσότερα.

THEIA
H Θεοδώρα Προβοπούλου ή αλλιώς ΤΗΕΙΑ μας εκμυστηρεύεται ότι αυτό που αναγνωρίζει ως το πιο κοινό λάθος είναι η προσήλωσή στο μαύρο χρώμα. Επίσης σημειώνει ότι οι γυναίκες δεν αφήνονται ελεύθερες να διαλέξουν τα ρούχα που τους «λένε» κάτι διαφορετικό ή αποφεύγουν να κάνουν συνδυασμούς που δεν έχουν δει σε κάποια βιτρίνα ή περιοδικό –στρατηγική που είναι πιο κοντά τελικά στην απουσία χαρακτηριστικού στυλ.

Η THEIA λοιπόν προτείνει περισσότερη φαντασία, πειραματισμό και διάθεση. Να αποφεύγουμε την ασφάλεια των κλισέ επιλογών.


ASEL & ELEONORA
Το σχεδιαστικό δίδυμο ASEL & ELEONORA έχουν μια λίστα με όσα δεν τους αρέσουν στο γυναικείο ντύσιμο!Τα αγαπημένα τους λάθη όμως είναι οι μεγάλες χρυσές τσάντες, οι φιόγκοι στα μαλλιά, το πολύ χαμηλό σαλβάρι και ζιπ-κιλοτ.

Απέφυγε τις ανούσιες υπερβολές δηλαδή και τις καταστροφικές εμμονές.

IOANNIS GUIA
Ο Ioannis Guia ενοχλείται από την προστυχιά, την υπερβολή …και εν γένει από ό,τι είναι “αδούλευτο”.

Μας συμβουλεύει λοιπόν να προτιμήσουμε τον ερωτισμό, τον υπαινιγμό του σέξι και όχι την προκλητικότητα. Η φαντασία είναι αναγκαίο συστατικό στο ντύσιμο.


EVELINA LITINA
H Εvelina επισημαίνει ότι στο γυναικείο ντύσιμο δεν της αρέσει η έλλειψη της θηλυκότητας.Θεωρεί οτι ένα κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι πιστεύουν πως αν ακολουθούν κατά γράμμα τις τάσεις της μόδας, θα έχουν και ωραίο αποτέλεσμα. Την ενοχλεί η έλλειψη αυτογνωσίας. Πρέπει λοιπόν κάθε γυναίκα να καταλαβαίνει τι την κολακεύει, να αναγνωρίζει τις ατέλειές της και να ξέρει να τις κρύβει.

DIMITRIS KOURAS
Ο Δημήτρης Κούρας «μισεί» τις μπαλαρίνες και τα super stylish ρούχα σε λάθος σωματότυπο. Τον ενοχλούν οι γυναίκες που υπερβάλουν στην προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν!

Γιατί τελικά είναι πολύ εύκολο να γυρίσουν πολλά κεφάλια αν “ουρλιάξεις”. Το βασικό θέμα όμως είναι να γυρίσουν όλα χωρίς καν να πεις κουβέντα ή τουλάχιστον τα βασικά.

ΑΜΑΝΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Η Αμάντα, η σχεδιάστρια των κοσμημάτων Displexia, παραδέχεται ότι δεν της αρέσουν οι υπερβολές στο ντύσιμο. Ο παράταιρος συνδυασμός κομματιών με διαφορετικό ύφος μεταξύ τους απλά επειδή τα προτείνει η εκάστοτε μόδα είναι λάθος σκεπτικό.

OYRANIA KAY
Η Oyrania Kay μισεί την μίμηση και την μαζικοποίηση. Δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι πιο βαρετό από μια χούφτα ανθρώπων ντυμένοι παρόμοια, κρατώντας την ίδια τσάντα και φορώντας τα ίδια παπούτσια. Η διαφορετικότητα και συνεπώς το προσωπικό γούστο και στιλ είναι κάτι που θα έπρεπε κάθε γυναίκα να επιδιώκει και όχι να προσπαθεί να αποφύγει.


Read More

And More