Τι πρέπει να φοράς ανάλογα με τον σωματότυπό σου για να κρύβεις τις ατέλειες και να είσαι in fashion…

Έχεις διαβάσει ό, τι περιοδικό κυκλοφορεί και έχεις ενημερωθεί πλέον για όλα τα trends της φετινής σεζόν σε σημείο που θεωρείς τον εαυτό σου γκουρού της μόδας. Έχεις οραματιστεί τον εαυτό σου μέσα σε όλα τα σύνολα να κάνει θριαμβευτικές εισόδους σε party, γάμους, παραλίες, ραντεβού, στο γραφείο ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς σου και νιώθεις πανέτοιμη να ξεχυθείς στα μαγαζιά και να τα σηκώσεις όλα μιας και πλησιάζει και η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων! (προσαρμοσμένα φυσικά στα χρηματικά περιθώρια της τσέπης σου)
Κι εκεί που πιστεύεις πως με την αγορά σου αυτή όλα θα αλλάξουν στη ζωή σου προς το καλύτερο συνειδητοποιείς κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη πως η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη φωτογραφία του περιοδικού. Είναι η ζορισμένη μορφή του trend στην προσπάθειά του να σε χωρέσει μέσα!
Τι κι αν σε επίπεδο προσωπικότητας είσαι πολύ καλύτερη της Gizele, στις αναλογίες υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Κι επειδή αυτό δεν είναι μόνο δικό σου ζήτημα (δεν είσαι μόνη!) αλλά της πλειοψηφίας των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει το μυστικό επιτέλους να αποκαλυφθεί.
Πρέπει να ξέρουμε να ντυνόμαστε ανάλογα με το σώμα μας! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε αυτό που οραματιζόμαστε αλλά αυτό που αντικρίζουμε στον καθρέφτη. Κι επειδή η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη δεν προτείνω να καταφύγουμε ούτε σε εξωφρενικές δίαιτες ούτε σε υπερβολές απλά να μάθουμε να ντυνόμαστε σωστά. Σύμφωνα πάντα με τον σωματότυπό μας ξεχωρίζουμε και αναδεικνύουμε τα δυνατά μας σημεία καλύπτοντας τις αδυναμίες.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Πριν αναλύσουμε τον κάθε σωματότυπο ξεχωριστά ας δούμε κάποιους βασικούς κανόνες που είναι καλό να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
-Προσέχουμε πάντα τη ποιότητα του υφάσματος που αγοράζουμε. Δίνοντας σημασία στο βάρος και στη κίνηση του υφάσματος. Τα ρούχα καλά ποιοτικώς πέρα από το ότι αντέχουν περισσότερο στο χρόνο έχουν τη συνήθεια να κολακεύουν.
-Εάν το ύφασμα είναι στιφό δεν εφαρμόζει σωστά επάνω στο σώμα με αποτέλεσμα να τονίζει μικροατέλειες.
Τip: Το βαμβακερό και το μεταξωτό ύφασμα είναι από τις πιο σωστές επιλογές.
-Επίσης κάτι που πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη βάση μιας και φέτος είναι στη μόδα τα σχέδια επάνω στα ρούχα είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί που δημιουργούν.
Tip: Προτιμήστε τους γεωμετρικούς συνδυασμούς επάνω σε μαύρη βάση και δείξτε προσοχή στο μέγεθος των γραμμών.

Αδύνατη, όχι ιδιαίτερα ψηλή
Εάν είσαι στη κατηγορία αυτή, προτίμησε τα ψηλοκάβαλα σορτς, φούστες και φορέματα (φόρεμα με χρωματική εναλλαγή στο ύψος της μέσης) αναδεικνύοντας το κάτω μέρος του σώματος.

Τip: Απέφυγε τα flat παπούτσια και τα παπούτσια που δένουν στον αστράγαλο – αυτόματα κονταίνουν τα πόδια.
Tip: Απέφυγε τα μακριά μονοκόμματα φορέματα που τελειώνουν στη μέση της γάμπας.
Τip που ψηλώνει: Συνδύασέ το με peep toes ή γόβες σε nude απόχρωση που κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα.
Αδύνατη ψηλή ή boyish
Είσαι στη πλεονεκτική θέση να φοράς mini φορέματα συνδυασμένα με boots heels και να δείχνουν άψογα. Διάλεξε φορέματα με ελαστικότητα. Αγκαλιάζουν καλύτερα το σώμα και αναδεικνύουν πιο έντονα τους γλουτούς και τη μέση χαρίζοντάς σου έντονη θηλυκότητα.

