Πως να διατηρήσεις τα κασμιρένια πουλόβερ σαν καινούργια!

Από τo κασμίρ δημιουργούνται τα πιο ακριβά πουλόβερ! Δεν έχεις πολλά (ούτε εγώ) αλλά ένα-δύο που ανήκουν στην συλλογή σου, σίγουρα θέλουν προσοχή και σωστή περιποίηση για να διατηρηθούν τέλεια! Οk, ξέρεις κάποια μυστικά από την μαμά σου, αλλά σήμερα θα σου πω 3 ακόμη που ίσως ούτε η μαμά σου δεν ξέρει. Έτσι θα έχεις τα special knitwear σου πάντα σε άψογη κατάσταση, εύκολα και χωρίς κόπο.

1. Πλύσιμο
Τα πλένεις πάντα με ειδικό απορρυπαντικό που είναι για ευαίσθητα-πλεκτά (ok αυτό ίσως το ήξερες), σε κρύο νερό, αλλά αν θες μπορείς να τα βάλεις και στο πλυντήριο (αυτό δεν το ήξερες) σε πλύση για ευαίσθητα. Πρόσεξε όμως! Πρώτα τα τοποθετείς μέσα σε μία μαξιλαροθήκη για extra protection!

2. Στέγνωμα
Τα αφήνεις λίγο να φύγουν τα πολλά νερά, και αμέσως μετά α απλώνεις σε μία πετσέτα οριζόντια. Δεν τα κρεμάς ποτέ και δεν τα βάζεις ποτέ κοντά σε καλοριφέρ, αλλά κάπου με κανονική θερμοκρασία, ώστε να στεγνώσουν σιγά σιγά!

3. Φύλαξη
Εδώ θέλεις δύο βήματα: το πρώτο είναι να έχει στεγνώσει πάρα πολύ καλά το πουλόβερ σου, να μην υπάρχει δηλαδή ίχνος υγρασίας στο πλεκτό. Αφού σιγουρευτείς με αυτό προχωράς στο δεύτερο βήμα που είναι ένα είδος ”μασάζ” που θα του κάνεις ώστε να πάρει το σχήμα του ξανά. Μετά το τακτοποιείς στην ντουλάπα σου.

Καλή επιτυχία!

Read More

And More