FW24: Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μας έδωσε μια πρώτη γεύση από τα trend της νέας σεζόν!

Η NYFW ολοκληρώθηκε χθες και για 5 ημέρες παρακολουθήσαμε τις συλλογές που υπογραμμίζουν τα trend του επόμενου Χειμώνα. Απολαυστικά show και εντυπωσιακές collection γέμισαν το πρόγραμμα της New York Fashion Week που για μία αόμη φορά ήταν γεμάτη με τις νέες τάσεις που αξίζει να αποκωδικοποιήσουμε.

Τοmmy Hilfiger

 REUTERS/Andrew Kelly

Η νέα συλλογή μετουσιώνει το πνεύμα του prep, μέσα από τον συχρονο παλμό της Νέας Υόρκης.Έτσι το κλασικό αμερικανικό sportswear συναντά τα διαχρονικά prep των 90s, μία συλλογή που φοράς αύριο κιόλας!

Helmut Lang

@helmutlang

O Peter Do παρουσίασε την δεύτερη συλλογή τους για τον Helmut Lang.Μία υπέροχη ωδή στο Νεοϋορκέζικο στιλ, με κλασικά και edgy κομμάτια συνδυασμένα μοναδικά. O Do συνδυάζει τη δυναμική ενέργεια της Νέας Υόρκης με τη διαχρονική ουσία του Helmut Lang, δημιουργώντας ένα stylish μείγμα παρελθόντος και παρόντος. Είναι κάτι περισσότερο από μόδα- είναι μια δήλωση ευέλικτης, προσιτής πολυτέλειας.

Proenza Schouler

@proenzaschouler

Mία minimal συλλογή πέρα από τα όρια των trends. Μinimal sheer σιλουέτες και tailored κομμάτια για real life γυναίκες σε μία υπέροχη collection που ξεπερνά τα όρια των trends και μένει για πάντα στην ντουλάπα μας.Η συλλογή αποτελεί ένα δείγμα της  εξέλιξης των  Proenza Schouler, οι οποίοι δεν σταματούν να  διευρύνουν  τα όρια τους πάντα βελτιώνοντας τις καθιερωμένες αξίες του πολυτελούς στιλ.

Ludovic de Saint Sarnin

 

Photo by Arturo Holmes/Getty Images for NYFW: The Shows

Ο σχεδιαστής έχει στενούς δεσμούς με το ίδρυμα Robert Mapplethorpe και δημιούργησε μία ολόκληρη συλλογή εμπνευσμένη από τα signature έργα του διάσημου φωτογράφου.Ένα όνειρο ζωής όπως αναφέρει και ο ίδιος στο instagram. Ο σχεδιαστής έφερε μία sexy αίσθηση στην πασαρέλα με δερμάτινα ρούχα εμπνευσμένα από το φετίχ, με τη μορφή στενών φορεμάτων, σακακιών της δεκαετίας του ’80, ακόμη και παντελόνια bumster που θύμιζαν τον Lee McQueen.

Tory Bruch

 Credit Photo /SplashNews.com

Η Tory Burch  έχει σκοπό η καθημερινότητα να γίνεται εξαιρετική και η δύναμη σου να φαίνεται μέσα από κάθε το οutfit που επιλέγεις. Έτσι η 20ή επετειακή συλλογή της είχε elegant σύνολα αλλά πάντα φορέσιμα, ώστε να μην χάνεις ποτέ το ενδιαφέρον σου.  Midi γραμμή στις σιλουέτες, επιστροφή του peplum top, statement δερμάτινα κομμάτια, κουκούλες και power coats ξεχώρισαν από την νέα αυτή collection.

Carolina Herrera

Credit Photo /SplashNews.com

Ο Wes Gordon υποδέχτηκε τους καλεσμένους σε ένα ηλιόλουστο χώρο για να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή για την Carolina Herrera. Η συλλογή για το φθινόπωρο περιελάμβανε επικά φορέματα, βολάν, floral βγαλμένα από πίνακες ζωγραφικής και tailored  παλτό που ήταν κατάλληλα για κάθε σύγχρονη… swan.

Laquan Smith

 REUTERS/Andrew Kelly

Αισθησιασμός και δυναμισμός είναι τα στοιχεία της νέας συλλογής όπου οι διαφάνειες τα sexy look και το δέρμα δημιουργούν την τέλεια συνταγή.

Μichael Kors

 REUTERS/Mike Segar

Mία συλλογή που μας δείχνει ότι το chic simplicity είναι η νέα απόλυτη τάση.Αυτή την φορά η συλλογή διέθετε sparkly hoodies, shaggy furs,  tailoring κομμάτια για easy daywear, σύνολα δηλαδή που τα θαυμάζεις στο catwalk αλλά εύκολα τα βάζεις και στην καθημερινότητα σου.Αυτός είναι και ο στόχος του σχεδιαστή. Μοναδικά look που συνδυάζουν την αισθητική των ‘30s με το luxury τωβ ‘90s και μας δείχνουν το casual attitude του σήμερα!

Gabriela Hearst

Credit Photo /SplashNews.com

Η φθινοπωρινή συλλογή της Gabriela Hearst απέτισε φόρο τιμής στη διάσημη σουρεαλίστρια καλλιτέχνιδα Leonora Carrington. Χρώματα, μεταλλικές αποχρώσεις και όγκοι έδωσαν το vibe της collection που εμπνεύστηκε από τα έργα της εικαστικού.

Thom Browne

Photo by Taylor Hill/WireImage

Ένα goth παραμύθι έκλεισε την Εβδομάδα Μόδας . Σε ένα ονειρεμένο σκηνικό που είχε στήσει ο σχεδιαστής, εμφανίστηκαν τα μοντέλα με μοναδικά volume σχέδια ενώ στο soundrack του show, ακουγόταν η ηθοποιός  Carrie Coon να απαγγέλει το ποίημα του Edgar Allan Poe: “The Raven”.Θεατρικότητα και σύνολα σε ασπρόμαυρο μοτίβο, metallic μπότες, statement coats, μοτίβα με κοράκια, εντυπωσιακά μαλλιά και βέλο ήταν τα βασικά στοιχεία μιας συλλογής που εντυπωσίασε σε όλα τα επίπεδα!

 

Read More

And More