To εντυπωσιακό show του Dior στο Μαρόκο

Εχθές ο οίκος Dior έδειξε την Resort 2020 συλλογή του σε μία μαγευτική τοποθεσία στο Μαρόκο. Γύρω από μία πισίνα όπου την φώτιζα χιλιάδες κεριά στο Palais El Badi ακριβώς την ώρα που έδυε ο ήλιος, ο γαλλικός lux οίκος υποδέχθηκε τους καλεσμένους του στο Μαρακές σε ένα μοναδικό show.

H Maria Grazia Chiuri για μία ακόμη φορά έκανε την διαφορά με το consept και το location δημιούργησε μία tribal boho collection που την ονόμασε “World map”  με υφάσματα που ήρθαν αποκλειστικά στην δυτική Αφρική, και συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες τόσο από την Αφρική όσο και από το Μαρόκο για την δημιουργία αυτής της υπέροχης συλλογής.

Φορέματα με glam ethnic επιρροές, mini dresses συνδυασμένα με μπότες, tailored κουστούμια με prints και κρόσσια, statement αξεσουάρ και αέρινες φιγούρες εμφανίστηκαν στο catwalk σε ένα show που σε ταξίδευε στην Ανατολή με ένα κοσμοπολίτικο αέρα.

Το 1951, η Christian Dior δημιούργησε το «Μαρόκο», ένα λευκό φόρεμα με τούλι και παλτό με ασημένια κεντήματα εμπνευσμένα από τα δροσερά λευκά χρώματα της πόλης. Κάτω από το βλέμμα του John Galliano, ο οποίος υπηρέτησε τον οίκο Dior από το 1997 έως το 2011, οι επιρροές του Μαρόκου βρίσκονταν συνεχώς στις συλλογές του σπιτιού. Αλλά κανένας σχεδιαστής δεν είναι πιο συνώνυμος με το Μαρακές από τον Yves Saint Laurent, ο οποίος έγινε βοηθός του Dior το 1955 και πήρε τα ηνία του Dior όταν ο μέντορας του πέθανε δύο χρόνια αργότερα. Το show ήταν και ένας φόρος τιμής στον μεγάλο αυτό σχεδιαστή. Ανάμεσα στους διάσημους καλεσμένους ήταν οι: Jessica Alba, Diana Ross, Karlie Kloss  και η Lupita Nyong’o.

 

Read More

And More