Το εντυπωσιακό show του Βασίλη Ζούλια στο Ζάππειο

Σάββατο μεσημέρι, το Ζάππειο γέμισε με υπέροχα Rococo ρούχα, εντυπωσιακά καπέλα και κοσμήματα με ιδιαίτερο ύφος, μία ατμόσφαιρα που θύμιζε έργο τέχνης. 

Ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής Bασίλης Ζούλιας έκανε για μία ακόμη φορά κάτι μοναδικό με την αισθητική που τον χαρακτηρίζει και εδώ και χρόνια τον έχει καθιερώσει σαν ένα από του μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές.

 

Πρόκειται για ένα project που είχε μείνει στην μέση λόγω κορονοϊου, κάτι που ο Βασίλης Ζούλιας και ο στενός του συνεργάτης Περικλής Κονδυλάτος ετοίμαζαν για το Dubai Fashion Week. Τώρα λοιπόν και λόγω των μέτρων με την πανδημία αποφάσισαν το συγκεκριμένο event να γίνει μόνο μέσω video και βεβαίως να το παρουσιάσουν και στην Αthens Xclusive Designers Week που γίνεται πρώτη φορά digital σε λίγες μέρες.

 

 

 Οι δυο σχεδιαστές αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο το concept και να κάνουν την επίδειξή τους στο Ζάππειο με 20 μοντέλα ανάμεσα σε αυτά η Βίκυ Κουλιάνου, η Αναστασία Περράκη και η Ραμόνα Βλαντή.

 Το concept ήταν εμπνευσμένο από τον 18ο αιώνα, τη Γαλλική Αυλή και τις Βερσαλλίες. Υπήρχαν μόνο 9 καλεσμένοι καθώς αυτός είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων, ωστόσο αν και λίγα άτομα διασκέδασαν όλοι πολύ. Μέσω αυτής της επίδειξης θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μετά από αρκετούς μήνες να εκφράσουν όλη τους την καταπιεσμένη δημιουργικότητα και να δείξουν πως η ελληνική μόδα είναι παρούσα ακόμη και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες.

 

 

 

Τα ρούχα ήταν εντυπωσιακά με επιρροές από το Ροκοκό με υπέροχες σιλουέτες που σε γύριζαν πίσω στον χρόνο με την γαλλική αριστοκρατία να διασκεδάζει με ανυπέρβλητο στιλ στις Βερσαλλίες.

 

Χρώμα όπως εκτυφλωτικό φούξια άλλα και κομψά παστέλ, vivid floral, φιόγκοι, βολάν αλπικέ λουλούδια, γαλλική δαντέλα και όγκοι στις φούστες ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της μοναδικής συλλογής.

 

 

Όπως πάντα τα αξεσουάρ είχαν κυρίαρχο ρόλο και αυτήν την φορά, με ιδιαίτερα καπέλα που ολοκλήρωναν στιλάτα τα σύνολα, αλλά και κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες και πολλά διαφορετικά υλικά σε αναπάντεχους συνδυασμούς που υπέγραφε για μία ακόμη φορά ο Περικλής Κονδυλάτος.

 

 

Μία συλλογή που ξεχώρισε για μία ακόμη φορά με την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει όλα τα show του Βασίλη Ζούλια, ο οποίος όπως πάντα κατάφερε να μας μαγέψει.

Υπέροχο! 

 

 

Read More

And More