Το καλοκαίρι του 2021 στοιχηματίστε στα μπλου τζιν που πάντα είναι στη μόδα

Εάν υπάρχει ένα ρούχο το οποίο πάντα θα είναι το hit στις τάσεις μόδας, αυτό σίγουρα είναι το μπλου τζιν. Αρχικά δημιουργημένο ως παντελόνι εργασίας λόγω της άνεσης που προσφέρει και της πυκνής του υφής, σήμερα είναι το αγαπημένο στοιχείο σε κάθε ντουλάπα και φοριέται από μικρούς και μεγάλους και από άνδρες και γυναίκες. Σήμερα θα σας αναφέρουμε λίγο παραπάνω στοιχεία για την ιστορία αυτού του ενδύματος και θα σας συμβουλέψουμε πως να επιλέξετε το  καλύτερο για σάς σχέδιο.

Από που έρχεται το μπλου τζιν;

Ο δημιουργός του μπλου τζιν είναι λίγο απίθανο να υποψιαζόταν ότι το δημιούργημά του θα κατακτούσε τις κορυφές της μόδας. Το έτος 1853 κατά τη διάρκεια του «Πυρετού χρυσοθηρίας», ο Levi Strauss αρχίζει να κατασκευάζει παντελόνια από καραβόπανο, που έπρεπε να είναι ανθεκτικά και κατάλληλα για τις εργασίες των χρυσοθήρων. Πολύ αργότερα, το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα τα τζιν απόκτησαν τη σημερινή τους ονομασία – τα υφάσματα για την κατασκευή των παντελονιών αυτών ερχόταν από  τη Γένουα και ήταν με επιγραφή Genes, από εκεί προέρχεται και η ονομασία τους. Στη συνέχει ο Strauss ξεκινά να παραγγέλνει υφάσματα από την γαλλική πόλη Νιμ, το οποίο εξηγεί την ονομασία «ντένιμ» – de Nimes.

Ποιο είναι το κατάλληλο για μας μπλου τζιν;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ντένιμ είναι από τα πιο αγαπημένα υφάσματα στη βιομηχανία της μόδας, αλλά τι το καθιστά τόσο ιδιαίτερο; Η απάντηση είναι: η καθολικότητά του. Δεν υπάρχει ρούχο που να μην μπορεί να συνδυαστεί με τα τζιν παντελόνια. Μπορεί να συνδυαστεί ντένιμ με ακόμα ντένιμ και πάλι δεν θα κάνετε λάθος! Τα πιο δημοφιλή χρώματα στα οποία κατασκευάζονται αυτά τα πολύ διάσημα παντελόνια είναι το σκούρο μπλε και το μαύρο που από μόνα τους συνδυάζονται τέλεια με κάθε άλλο χρώμα.

Αν και θεωρείται καθολικό ένδυμα, το κάθε τζιν παντελόνι έχει τη δική του ατομικότητα – υπάρχουν διάφορα σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε γούστο – μεσάτα, φαρδιά, κολλητά στο άνω μέρος και καμπάνα στο κάτω, όπως και το αντίστροφο – χαλαρά στη μέση και στενά στον αστράγαλο, ελαστικά και άλλα. Τα πιο απλά και χωρίς λεπτομέρειες σχέδια είναι τέλεια και για επίσημες εκδηλώσεις όταν συνδυάζονται με Πουκάμισα και σακάκια, ενώ τα πιο περίπλοκα σχέδια και με διακοσμητικές ραφές, μπαλώματα, στάμπες και τα σκισμένα είναι η τέλεια ολοκλήρωση της κάθε εμφάνισης στην καθημερινότητα. Το ανοιχτό ύφασμα ντένιμ προσδίδει πιο ανέμελη όψη, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα παίζουν ρόλο ακόμα στο πιο επίσημο ντύσιμο φτάνει μόνο να είναι με πατρόν με κλασική γραμμή.

Τα τζιν δεν είναι αυτά που ήταν

Σήμερα το ντένιμ μπορεί να βρεθεί όχι μόνο υπό την μορφή παντελονιού – υπάρχει παντού! Σε τσάντες και σακίδια, σε γυναικεία και  Ανδρικά Τζιν Μπουφάν, ενώ αυτή τη στιγμή στην αγορά προσφέρονται ακόμα και τζιν παπούτσια! Ο συνδυασμός που αποτελείται από σκουρόχρωμο τζιν και ανοιχτόχρωμο μπλου τζιν πουκάμισο είναι η τέλεια επιλογή για ένα πάρτι ή εορτή γενέθλιων, ενώ τα τζιν αξεσουάρ είναι η σωστή επιλογή για όσους θέλουν να πειραματίσουν με τον στυλ τους και είναι ανοιχτοί στην προσθήκη φρέσκων πινελιών στα ενδύματά τους.

Το oversized  τζιν μπουφάν προσδίδει μια ανεπιτήδευτη και ρομαντική όψη σε κάθε ντύσιμο και ακόμη και αν δεν είναι η καλύτερη επιλογή για επαγγελματικές συναντήσεις, παραδείγματος χάριν, είναι μια απόλυτα αποδεκτή επιλογή για κάθε ανεπίσημη εκδήλωση.  

Παρόλο που συνδυάζεται καλά με οποιοδήποτε ρούχο, ακόμα και με ενδύματα από το ίδιο ύφασμα, μην το παρακάνετε με στρώσεις ντένιμ, για να μην μετατραπεί το καλό εφέ σε ελάττωμα. Εάν επιλέξετε έναν συνδυασμό που περιλαμβάνει τζιν παντελόνι με ντένιμ μπουφάν, πρέπει το μπλουζάκι και τα παπούτσια σας να είναι από άλλο ύφασμα και σε αντίθετο χρώμα. Το τζιν πουκάμισό σας απαραίτητα πρέπει να είναι σε διαφορετική απόχρωση από το τζιν παντελόνι σας επειδή σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύετε να φαίνεστε σαν να φοράτε ολόσωμο ένδυμα εργασίας. Δύσκολα θα μπορούσατε να κάνετε λάθος με το ντένιμ, αλλά παρ’ όλα αυτά προσπαθήστε να επιλέγεται τα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο να φαίνονται κομψά αλλά και εσείς να αισθάνεστε έτσι.

Read More

And More