6 trends από τα 90’s που έχουν πάλι την προσοχή μας

Η δεκαετία του ΄90 ήταν από τις τελευταίες που άφησαν ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα στην μόδα με ένα ύφος οoriginal στην μόδα και στην μουσική. Το grunge από την μία μεριά αλλά και το minimal από την άλλη, ήταν από τα πιο δυνατά trend της εποχής που ακόμη και σήμερα εμπνέουν την Gen Z. Mπορεί τα ρούχα εκείνης της εποχής να μην σε εκφράζουν απο΄λυτα αλλά  αδιαμφισβήτητα τα 90’s ήταν μια επαναστατική δεκαετία της μόδας που άφησε ιστορία!Το coolness αυτής της όχι και τόσο μακρινής εποχής ακόμη μας επηρεάζει.

Έτσι εδώ και μερικές σεζόν  πολλά κομμάτια της εποχής εκείνης επιστρέφουν δυναμικά στις τάσεις του σήμερα. Αφού έκανα scrolling στα socials και έψαξα βαθιά στα feeds των trendsetters και των tastemakers, άρχισα να εντοπίζω 6  τάσεις που αυξήθηκαν σε δημοτικότητα ξανά και θα έχουν την προσοχή μας αυτή την άνοιξη.

Τα 90s δεν έχουν φύγει ακόμη από τη ζωή μας και αυτό είναι τελικά καλό!

Ευέλικατα basics

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pia Mance (@piamance)

Eνα από τα βασικά trend της δεκαετίας του ΄90 ήταν τα minimal basic. O Calvin Klein και o  Helmut Lang  έβαλαν στον χάρτι τα φανελάκια και τα χαλαρά παντελόνια ένα στιλ που και σήμερα είναι πολύ βολικό. Ευτυχώς, αυτή η εκλεπτυσμένη προσέγγιση στο καθημερινό ντύσιμο δεν γερνάει και τα ίδια βασικά κομμάτια αποτελούν τα θεμέλια της capsule γκαρνταρόμπας μας το 2024, ιδιαίτερα στην ίδια ουδέτερη χρωματική παλέτα του λευκού, του μαύρου και του γκρι.

90’s jean

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Tα σχέδια σε τζιν που έχουμε φορέσει όλα αυτά τα χρόνια, skinny καμπάνα ψηλόμεσα χαμηλοκάβαλα. Αντί να προσπαθούμε να μαντέψουμε το επόμενο μεγάλο trend , είμαστε ευτυχείς που παραμένουμε στο κλασικό που όλοι γνωρίζουν και αγαπάμε και που ηταν τάση στα ΄90s.  Όχι μόνο ταιριάζει σε όλες μας αλλά ακόμη και 20 χρονια μετά θα είναι ακόμη σωστό!

Capri παντελόνι

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pia Mance (@piamance)

Εδώ και σεζόν φοράμε ξανά ένα μεγάλο 90s trend και μιλάω για το  cargo παντελονι.  Ηταν λοιπόν  θέμα χρόνου να επιστρέψει και το άλλο πιο ανατρεπτικό σχέδιο που μάλλον θέλαμε να ξεχάσουμε και μιλάω για το capri παντελόνι. Είτε τα αποκαλείτε capri pants είτε pedal pushers, το παντελόνι τριών τετάρτων είναι ξαφνικά ξανά παντού. Θα το ξαναφορέσουμε; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν κρίνω από το street style.

Mini bags

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anouk Yve (@anoukyve)

Tην δεκαετία του ’90 η  ονειρεμένη τσάντα ήταν η μίνι που φωλιάζει τέλεια κάτω από το χέρι όταν φοριέται στον ώμο. Οι XXL totes και οι μικροσκοπικές τσάντες με το πάνω χερούλι μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά μια τσάντα στο σωστό μέγεθος για να μεταφέρετε τα απαραίτητα είναι για πάντα βολικά. Απλές καθαρές γραμμές και basic παλέτα είναι τα βασικά στοιχεία των φετινών mini bags που έρχονται από τα ‘90s  και θα κρατήσουμε όλες.

Slip dress

@pinterest

Τα slip dresses έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έχουν εδραιωθεί ως βασικά κομμάτια της γυναικείας  γκαρνταρόμπας για την απόλυτη ευελιξία! Μας έρχεται και αυτό απο τα ‘90s τότε το φορούσε η  Courtney Love και η  Kate Moss τώρα το επιλεγει η  Olivia Rodrigo και εμείς όλο το καλοκαίρι!

Wedges

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marie von Behrens-Felipe (@mvb)

Όσες είδαμε το πρόσφατο show της  Chloé  για την  A/W ’24 συλλογή  καταλάβαμε ότι οι wedges επέστρεψαν. Ναι αγαπημένη μου φίλη οι wedges είναι και  πάλι cool με την  εκπληκτικά άνεση φοριούνται σε νέο  2020s updated style που θα μας βολέψει πολύ. Σε πέδιλο ή σαγιονάρ το extra ύψος φέτος είναι must.

 

 

Read More

And More