Ντουλάπα

Οργάνωσε το χώρο σου και κάνε οικονομία

Ακολούθησε τα σωστά βήματα της διαδικασίας για να διευκολύνεις τη ζωή σου αλλά και για να μην αναγκαστείς να πετάξεις χωρίς λόγο ρούχα επειδή θεωρείς ότι δεν έχεις επαρκή χώρο. Αφιέρωσε χρόνο και μετά θα νιώθεις ότι έχειςπερισσότερα ρούχα από όσα νόμιζες ενώ επίσης θα καταφέρεις να τα συντήρησεις σε άριστη κατάσταση.

 1. Θα χρειαστείς σίγουρα μια μέρα! Αποφάσισε ότι θα θυσιάσεις όλη σου την Κυριακή για να μην αναγκάζεσαι να ταλαιπωρείσαι από μέρα σε μέρα με τόνους από ρούχα. Να έχεις υπολογίσει την προεργασία που θα χρειαστεί για να πλύνεις και να σιδερώσεις ό, τι θα αποθηκεύσεις σε κουτιά και να στείλεις στο καθαριστήριο τα πανωφόρια σου. Μην ξοδεύεις άσκοπα χρόνο να σιδερώνεις ότι θα έχει τσαλακωθεί σε 4 μήνες μέσα στην ντουλάπα.

2. Τα ρούχα που θα χρειαστείς από Νοέμβρη τοποθέτησέ τα στους πάνω χώρους της ντουλάπας. Προτίμησε να τα κλείσεις μέσα σε μια χαρτόκουτα ή σε ειδικά διαφανή κουτιά. Σε καμία περίπτωση μην αποθηκεύσεις ρούχα σε πλαστικές σακούλες γιατί έτσι τα ρούχα δεν αναπνέουν. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καμφορά για την προστασία τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα ματσάκια δυόσμου.
 
3. Για να αρωματίσεις τα ρούχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών (λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια) ή γαρύφαλλο μέσα σε τούλι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και λιωμένα σαπουνάκια που σου έχουν περισσέψει.

 

4. Φρόντισε να κρατήσεις κάποια ζακέτα, πασμίνα ή λεπτό πανωφόρι που θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ίσως θα τα χρειαστείς στο γραφείο λόγω του κλιματισμού, στο θερινό θέατρο, στις καλοκαιρινές διακοπές ή τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη.

 

5. Φτιάξε μια στίβα με τα ρούχα που δεν έχεις φορέσει καθόλου τον χειμώνα. Οργάνωσε μια συγκέντρωση στο σπίτι με όλες τις φίλες σου. Η κάθε μια θα φέρει τα ρούχα που δεν θέλει πια για να τα μοιραστείτε και να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

 

6. Σε μια άλλη στίβα βάλε τα όσα ρούχα δεν σου χωράνε πια. Μην τα πετάξεις! Κάποια μέρα θα έχεις την ευτυχία να τα φορέσεις ή να τα μεταποιήσεις. Για διάφορες ιδέες αλλαγών δες εδώ.
 
7. Έχεις πολλά ρούχα που δεν είναι στη μόδα πια. Αυτά θα τα βάλεις σε μια άλλη στίβα για να τα φορέσεις όταν θα μπορέσεις να κάνεις ένα σωστό vintage συνδυασμό. Να ξέρεις ότι τα ρούχα μετά από 2 χρόνια είναι εκτός μόδας αλλά μετά από 15 χρόνια αποκτούν συλλεκτική αξία.
 
8. Σε ένα συρτάρι που δεν χρησιμοποιείς συχνά βάλε τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι, όπως ρούχα για γάμους, βαφτίσεις κλπ.

 

9. Είναι λάθος να κρεμάς τσάντες, κασκόλ, φουλάρια και τα λοιπά αξεσουάρ γιατί δίνουν την εντύπωση ότι δεν πιάνουν χώρο ενώ στην ουσία είναι πολύ ογκώδη. Επίσης κρέμασε όλα τα κοντά ρούχα (μπλούζες, πουκάμισα, φούστες) μαζεμένα στη μια πλευρά της ντουλάπας για να εκμεταλλευτείς το χώρο από κάτω. Στερέωσε μια σανίδα ξύλο στην πίσω πλευρά της πίσω πόρτας της ντουλάπας και πάνω βάλε γάντζους. Εκεί μπορείς να κρεμάς ζώνες, ομπρέλες, φουλάρια και γενικά ότι αξεσουάρ φοράς όλο το χρόνο.   
 
10. Πέτα τις κατεστραμμένες κρεμάστρες που ίσως θα δημιουργήσουν φθορές στα καλοκαιρινά σου ρούχα. Αντικατέστησέ τες με καινούριες προκειμένου να μην τρυπήσεις τα αγαπημένα σου κομμάτια. Επένδυσε σε αξεσουάρ ντουλάπας όπως χωρίσματα για συρτάρια, κρεμάστρες για ζώνες, ψάθινα κουτιά για εσώρουχα. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις αξία σε παλιά κομμάτια και δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσεις.   
 

Read More

And More