Τι θα γίνει με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

O θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ έγινε λίγες μέρες πριν την έναρξη της London Fashion Week! Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περιέλθει σε δεκαήμερη περίοδο πένθους, η οποία θα κορυφωθεί με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη London Fashion Week (@londonfashionweek)

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η Εβδομάδα Μόδας θα προχωρήσει κανονικά με το πρόγραμμά της, ωστόσο συνιστά στους σχεδιαστές και τα brands “να σεβαστούν τη διάθεση του έθνους και την περίοδο πένθους” και να αποφύγουν τα “μη απαραίτητα” events εννοώντας κυρίως πάρτι.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry)

Το πρώτο πλήγμα όμως ήρθε από τον οίκο Burberry, που σε ένδειξη σεβασμού στο πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ακύρωσε το show του για τη Spring/Summer 2023 συλλογή που ήταν προγραμματισμένο για τις 17 Σεπτεμβρίου. 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nensi Dojaka (@nensidojaka)

Όσο για τα shows που θα συμπέσουν με την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ (18 ή 19 Σεπτεμβρίου), το Συμβούλιο αναφέρει ότι θα πρέπει να επανα-προγραμματιστούν.  Στο πρόγραμμα της 18ης Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένα τα shows των Nensi Dojaka, 16 Arlington, Rejina Pyo, Halpern, Simone Rocha, Erdem, David Koma και Richard Quinn, ενώ στις 19/09  αυτά των Christopher Kane και Roksanda.

 

 

Read More

And More