Τρεις από τους μεγαλύτερους οίκους δεν θα συνεργαστούν ξανά με τον Mario Testino

Τρεις μεγάλοι οίκοι, όπως ο Burberry, ο Michael Kors και ο Stuart Weitzman έχουν υποσχεθεί να μην συνεργαστούν ξανά με τον Mario Testino, μετά τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς τις δηλώσεις 13 μοντέλων και πρώην βοηθών του φωτογράφου που τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση. Ο Testino φυσικά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Η νομική ομάδα που βρίσκεται στο πλευρό του φωτογράφου αμφισβήτησε τις κατηγορίες γιατί όπως δήλωσε δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες πηγές. Οι δικηγόροι ανέφεραν επίσης ότι οι πρώην υπάλληλοι και συνεργάτες του Mario σοκαρίστηκαν από τους ισχυρισμούς και δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν.

Ωστόσο, το WWD αναφέρει ότι πολλοί οίκοι και σχεδιαστές μόδας εγκαταλείπουν τη συνεργασία με τον φημισμένο φωτογράφο, ο οποίος είναι γνωστός για πολλές καμπάνιες μόδας, όπως και για την συνεργασία του με την βασιλική οικογένεια.

Ο οίκος Burberry, ο οποίος έχει να συνεργαστεί με τον Testino από το 2016, φαίνεται πως δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά του να τον ορίσει φωτογράφο των κολεξιόν του, και πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Ο οίκος Burberry δεσμεύεται να προσφέρει ένα ασφαλές και δίκαιο περιβάλλον εργασίας και δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, κατάχρησης ή διάκρισης. Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων με τους οποίους δουλεύουμε είναι μια προτεραιότητα για τον Burberry και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνεργάτες μας τηρούν τις αρχές και τις πολιτικές μας και συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς”.

Επιπλέον, ο Michael Kors υποσχέθηκε να σταματήσει να συνεργάζεται με τον φωτογράφο: “Πρόσφατα μάθαμε για τους ισχυρισμούς σχετικά με τον Mario Testino. Λόγω της σοβαρότητας αυτών των κατηγοριών, δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Testino για μελλοντικές διαφημίσεις”.

H διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του brand Stuart Weitzman, Wendy Kahn, δήλωσε επίσης ότι η μάρκα δεν θα συνεργαστεί με τον Testino για το “προβλέψιμο μέλλον”. Ο φωτογράφος είναι υπεύθυνος για αρκετές από τις καμπάνιες της μάρκας υποδημάτων, οι οποίες έχουν σαν ambassadors την Gigi Hadid, την Joan Smalls και τη Lily Aldridge.

Η Kahn είπε στο WWD: Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τους ισχυρισμούς, οπότε παίρνουμε αυτές τις κατηγορίες πολύ σοβαρά και παρέχουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον όπου ο καθένας αισθάνεται σεβαστός. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας. Ως αποτέλεσμα, δεν θα συνεργαστούμε με τον Mario Testino για το άμεσο μέλλον.”

Read More

And More