Site icon TLIFE

Το μοναδικό show της Mary Katrantzou στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Η υψηλή ραπτική συναντά την ελληνική μαγεία και το αποτέλεσμα είναι αποστομωτικά μαγικό. Η ταλαντούχα και διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια Mary Katratzou υπογράφει ένα show μόδας που θα μας μείνει αξέχαστο. Τα signature prints της, τα περίτεχνα κεντήματα, οι δημιουργίες της “περπάτησαν” χθες στο Ναό του Ποσειδώνα δημιουργώντας μια επική στιγμή για την μόδα.

Ένα συγκλονιστικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση, πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Mary Katrantzou με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, χθες το βράδυ!

Σε όσους παρακολουθούν την ανοδική πορεία της διάσημης σχεδιάστριας τα τελευ­ταία χρόνια αυτή της η κίνηση ήταν κάτι που περιμέναμε. Η Mary ήθελε εδώ και πολύ καιρό να οργα­νώσει στην Ελλάδα μια ιδιαίτερη επίδειξη μέσω της οποίας θα πρόβαλλε τη χώρα της σε όλον τον κόσμο. Η πρόταση του Συλλόγου «Ελπίδα» μέσω της προέδρου του Μαριάννα Βαρδινο­γιάννη, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του και το πράσινο φως του ΚΑΣ για τον Ναό του Ποσειδώνα, ανάγουν το 2019, όπως η ίδια εξομολογείται, σε μία από τις σημαντικότερες χρονιές της καριέρας της.

H Mary Katrantzou γεννήθηκε στην Αθήνα και βρέθηκε αρχικά στην Αμερική το 2003 πριν καταλήξει στην iconic σχολή μόδας Central Saint Martin College of Art and Design στο Λονδίνο που ολοκλήρωσε τις σπουδές στην στο design. Συνεργάστηκε  με τον οίκο Bill Blass και την Sophia Kokosalaki  κατά τη διάρκεια των σπουδών της ενώ το 2009 παρουσίασε την πρώτη της προσωπική συλλογή.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια καθιερώθηκε στο διεθνές στερέωμα με τα signature prints της: trompe l oeil στα jeresy bonded φορέματα. Ξεκίνησε έτσι μία μοναδική καριέρα με έδρα το Λονδίνο, με ρούχα της να έχουν φορέσει μεγάλες star όπως η Beyonce.

Στη χθεσινή επίδειξη σαράντα κομμάτια υψηλής ραπτικής της συλλογής Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020, η οποία είναι στο σύνολο της εμπνευ­σμένη από την Ελλάδα παρουσιάστηκαν κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα στον Σούνιο. Κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και αποτελεί παγκόσμιο fashion event.

Η Katratzou ήθελε να σχεδιάσει ένα σόου απολύτως αφιερωμένο στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε: «Είναι ο μόνος αρχαιολογικός χώρος που όταν τον επισκέφθηκα ένιωσα τόσο συνδεδεμένη με τον ουρανό, τη θάλασσα, τη γη. Υπάρχει μια ισχυρή, ακατέργαστη ενέργεια σε αυτό το σημείο».

Τα original prints σήμα – κατατεθέν της σχεδιάστριας έδεσαν αρμονικά με τα περίτεχνα κεντήματα σε υφάσματα, τα οποία παραπέ­μπουν στην Ελλάδα από την χρυσή εποχή του Περικλή τότε που μπήκαν και τα θε­μέλια για τον Ναό του Ποσειδώνα.

Το μαγευτικό fashion show ξεκίνησε μετά τη δύση του ηλίου, με το φως του ναού να αναδεικνύει την αισθητική των κλασικών αρχιτεκτονικών γραμμών του, αλλά και τα μοντέλα που περπάτησαν φορώντας τις ξεχωριστές haute couture δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου.

Τα κοσμήματα που συνόδευσαν τα μοντέλα είναι του οίκου Bvlgari, ενώ τα παπούτσια φέρουν την υπογραφή του ελληνικού brand Ancient Greek Sandals.

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα). Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Το styling είχε αναλάβει η ταλαντούχα Σοφία Νεοφύτου, καλλιτεχνική διευθύντρια των shows της Victoria’s Secret, αλλά και fashion director πίσω από το περιοδικό «10».

 

H σχεδιάστρια γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 10 χρόνια της στον χώρο της μόδας και μας χάρισε ένα μοναδικής αισθητικής fashion event που θα μείνει στην ιστορία.

© 2024 tlife.gr