Εάν είσαι περισσότερο boyish φρόντισε να φοράς στενά φορέματα σε ίσια γραμμή (pencil dress ) κάτω από το γόνατο ώστε να αναδείξεις τη θηλυκότητα σου τονίζοντας έτσι τη καμπύλη της μέσης.
Τip: απέφυγε τα boyfriend looks και ρούχα που δεν προσθέτουν θηλυκότητα όπως τα φαρδιά πουκάμισα.
Τip: Εάν έχεις μικρό στήθος απέφυγε τα στενά φορέματα κλειστά στο λαιμό. Εάν το κάνεις φρόντισε να φορέσεις σουτιέν από μέσα ώστε να προσθέσει όγκο.
Τip: Τόνισε τη μέση σου φορώντας λεπτά ζωνάκια
Tip που κολακεύει το στήθος: Το καλύτερο είναι να αναδείξεις τη θηλυκότητά σου επιλέγοντας μονόχρωμα στενά φορέματα που κάνουν διχρωμία στο στήθος. Αυτόματα προσθέτουν όγκο και μαγνητίζουν.
Με καμπύλες (σωματότυπος αχλάδι)
Εάν έχεις ανοιχτή περιφέρεια ή μπούτια φρόντισε με τις επιλογές σου να αναδεικνύεις το πάνω μέρος του σώματός σου επιλέγοντας φορέματα που είναι στενά επάνω και ανοίγουν προς τα κάτω κάνοντας ένα απόλυτο girlie αέρινο look.
Τip: Απέφυγε με οποιαδήποτε πρόφαση τα στενά καυτά σορτς που κόβουν στα μπούτια, τα κολλητά-εφαρμοστά φορέματα που τονίζουν την περιφέρεια, τις φαρδιές γραμμές που κρύβουν το πάνω μέρος του σώματος και αφήνουν το άλλο μισό (κάτω μέρος) να κλέβει την παράσταση. Εάν θέλεις να το κάνεις, φρόντισε να κόψεις τη γραμμή φορώντας μία ζώνη στη μέση.
Tip: Προτίμησε τα χυτά – λεπτά υφάσματα σε φούστες και φορέματα.
Trick που αδυνατίζει: Για να υπάρχει αρμονία φρόντισε όταν φοράς φορέματα να αφήνεις είτε ντεκολτέ, είτε πλάτη να φαίνονται. Ιδανικά τα στράπλες μακριά φορέματα.
Σωματότυπος μήλo
Συνήθως σε αυτή τη κατηγορία οι γυναίκες έχουν αδύνατα πόδια. Οπότε εάν ανήκεις σε εκείνες φρόντισε να αναδείξεις το κάτω μέρος του σώματός σου επιλέγοντας χυτά υφάσματα και ανοιχτές mini γραμμές στα φορέματα.

Τip: Μια καλή ιδέα είναι τα φορέματα τύπου 60ς σε άλφα γραμμή και σε κοντό μήκος.
Απέφυγε σε κάθε περίπτωση τις ρίγες. Προσθέτουν όγκο και φάρδος.
Απέφυγε τα εφαρμοστά φορέματα και μπλούζες που τονίζουν την περιοχή της κοιλιάς.
Απέφυγε τις ψηλοκάβαλες ζώνες που κόβουν την περιοχή της κοιλιάς στη μέση.
Τip: Εάν πέρα από κοιλιά έχεις και μεγάλο στήθος απέφυγε τις ψηλοκάβαλες φούστες.
Τip που αδυνατίζει: προτίμησε τα μονόχρωμα χυτά φορέματα.
Τέλος όταν κοιτάμε το είδωλο μας στον καθρέφτη πέρα από το σωματότυπο μας θυμόμαστε πάντα την ηλικία μας!

Της Χριστίνας Κατσαούνη

Read More

And More